Po 50-tce we własnym ogrodzie - cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Po 50-tce we własnym ogrodzie - cz.2

Post »

Stasiu zaszalałaś :) już sobie wyobrażam jak Twój ogród będzie wspaniale wyglądał jak to wszystko zasadzisz zasiejesz :) u nas dziś spadł śnieg :( zima na nowo :(
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

Stasiu w Lidlu też mają być od 18 marca szklarenki,ale cena :shock: prawie 100 zł.
Spójrz proszę,czy to taka sama jak twoja?
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-B02 ... x_8347.htm
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Stasieńko zaszalałaś!!A w tym worze to jakie cebule są?Widzę,ze kupiłaś orliki,szkoda,że sie nie zgadałyśmy,podesałabym.A może jednak chcesz?
Kochana,jak bedziesz zamawiała tego Irlandczyka to daj znać,podzielimy się :;230 :;230 :;230
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 maja 2009, o 21:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziewczyny przecież do 1cm brud nie szkodzi, a powyzej sam odpada. Wiec nie ma się czym przejmować, prawda
A szklarenka Stasiu bardzo fajna ;:108
Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Miłej niedzieli Stasiu ;:167
Piękne zakupy poczyniłaś :D
Jednym słowem czujesz wiosnę :;230
bo ja chyba węch straciłam :lol:
u mnie środek zimy :(
:heja :heja
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

Witaj STASIEŃKO!
Od czwartku podobno na 100% wiosna. Tak więc zbieraj siły bo czeka nas praca
w ogrodzie. Po takiej zimie nie będzzie lekko ;:3 ;:196
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

goryczka143 pisze:Od czwartku podobno na 100% wiosna.
obyś była dobrą wróżką i naprawdę ją wywołała
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Witam Kochanych Odwiedzających !!!

Zima za oknem dalej trwa i śnieg pada. W dzień się topi i wychodzić w kapciach się nie da. Ziemia nie chce przyjmować więcej wody i robi się fantastyczne blotko, które psy roznoszą po całym domu. Latam ze ścierką tam i z powrotem. Byłoby mi chyba wygodniej gdybym w d... miała mopa. Już z tym brudem nie daję sobie rady. I kicham na niego. Dom jest dla mnie, a nie ja dla domu, prawda? Do ogrodu nie chodzę, bo nie chcę się denerwować. Wiosny nie widać, szkoda wielka. Ja zaczynam się martwić, czy ona naprawdę przyjdzie? A może od razu będzie lata, albo nie daj Boże, jesień? Oj, jak smutno i ponuro jest tej zimy... Na dodatek moja Mamuśka podłapała półpasiec. Na nodze. Byłam z Nią dziś u lekarza. Potwierdził diagnozę. Jeszcze mi tego brakowało. Szkoda gadać. A mnie rozbolał ząbek i okazało się, że to martwice zęba. Z czego, nie wiem. Ząbek, który nigdy nie był jeszcze leczony, już jest do niczego. I powiedzcie, jak tu nie zwariować??? Jak mnie nie zamknął w wariatkowie, to będzie cud. Choroba goni chorobę, trzeci antybiotyk... ciekawe czy jeszcze działa? Koniec z marudzeniem...

Janka :P - przez tą długą zimę kupuję i kupuję nasiona, cebulki, bulwy... a potem narzekam, co ja z nimi zrobię? Gdzie je posadzę? A z myciem okien ja też dalej czekam na cieplejsze dni. Jak coś to przetrę tylko z zewnątrz.

Goryczka143 :P - oj w sklepie zostało jeszcze dużo, dużo nasion....itp. Zapraszam, możesz kupić wiele ciekawych egzemplarz. A z zimą zobaczymy.

onka37 :P - Jeszcze zdążysz kupić nasiona. Jest ich bardzo wiele i nie masz się czym martwić. Jak coś, to się z Tobą podzielę moimi. Przecież nie jestem w stanie ich wszystkich wysiać. Oki?

coma95 :P - Na pewno zdążysz kupić. Ja gratuluję Tobie bardzo refleksu, bo jak kupisz w sklepie, to nie będziesz musiała płacić za wysyłkę lub kuriera, prawda?

riane :P - dziękuję bardzo za pokazanie żabki. Żywej, pięknej żabki. Ona jest cudowna.

Celinko :P - szaleje z zakupami jak głupia. Teraz już nie mam tak czasu jak kiedyś A i bardziej zmęczona jestem niż kiedyś. Szybko padam na nos. A śnieg u mnie wciąż pada, pada,pada...

Aniu :P - masz racje, to ta sama szklarnia. Co za draństwo, aż 40 zł. różnicy. Tylko zębami zgrzytać ze złości...

Grażynko :P - to tulipany. 1 kg za 9,90 zł., Ponad 100 szt. Orliki bardzo mi się podobają. Jak masz nadmiar, to poproszę, chyba dopiero w sierpniu, tak? Jakie masz i za ile. Bo chętnie zwiększę swoją kolekcję. A Irlandczyka nie mogę zaprosić, bo ma za długiego kija. Ja parterowa i okna mogę umyć z zewnątrz, bez krzesełka. Tylko stając na paluszkach. I co ten bidok by u mnie robił ....

