W.o. Psach cz.8 (2009.09 - 2011.02)
Re: W.o. Psach cz.8 (2009.09 - ...)
Ago od Szirana !!!!
czemu nie mogę wysyłać PW ????
chcialam odpisać a tu lipa
Baster ma 6 lat
jest znakomitym stróżem, bardzo groźnym dla obcych , wszyscy się go w okolicy boją.
dla nas przekochany misiek, dla dzieci świetny opiekun . żyje w zgodzie z 3-cim już naszym kotem .
bardzo mądry pies
pzdr
czemu nie mogę wysyłać PW ????
chcialam odpisać a tu lipa
Baster ma 6 lat
jest znakomitym stróżem, bardzo groźnym dla obcych , wszyscy się go w okolicy boją.
dla nas przekochany misiek, dla dzieci świetny opiekun . żyje w zgodzie z 3-cim już naszym kotem .
bardzo mądry pies
pzdr
W moim ogrodzie http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=43291
- smonika
- 500p
- Od: 29 gru 2008, o 18:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kochani, może ktoś mógłby mi polecić dobrą i tanią maszynkę do strzyżenia psa. Chciałabym strzyc sama tylko swojego pieska, więc nie musi być bardzo profesjonalna...Byle tylko dała radę szczecinie teriera walijskiego.
Znalazłam i internecie coś takiego http://www.zooplus.pl/shop/psy/maszynki ... 60818#more i jeszcze GTS888 co sądzicie?
Znalazłam i internecie coś takiego http://www.zooplus.pl/shop/psy/maszynki ... 60818#more i jeszcze GTS888 co sądzicie?
Pozdrawiam, Monika
- smonika
- 500p
Nikt sam nie strzyże? No trudno, nie doczekałam się podpowiedzi i sama kupiłam GTS880. Jak dostanę i sprawdzę na futrzaku to napiszę jak się sprawuje. No i zamieszczę fotki, chyba że bardzo zeszpecę.... 

Pozdrawiam, Monika
- basga
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sie 2007, o 21:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moniś-ja czekam na info-jak maszynka się sprawuje no i na fotki piesia . 

- smonika
- 500p
Nie ma sprawy Basiu. Tak jak napisałam dopiero kupiłam maszynkę na all.. Przydzie dopiero w nastęmnym tygodniu (mam nadzieję) i od razu biorę się do akcji. Zamieszczę fotki przed i po czyli misiek kontra oskubany kurczak 

Pozdrawiam, Monika
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
witam, jakie piękne pieszczochy
jak wiecie mam Reksia ze schroniska od 16 stycznia, w niedziele miałam w domu wizytę przedstawicieli schroniska.
Byłam zaskoczona ale pozytywnie, słusznie sprawdzają warunki zwierzaka. Pochwalę się, że Reks jak przystało na gospodarza przywitał gości ale wolał być przy swoim panu, którego zresztą nie spuszcza a pola widzenia.

uwielbia zabawy w śniegu

Reksiu zaaklimatyzował się od dwóch tygodni już reaguje czyli szczeka na dzwonek w drzwiach lub pukanie, kocha jazdę samochodem i spacery z panem, a tak jest bardzo spokojny, a jeszcze lubi wchodzić na "ślizgawkę"

lubi pozować do zdjęć no i oczywiście pilnować stołu, czyli już żebranie opanował choc robi to naprawde delikatnie, nie jest nachalny.

Pozostał jednak problem jedzenia - muszę karmić go z ręki a dopiero powoli je z miski, jednak muszę być przy nim,
no i druga sprawa to nie reaguje jeszcze na komendę wróć, spuszczony ze smyczy leci, wraca ale mamy duszę na ramieniu.
Kilka dni temu otworzyłam okno /parter/ przyjechał M, wszedł do klatki i zobaczył Reksa jak pobiegł do samochodu, M zawołał przyleciał. Zabawnie bo ja o tym nie wiedziałam, a byłam w domu, czyli "uciekł" do swojego
pana.
pozdrawiam
jak wiecie mam Reksia ze schroniska od 16 stycznia, w niedziele miałam w domu wizytę przedstawicieli schroniska.
Byłam zaskoczona ale pozytywnie, słusznie sprawdzają warunki zwierzaka. Pochwalę się, że Reks jak przystało na gospodarza przywitał gości ale wolał być przy swoim panu, którego zresztą nie spuszcza a pola widzenia.

uwielbia zabawy w śniegu

Reksiu zaaklimatyzował się od dwóch tygodni już reaguje czyli szczeka na dzwonek w drzwiach lub pukanie, kocha jazdę samochodem i spacery z panem, a tak jest bardzo spokojny, a jeszcze lubi wchodzić na "ślizgawkę"

lubi pozować do zdjęć no i oczywiście pilnować stołu, czyli już żebranie opanował choc robi to naprawde delikatnie, nie jest nachalny.

