Dzięki za miłe słowa. No cóż, skoro mówicie, że Wam marnej jakości zdjęcia nie przeszkadzają to jeszcze parę fotek, tylko tym razem nie wszędzie rzeczywiście ostrość złapałem. Także dziś część pozycji z 'kwiatami' sfociłem bo słońca chyba już nie doczekają, bo i nie zapowiadają.
Co do stołu, to bierzesz deski szalunkowe z budowy, przeszlifowujesz, bejcujesz i gotowe

Generalnie chciałem coś łądniejszego zrobić, ale przez pare lat myślę im takie coś musi wystarczyć. Zresztą mediolobiwki czują się bardzo dobrze tak na świeżym powietrzu :]
A co do tła, to jest... trawnik ;)

Mediolobivia pygmaea var. friedriechiana WR 646

Mediolobivia atrovirens var. zecheri WR 650

Mediolobivia euanthema var. oculata KK 973 - acz tu chyba Knize coś popierdzielił, bo że roślina się nie zgadza to jedno, ale że lokalizacja jest dla oculaty całkiem nieteges... To będą jakieś formy haefnerianki, ale mógłby mi ktoś potwierdzić.

Mediolobivia haagei var. orurensis HS 170 - wszystkie orurensiaki w takim stanie, niezależnie czyj numerek.

Mediolobivia pygmaea var. tafnaensis RH 1076a - nasiona kupione, jak crassa, ale ewidentnie nie ta nazwa. Pytanie czy zamieszał Hillmann, czy ktoś z nasionami - inna sprawa, że wszędzie na zdjęciach w necie mowa o crassa pod tym numerek, a jest właśnie ta roślinka, czyli tafnaensis.

Mediolobivia einsteinii var. aureiflora f. eburnea -

ta jeszcze paków nie otworzyła ani razu, a już jeden zdechł.

Mediolobivia einsteinii var. aureiflora f. rubelliflora

Mediolobivia atrovirens var. suquistacoensis RH 173

Mediolobivia steinmanni var. eucalyptana - stara, kupna roślinka, jakby było słońce i wszystkie pąki rozwinęły się równocześnie byłby czerwony dywanik...

Mediolobivia leucanthema WR 305 - stara, kupna z pięknym ociernieniem, coś po zimowaniu ją chyba grzybek zaatakował.

Mediolobivia steinmannii var. rauschii RH 2501a

Mediolobivia steinmannii var. rauschii WR 297

Mediolobivia einsteinii var. gonjianii f. MN 171a

Mediolobivia haagei var. orurensis KK 637

Mediolobivia pygmaea (chyba haagejka) MN 58

Mediolobivia atrovirens var. yuquinensis WR 632 -

moja najpiękniejsza mediolobiwka o amarantowych, ogromnych kwiatach i jak wygląda... A pieerwszy kwiat już padł nie rozwijając się w pełni

Mediolobivia pygmaea var. iscayachensis WR 335b

Aylostera heliosa var. condorensis? f. - ajlosterki też powoli próbują startować - jak ktoś wie co to za forma...

Aylostera sp. - kupione w auchan, ale kompletnie nie mam pojęcia co to, bo wciąż uczę sie ajlo - ktoś wie?

Aylostera brunescens WR 480

I na koniec po raz kolejny zwykłe rebucje, które cały czas się proszą o fotki.
Mam nadzieję, że w weekend wreszcie zaświeci i powtórzę te fotki już w lepszym wydaniu.