Roślinki Ani cz.6
- elaipawel4
- 1000p
- Od: 23 lis 2009, o 16:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Roślinki Ani cz.6
Ania wspaniałe kwiatuszki szkoda epipremnum ale jestem pewna ze na wiosne odnowisz kolekcję, ja fuksje mam jedną trzymam na korytarzu przy drzwiach wejściowych zabudowanych gankiem ,jast zimno ale niema mrozu podlałam ją dwa razy ma sliczne młodziudkie pedy i nawet kwitnie ,mszycy brak
.

Ela
Zaglądnijcie ''Jestem nowa''
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
KARINIA, Karolinko ślicznie dziękuję
Elu dziękuję....mam nadzieję że uda mi się odbudować kolekcję
Gratulacje względem fuksji
Ja aż poszłam zobaczyć swoje i aż serduszko mi ścisnęło
Na jednej są pajęczyny czyli przędziorek ją zaatakował a pozostałe istna suchocina
Nic z nich jednak nie będzie
A już miałam dwie tak fajnie uformowane na drzewko z dwóch ładne gęste krzaczki i wszystko poszło na marne

Elu dziękuję....mam nadzieję że uda mi się odbudować kolekcję

A już miałam dwie tak fajnie uformowane na drzewko z dwóch ładne gęste krzaczki i wszystko poszło na marne

Przykro mi z powodu fuksji 

Przędziorek to jeszcze nie koniec świata, raz prysnąć i zdechnie. Może jeszcze uda Ci się coś uratować.
Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa

Pozdrawiam Ewa
- elaipawel4
- 1000p
- Od: 23 lis 2009, o 16:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O raju przykro czytać ja swoja pierwszy rok przechowuje i jest to próba sil jak sie uda to uznam to za osobisty sukces.
Ela
Aniu dobry prysznic i powinien zdechnąć, one tego nie lubią. Sprzyja im suche powietrze dlatego dobrze jest też i zraszać. Jak pamiętasz też z Krysią borykaliśmy się z tym problematycznym lokatorem wśród naszych zielonasków. Dobry jest też wywar z łupin cebuli.
- kati-1976
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Śliczne wszystkie Aniu
To Synadenium coś mi przypomina.
Szkoda Epików, no ale zima niestety nie oszczędza nikogo. Zawsze są jakieś straty.

Szkoda Epików, no ale zima niestety nie oszczędza nikogo. Zawsze są jakieś straty.
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- Andziax007
- Kontakt:
Kochani ale tej fuksji z przędziorkiem nie da się odratować bo cała roślinka już padła tzn. jest zeschnięta i nic z niej nie będzie 
Kasiu dziękuję
To Synadenium od Ciebie mi się nie przyjęło tzn. nie udało mi się ukorzenić
Nie wiem czemu, może coś nie tak zrobiłam 

Kasiu dziękuję

Aniu Przecież na początku tej zimy obiecaliśmy Tobie Synadenium granti i rośnie sobie u nas dla Ciebie, czeka aż będzie cieplej. Jak widzisz ja nie zapomniałem.Andziax007 pisze:Kasiu dziękujęTo Synadenium od Ciebie mi się nie przyjęło tzn. nie udało mi się ukorzenić

- Andziax007
- Kontakt:
Wiesiu a widzisz a ja zapomniałam
O jak fajnie....dziękuję z całego

- Anetta
- 1000p
- Od: 17 sie 2009, o 16:23
Nie mów że te Twoje piękne fuksje poszły w zapomnienie
i marble queen szkoda
ja ciągle choruję na tą odmianę. Jak tak czytam o stratach i myślę o swoich również to nienawidzę tej zimy 

- pingu
- 1000p
- Od: 23 maja 2009, o 22:50
Piękne pupilki
A kordylina - cudeńko
Szkoda utraconych roślinek, ehh... ta zima 

Patrycja Moje doniczkowce
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
- Andziax007
- Kontakt:
Dziękuję w imieniu roślinek i za słowa otuchy
Ja już nawet na temat tej zimy nie chce mi się wypowiadać po prostu mam jej dość
Straty w roślinkach mam spore i najbardziej boleję nad cissusami.....wszystkie mi padły
Mam tylko rombolistnego którego zakupiłam u Agniesi i teraz puścił korzonki i tylko czekam jak zacznie rosnąć 

Ja już nawet na temat tej zimy nie chce mi się wypowiadać po prostu mam jej dość

- kati-1976
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Szkoda. Trzeba, było dać znać. Wysłałabym Ci ponownie, albo ukorzeniłabym CiAndziax007 pisze: Kasiu dziękujęTo Synadenium od Ciebie mi się nie przyjęło tzn. nie udało mi się ukorzenić

Przykro mi z powodu strat, naprawdę. Wiem jakie to przykre, kiedy dbamy z całych sił o roślinki, a one pomimo to odchodzą.
Gdybym mogła w czymś pomóc, to bardzo chętnie, Wystarczy słowo a robię paczuszkę i wysyłam

Moje doniczkowce i sukulenty
- Andziax007
- Kontakt:
Kasiu dziękuję...nie chcę Ci zawracać głowy tym bardziej że już niedługo zostaniesz mamą
Może za jakiś czas ale teraz to wypoczywaj
Kalatea od Ciebie ładnie sobie rośnie....ścięłam wszystkie listki i teraz ma sporo nowych i non stop wychodzą sobie z ziemi. Begonia też się rozrosła tylko po wniesieniu do domu troszkę zmarniała i niechcący ją zalałam ale już jest dobrze i wypuszcza ciemne listki

Może za jakiś czas ale teraz to wypoczywaj

Kalatea od Ciebie ładnie sobie rośnie....ścięłam wszystkie listki i teraz ma sporo nowych i non stop wychodzą sobie z ziemi. Begonia też się rozrosła tylko po wniesieniu do domu troszkę zmarniała i niechcący ją zalałam ale już jest dobrze i wypuszcza ciemne listki