Pozostał jednak problem jedzenia - muszę karmić go z ręki a dopiero powoli je z miski, jednak muszę być przy nim,
no i druga sprawa to nie reaguje jeszcze na komendę wróć, spuszczony ze smyczy leci, wraca ale mamy duszę na ramieniu.
Kilka dni temu otworzyłam okno /parter/ przyjechał M, wszedł do klatki i zobaczył Reksa jak pobiegł do samochodu, M zawołał przyleciał. Zabawnie bo ja o tym nie wiedziałam, a byłam w domu, czyli "uciekł" do swojego
pana.
pozdrawiam
Widać, że pies jest z Wami szczęścliwy, a z tego co czytam to Wy też.
Nie wiedziałam, że schroniska kontrolują biorących psy.
Nie wiedziałam, że schroniska kontrolują biorących psy.
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Reks wniósł do naszego domu radość, po stracie poprzedniego nie byłam pewna czy dam radę ale to dzięki Wam, ależ - forum to magia serdeczności, dzięki.

Tara cieszę się z tobą, odżyłaś, psiunio całkiem duży, mordka sympatyczna, jak go pokazywałaś po wzięciu ze schroniska wydawał mi się mniejszy. No i sprawił radość nie tylko Tobie , ale i Twojemu mężowi. Oby tylko Wam się chował bezproblemowo.
- Antooosia
- 1000p
- Od: 8 sty 2008, o 08:49
Ależ tu fantastycznie i wesoło. Co za zabawy na śniegu
,aż ma się ochotę dołączyc
.
Muszę się i ja pochwalic:16 marca zostanę psią babcią dzieci tej o to Anabelle:

Muszę się i ja pochwalic:16 marca zostanę psią babcią dzieci tej o to Anabelle:

Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Na skraju lasu jest mały domek...
Jaka mała mamusia bedzie
To dzieci mikroskopijne 

Antosiu gratuluję
Tareczko pamiętam jak pokazywałaś zdjęcia swojego pieska pierwszy raz , wyglądał na wylęknionego , a teraz widać ,że kocha Was całym sercem , to nie ten sam piesek
To Wasza zasługa , Kochanie wielkie ukłony w Waszą stronę , zrobiliście kawał dobrej roboty
Tareczko my jak chodziliśmy z Gutkiem na szkolenie , to nauka komendy wróć wyglądała tak .
Piesek był na długiej lince , najpierw była komenda siad , następne zostań , po czym odchodziło się od pieska trzymając w ręku linkę ,trzeba iść tyłem i mieć pieska na oku bardzo powoli na parę kroków .Po czym mówiąc komendę wróć pociągnąć lekko za linkę , piesek na pewno zareaguje , jak podejdzie trzeba nagrodzić przysmakiem i powiedzieć radosnym głosem BRAWO SUPER PIES .
I tak 15 min dziennie , na pewno się nauczy , ach ten dystans między Wami a pieskiem musi być zwiększany .Ja teraz szkołę Bazylka
To jest mój sposób ,ale może ktoś z foruków zna lepszy
Pozdrawiamy

Tareczko pamiętam jak pokazywałaś zdjęcia swojego pieska pierwszy raz , wyglądał na wylęknionego , a teraz widać ,że kocha Was całym sercem , to nie ten sam piesek

Tareczko my jak chodziliśmy z Gutkiem na szkolenie , to nauka komendy wróć wyglądała tak .
Piesek był na długiej lince , najpierw była komenda siad , następne zostań , po czym odchodziło się od pieska trzymając w ręku linkę ,trzeba iść tyłem i mieć pieska na oku bardzo powoli na parę kroków .Po czym mówiąc komendę wróć pociągnąć lekko za linkę , piesek na pewno zareaguje , jak podejdzie trzeba nagrodzić przysmakiem i powiedzieć radosnym głosem BRAWO SUPER PIES .
I tak 15 min dziennie , na pewno się nauczy , ach ten dystans między Wami a pieskiem musi być zwiększany .Ja teraz szkołę Bazylka

Pozdrawiamy

Śliczne te bialuśkie ciepluchy