Witam wszystkich odwiedzających:-), szkoda, że mam tak niewiele czasu aby tu zaglądać.
Dorotko, ja też nie przepadam za pająkami, ale te najzwyklejsze mi wale nie przeszkadzają. Amoku dostałabym na widok pełzającego stwora.
Bożenko, co do Phantom to jutro sprawdzę czy mam sadzonki bo wracam do domu jak jest już ciemno, a rano to mnóstwo obowiązków mam zanim wyjdę do pracy. Białych ogrodowych mam trzy odmiany. Dwie są oznaczone i pewne, trzecia była oznaczona, ale mylnie niestety.
Witaj
lora w naszym ogrodzie, nowości to nie za dużo mamy, raczej mamy sporo innych roślin niż pozostali użytkownicy forum bo tak szperamy w różnych szkółkach aby znaleźć coś innego nieznanego. Lubimy rośliny liściaste i pstrokate.
Witaj
Tamaryszku.
Le Vasterival mnie zawiodła, jest przepiękna kiedy rozwinie swoje płatki, ale naprawdę szybko traci swój urok, a szkoda bo kwiatostany ma okazałe i w oryginalnym kolorze. Nie różowieje Kyushu, ale jest bardzo ażurowa. Tardivę mam i jest przepiękna.
Witaj
rm27.
Hortensji troszkę uzbieraliśmy zarówno bukietowych jak i ogrodowych, są też inne ciekawe odmiany. Z pewnością mamy grubo ponad 20 albo i 30 różnych odmian. Samych bukietowych mamy 9 odmian. Dereń świdwa rzadko jest spotykany, a to piękna i bezproblemowa roślina, a do tego jaki jest oryginalny. Budleja Harlequin pięknie zimuje bez okrywania, nigdy nam nie podmarzła.
Taki piękny bluszcz ostatni kupił Lwisko
Trzmielina japońska Micr. Aureovariegatus, obok hibiscus Mathilde i irga drobnolistna - też nowe nabytki.