U Przemka w ogródku.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: U Przemka w ogródku.

Post »

Przemek, niebieska to ta hortensja po nawozie :) . Mam od niej młode i są różowe. Niestety wszystkie w starym ogrodzie. Trzeba coś z tym zrobić ;:108
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

JacekP pisze:Przemek, raczej na pewno moja hortensja nn, nie jest krzewiastą, bo tą też mam. Jeśli pozwolisz, wkleję zdjęcie. Przypomnę: kwitnie na pędach jednorocznych inaczej niż "normalne" ogrodowe
Obrazek
Witaj Przemku śliczna kolekcja hortensji.

Jacku jakim nawozem ją zabarwiasz , no i może masz już jakąś ukorzenioną bo te ogrodowe ostatnie 2 lata słabo kwitną ?

Genia :wit
beatab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2009, o 09:25

Post »

beatab pisze:
przemekg pisze:Hortensje piękne :D , przedwczoraj kupiłem Great Star :) a na taka piłkowaną Yae-no-amacha nie zwróciłem uwagi :?
Przemek- jak szybko się znalazłeś ;:138 ;:138 ;:138 może nie było kwitnących??? na ich stronie też nie ma zdjęcia musiałam szukać co to takiego. A może zorganizowałbyś jakąś paczkę od Szmita???
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Mateusz on tak się załapał przypadkiem :wink: , w tym roku tak ciepło że nawet agawę przypiekło ;:3 .

Dawid ja ten program oglądam od lat , zawsze o 7 rano w sobotę jestem juz na nogach, z czego zadowolony nie jestem,ale to i tak dobrze bo kiedyś ten program było 6.40 rano. Dziękuje Dawid za życzenia :D zabawa na weselu była świetna bo w najlepszym towarzystwie pod słońcem :P

Jolu to róża o drobnych kwiatach, ale bardzo pełnych i pięknych bardzo ją lubię i jesienią chyba kupię jeszcze jedną . A hortensję wybierałem wśród setki doniczek :D to znalazłem taką z pąkami, mam nadzieję że będzie zimować jak jak inne wiechowate - znaczy bardzo dobrze.

Witaj Marcin tak to prawda a już następną mam na oku :D . Jak już będzie za zimno, żeby sadzić nowe rośliny to zabiorę się za aparat. Czytałem że wybierasz się w te strony , mam nadzieję że zechcesz podeptać i po moim trawniku :wink:

Jacku czy to od nawozu czy nie to i tak bardzo ładna , jak będziesz je przesiedlał do nowego ogrodu to może i dla mnie znajdzie się z jeden badylek :)

Geniu dziękuję :P kolekcja to chyba na wyrost zaledwie kilka wiechowatych.

Łukasz bardzo dziękuję :D , staram się , czasem jednak z różnym rezultatem :wink:

Beato bo ja się nigdzie nie zgubiłem :;230 :;230 :;230 może jesienia dałoby się coś zrobic o ile nie będzie to cała paleta :;230 :wink:
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

przemekg pisze: Dawid ja ten program oglądam od lat , zawsze o 7 rano w sobotę jestem już na nogach, z czego zadowolony nie jestem,ale to i tak dobrze bo kiedyś ten program było 6.40 rano. Dziękuje Dawid za życzenia :D zabawa na weselu była świetna bo w najlepszym towarzystwie pod słońcem :P
Ja też zawsze wstaje o 7.00 rano w sobotę, by to obejrzeć :wink:
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Dawid ta ramówka TVP jakoś mało dla nas korzystna :;230

I różyczki bo zapomniałem w poprzednim poście
Obrazek

Jakaś angielka z Pęchcina tylko bez nazwy

Obrazek

Double Delight

Obrazek

i Hortensja Limelight już kwitnie na dobre, za nią mała Pinky Winky
:D
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
dawidbanan
---

Post »

Mogliby tak puszczać np. o 10.00 ;:224

Te hortensjowe patyczki od Ciebie mam w skrzynce plastikowej poposadzane do doniczek(odmianowo każda doniczka opisana) i na tej skrzynce jest worek. Dzisiaj podniosłem worek by zobaczyć czy listki klapnęły, a tam ładne listki takie "sztywne" :)
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

A to juz tydzień jak je poobcinałem dla Ciebie, to chyba dobry znak :D ,ja u siebie te co wsadziłem nawet folią nie przykryłem tylko w cieniu są i też zielone :D . Dziś w czasie burzy jeden pęd z tej nowej Great Star się odłamał więc rano muszę go podzielić i posadzić , tym razem do doniczki i przykryję będzie wiadomo czy ma to znaczenie.
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
dawidbanan
---

Post »

Zrobię moich fotkę(jutro dodam), i powiesz czy tak samo robiłeś te sadzonki :wink: Ja robiłem tak, zaraz zrobię jakąś grafikę :wink:
Wyślę Ci tą grafikę na PW :wink:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Geniu, nie mam pojęcia, czym mama nawozi te hortensje. Przypomnę - one rosną w starym ogrodzie :)

Przemku, będę pamiętał o Tobie, ale w pierwszej kolejności będzie dzielona druga hortensja ogrodowa - kwiatów mniej ale bardziej okazałe. Niestety nie mam zdjęcia.
dawidbanan
---

Post »

Dodałem u mnie w wąteczku zdjęcia hortensjowych patyczków od Ciebie :wink:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przemku mam nadzieję, że wszystkie patyczki się przyjmą.
Życzę Ci, żeby to przedszkole spisało się na medal. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Dawid robiłem identycznie :D , też używałem ukorzeniacza , oglądałem u Ciebie i Twoje patyczki wyglądają świetnie - jest szansa :wink: na sukces.

Jacku dziękuję :)

Grażyno lubię takie eksperymenty :D czasem się uda , lub nie, ale to mnie nie zraża, próbuję różnymi sposobami i z różnymi roślinami.

W tym roku posadziłem trochę inną fasolkę szparagową zawsze była uprawiana taka karłowa krzaczasta, a teraz mam taką pnacą a długość tworzonych przez nią strąków przeszła moje oczekiwania, po rozprostowaniu mają ok 60 cm długości, a do tego smaczne :P

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Hej Przemek :uszy , a czym Ty nawoziłeś fasolkę szparagową, że urosła aż do takich rozmiarów :wink: Takiego okazu to jeszcze nie widziałem jak żyję, a mam już trochę wiosen ;:224 ;:112
Ja lubię ją tylko wcianać , a z sadzeniem to już nie za bardzo. A nawet jakbym chciał, to miejsca brak, to mogę jedynie dorwać ją na bazarku :P
Co do podeptania trochę Twojego trawnika, to będę w Wawce gdzieś około 20 sierpnia. Jadę po odbiór swojego nowego mieszkańca :D A jaki co to będzie to można zobaczyć na forum terrarystycznym, na którym od jakiegoś czasu przesiaduję :D
Jeżeli będzie Ci pasowało, to mogę wpaść na inspekcję i może przepłukanie czegoś ;:136 :wink:
Awatar użytkownika
Matemax
1000p
1000p
Od: 14 sty 2010, o 19:27

Post »

Przemku a cóż to za odmiana :shock: na pewno musi być bardzo plenna, jaki ma kolor nasion?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”