Witam Kochanych Odwiedzających !!!
Zima za oknem dalej trwa i śnieg pada. W dzień się topi i wychodzić w kapciach się nie da. Ziemia nie chce przyjmować więcej wody i robi się fantastyczne blotko, które psy roznoszą po całym domu. Latam ze ścierką tam i z powrotem. Byłoby mi chyba wygodniej gdybym w d... miała mopa. Już z tym brudem nie daję sobie rady. I kicham na niego. Dom jest dla mnie, a nie ja dla domu, prawda? Do ogrodu nie chodzę, bo nie chcę się denerwować. Wiosny nie widać, szkoda wielka. Ja zaczynam się martwić, czy ona naprawdę przyjdzie? A może od razu będzie lata, albo nie daj Boże, jesień? Oj, jak smutno i ponuro jest tej zimy... Na dodatek moja Mamuśka podłapała półpasiec. Na nodze. Byłam z Nią dziś u lekarza. Potwierdził diagnozę. Jeszcze mi tego brakowało. Szkoda gadać. A mnie rozbolał ząbek i okazało się, że to martwice zęba. Z czego, nie wiem. Ząbek, który nigdy nie był jeszcze leczony, już jest do niczego. I powiedzcie, jak tu nie zwariować??? Jak mnie nie zamknął w wariatkowie, to będzie cud. Choroba goni chorobę, trzeci antybiotyk... ciekawe czy jeszcze działa? Koniec z marudzeniem...
Janka :P - przez tą długą zimę kupuję i kupuję nasiona, cebulki, bulwy... a potem narzekam, co ja z nimi zrobię? Gdzie je posadzę? A z myciem okien ja też dalej czekam na cieplejsze dni. Jak coś to przetrę tylko z zewnątrz.
Goryczka143 :P - oj w sklepie zostało jeszcze dużo, dużo nasion....itp. Zapraszam, możesz kupić wiele ciekawych egzemplarz. A z zimą zobaczymy.
onka37 :P - Jeszcze zdążysz kupić nasiona. Jest ich bardzo wiele i nie masz się czym martwić. Jak coś, to się z Tobą podzielę moimi. Przecież nie jestem w stanie ich wszystkich wysiać. Oki?
coma95 :P - Na pewno zdążysz kupić. Ja gratuluję Tobie bardzo refleksu, bo jak kupisz w sklepie, to nie będziesz musiała płacić za wysyłkę lub kuriera, prawda?
riane :P - dziękuję bardzo za pokazanie żabki. Żywej, pięknej żabki. Ona jest cudowna.
Celinko :P - szaleje z zakupami jak głupia. Teraz już nie mam tak czasu jak kiedyś A i bardziej zmęczona jestem niż kiedyś. Szybko padam na nos. A śnieg u mnie wciąż pada, pada,pada...
Aniu :P - masz racje, to ta sama szklarnia. Co za draństwo, aż 40 zł. różnicy. Tylko zębami zgrzytać ze złości...
Grażynko :P - to tulipany. 1 kg za 9,90 zł., Ponad 100 szt. Orliki bardzo mi się podobają. Jak masz nadmiar, to poproszę, chyba dopiero w sierpniu, tak? Jakie masz i za ile. Bo chętnie zwiększę swoją kolekcję. A Irlandczyka nie mogę zaprosić, bo ma za długiego kija. Ja parterowa i okna mogę umyć z zewnątrz, bez krzesełka. Tylko stając na paluszkach. I co ten bidok by u mnie robił ....
Aga :P - jak zawsze masz rację. Brud odpada, ale zaraz klei się następny. Brrrr z brudem i zimą.
Zabeczka-Dzidzia :P - oj, mnie się też nochal już zatkał. Nic nie czuję i jak to się mówi "nie mam nosa do wiosny". A zima trwa nadal, a śnieg pada nadal. Dzisiaj jeszcze do tego jest bardzo zimny wiatr.
Jak widzicie, Moje Drogie Panie, nie ma lekko. Czekamy dalej na wiosnę, byśmy całkiem nie osiwiały przed jej przyjściem.
Do zobaczenia i usłyszenia. Pozdrawiam serdecznie, życzę spokojnej nocy, pa