Adam fuksja jest cały czas w domu,teraz otwiera się jej 1 pączek,może jeszcze dziś ją pokaże jak rozkwitnie,masz racje że lubi kaprysić,w zeszłym roku uśmierciłem 3-1 biedronkową i 2 z rynku,1 najdalej dożyła momentu gdy nie zaczęły grzać kaloryfery,nie toleruje suchego powietrza,ale się nie poddaje i ciągle próbuje.
moje kwiaty
- daka
 - 1000p

- Od: 10 lut 2010, o 17:29
 - Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: moje kwiaty
Witajcie Izo,Adamie dziękuje za komentarze. 

Adam fuksja jest cały czas w domu,teraz otwiera się jej 1 pączek,może jeszcze dziś ją pokaże jak rozkwitnie,masz racje że lubi kaprysić,w zeszłym roku uśmierciłem 3-1 biedronkową i 2 z rynku,1 najdalej dożyła momentu gdy nie zaczęły grzać kaloryfery,nie toleruje suchego powietrza,ale się nie poddaje i ciągle próbuje.

- arlet3
 - Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
 - Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Masz rację Damianie, nie poddawaj się, a my będziemy podziwiać Twoje śliczności  

- chan-dzia

- Od: 4 maja 2010, o 12:45

Też kiedyś jedną uśmierciłam,zobaczymy co będzie z tą, na razie też ma pączki ale mniejsze niż uCiebie.

- daka
 - 1000p

Moja stoi na zachodnim oknie i tak szybko jej się pączki powiększają,a teraz wychodzi słońce to dopiero ruszy z kwitnieniem. 

- Anetta
 - 1000p

- Od: 17 sie 2009, o 16:23
 - Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

ruszy ruszy...
a nowość śliczna bardzo, nigdy nie miałam celozji, może skusze sie na jedną sadzoneczkę jak jeszcze będą

a nowość śliczna bardzo, nigdy nie miałam celozji, może skusze sie na jedną sadzoneczkę jak jeszcze będą
Hej Dami  

Celozja bardzo ładna, ostatnio sobie pożałowałam podobnej w sklepie i będę musiała chyba tam wrocic naprawic swój błąd

Celozja bardzo ładna, ostatnio sobie pożałowałam podobnej w sklepie i będę musiała chyba tam wrocic naprawic swój błąd
- daka
 - 1000p

Aneto,Merry dzięki 

Celozja jest niestety jednoroczna ale ma piękne kwiatostany i kupć warto.

Celozja jest niestety jednoroczna ale ma piękne kwiatostany i kupć warto.
A to ja dobrze pamiętałem,że to jednoroczny kwiatek,ale faktycznie jest piękny.
Dawno temu,jak chodziłem jeszcze do podstawówki to od znajomego księdza dostałem "koguci grzebień" On tak go nazywał.Roślinka podobna do celozji z tym,że miała czerwony taki grzebień jak mają koguty
 po przekwitnięciu zamarł ten kwiatek.

Dawno temu,jak chodziłem jeszcze do podstawówki to od znajomego księdza dostałem "koguci grzebień" On tak go nazywał.Roślinka podobna do celozji z tym,że miała czerwony taki grzebień jak mają koguty
- daka
 - 1000p

Tak dobrze zapamiętałeś że jest jednoroczny,a ja dowiedziałem się o tym dopiero po zakupie 

Koguci grzebień-ciekawe,już go sobie wyobrażam

Koguci grzebień-ciekawe,już go sobie wyobrażam
nooo bardzo fajnie to wyglądało,kilkanaście lat już nie widziałem tego kwiatka...
Szukałem w necie ale nie znalazłem...

Szukałem w necie ale nie znalazłem...
- chan-dzia

- Od: 4 maja 2010, o 12:45

A ja dzisiaj widziałam u nas,kolorek śliczny(na drugim końcu Wrocławia co prawda)kiedyś też kupiłam Koguci grzebień mamie i mi się złamał 
 (wtedy też nie wiedziałam,że to jednoroczna roślina).
Teraz wiem i dlatego podziwiam ale nie kupuję

Teraz wiem i dlatego podziwiam ale nie kupuję
- daka
 - 1000p

Ja bym już teraz 2 raz nie kupił wiedząc że to kwiat jednoroczny,ale podziwiać można zawsze. 

- 
				welkam
 - 1000p

- Od: 24 maja 2009, o 22:09

Witaj Damianie  
 Przejrzałam cały wątek i jestem pod wrażeniem. Masz tyle pięknych roślin. Będę zaglądac ... a teraz biegnę do Twojego ogrodu  

- miluck

- Od: 22 lut 2008, o 21:03
 - Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Mirku bo to odmiana celozji - celozja grzebieniasta ,jest bardzo fajna.Miro78 pisze:A to ja dobrze pamiętałem,że to jednoroczny kwiatek,ale faktycznie jest piękny.
Dawno temu,jak chodziłem jeszcze do podstawówki to od znajomego księdza dostałem "koguci grzebień" On tak go nazywał.Roślinka podobna do celozji z tym,że miała czerwony taki grzebień jak mają kogutypo przekwitnięciu zamarł ten kwiatek.
Taka niewinna Damianie ta Twoja celozja, a ile zebrała zachwytów, i ja się do nich dopiszę :
bardzo urodziwa.
A tu link można sobie pooglądać różne Celozje , pierzaste, grzebieniaste
tutaj
- daka
 - 1000p

Welkam,Jagodo miło mi było was gościć i dziękuje. 

Jagodo dzięki za link już sobie pooglądałem celozje.

Miałem mieć wczoraj i dziś lekcje a konkretnie 1 egzaminy ale znowu nic z tego,zawsze jak miały być zajęcia dzwoniła pani sekretarka a ostatnio to wcale,jeszcze się nie zdarzyło żeby nie zadzwoniła i były lekcje,nie pozostaje mi nic innego jak czekać,a jak do piątku nikt nie zadzwoni to chyba tam pójde wybadać sytuacje,zdradze wam coś w co trudno uwierzyć ale moja klasa liczy sobie aż 3 osoby-ja jestem trzeci,wcześniej były aż 4,aż dziwne że ten kierunek został utworzony

Na poprawe nastroju pokaże troche zdjęć domowych i ogrodowych

Jagodo dzięki za link już sobie pooglądałem celozje.
Miałem mieć wczoraj i dziś lekcje a konkretnie 1 egzaminy ale znowu nic z tego,zawsze jak miały być zajęcia dzwoniła pani sekretarka a ostatnio to wcale,jeszcze się nie zdarzyło żeby nie zadzwoniła i były lekcje,nie pozostaje mi nic innego jak czekać,a jak do piątku nikt nie zadzwoni to chyba tam pójde wybadać sytuacje,zdradze wam coś w co trudno uwierzyć ale moja klasa liczy sobie aż 3 osoby-ja jestem trzeci,wcześniej były aż 4,aż dziwne że ten kierunek został utworzony
Na poprawe nastroju pokaże troche zdjęć domowych i ogrodowych