Aga :P - jak zawsze masz rację. Brud odpada, ale zaraz klei się następny. Brrrr z brudem i zimą.

Zabeczka-Dzidzia :P - oj, mnie się też nochal już zatkał. Nic nie czuję i jak to się mówi "nie mam nosa do wiosny". A zima trwa nadal, a śnieg pada nadal. Dzisiaj jeszcze do tego jest bardzo zimny wiatr.

Jak widzicie, Moje Drogie Panie, nie ma lekko. Czekamy dalej na wiosnę, byśmy całkiem nie osiwiały przed jej przyjściem.
Do zobaczenia i usłyszenia. Pozdrawiam serdecznie, życzę spokojnej nocy, pa :wit ;:196 ;:19
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

u mnie tez zimno ,mokro i ponuro , znowu mam zgagę , bo mam dwóch zięciów Grzesików ,, najpierw jedziemy do starszego zięcia a po drodze mamy drugiego tam wpadamy tylko na mocną herbatę i pogaduszki ...ale i tak czuję się jakbym zjadła dwa obiady na raz ..a właściwie tylko spróbowałam sałatek a było ich aż cztery .. za oknem znowu biało a w radiu leci Amstrong , pięknie gra na trąbce ,,
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Alina662
1000p
1000p
Od: 9 lis 2009, o 19:26
Kontakt:

Post »

Witaj kochanie dawno Cię nie odwiedzałam bo jakoś mało czasu.Stasiu ja też nie dawno załapałam tego półpaśca ale cholernie się czułam antybiotyki zażywałam nikomu nie życzę tej choroby to współczuje Twojej mamie.Ale zaszalałaś z tymi roślinkami, ja dopiero zaczynam.U mnie znowu tego śniegu dużo nasypało.
idzie w depresje w paść do tego idzie. :( ;:196 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Stasiu, szalej szalej jak sprawia ci to radość :) u nas znowu pada śnieg :( ja chyba dostanę kota :(
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 maja 2009, o 21:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

trzynastka pisze:... ja chyba dostanę kota :(
Podeślij go do mnie plisss
na nornice będzie pogromca :;230 :;230
Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Pochodziłam,poczytałam,pośmiałam się i na chwilę zapomniałam o zimie.Stasiu taż tych zakupów starczyłoby na 4 ogrody.
Worek cebul za 9,90 kg jak czytam godny pozazdroszczenia tym bardziej,że to tulipany.U mnie nornice je uwielbiają i jestem ciekawa ile wiosną wyrośnie.Pozdrawiam serdecznie i życzę dalej takiego dobrego humoru.
Stasiu przykro mi ,ze ząbek martwy ale pewnie można go wyleczyć.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Witam, jak zwykle wieczorową porą Wszystkie Kochane Ogrodniczki: Jankę, Alinkę, Celinkę,Agę, Anię i tych co się nie odzywają !!!
W sprawie moich zakupów, to mam właśnie problem, co zrobię z nasionami, bo za pewnie zostanie ich dużo, dużo. Ale przez długą zimę zostaje tylko kupowanie, bo o samym oglądaniu to nie ma mowy. Ja także się boję, co zastanę po zimie, a szczególnie, co nornice były łaskawe i nie zżarły. Bardzo się boję, co będzie jak śnieg zejdzie i co mi wzejdzie? Śnieg znowu pada. Dzisiaj to musiałam ponownie odśnieżać aby dać ptakom żarełko. A przylatuje ich ho,ho. W depresję już wpadłam i jak z niej wyjść? Może złapię jeszcze kota, aby mi nornice łapał. Jeden jest, ale domowy. Nie wychodzi na dwór biedaczek, bo Mam nie pozwala. A mieć dwóch zięciów o tym samym imieniu, to chyba nie za fajnie. U nas w rodzinie jestem ja, Stanisława i wujek Henia, Stanisław. Aby nie obchodzić w jednym dniu, to ja mam imieniny w maju, a wujek w listopadzie. Wilk syty i owca cała. A ja słucham 'radio silesia' - też fajnie grają.
Dwie fotki z dzisiejszego dnia:
Obrazek tak płaczą okna ze śniegu z deszczem,

...dzisiejsze popołudnie i mnóstwo ptaków Obrazek

Kończę, mocno ściskam i życzę spokojnej nocy. Pa, pa ;:196 ;:196 :P ;:19
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Znowu przysypała wszystko śniegiem więc nie tylko nam zima daje się we znaki ale ptakom i zwierzakom ,trudno znaleść im pożywienie , dlatego zające przycięły mi wszystkie krzewy w ogrodzie ,teraz muszę tylko wyrównać aby krzaki ładnie wyglądały .... Dobrze że lubią przycinanie .
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”