Skromny ogród Joli - cz.3
- jollla500
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Kochana Iduś
mówisz że w liliach
no cóż trzeba to przyznać że to piękne kwiaty, tyle jest ich gatunków i zawsze jakaś odmiana nas zaskakuje swoim pięknem
Iduś ja w tym roku zakochałam się w powojnikach i w tamaryszku którego nie mogę nigdzie dostać
Ja jesienią będę kupować tylko same krzewy i drzewka ozdobne bo będę obsadzać dół swojego ogrodu

Iduś ja w tym roku zakochałam się w powojnikach i w tamaryszku którego nie mogę nigdzie dostać

Ja jesienią będę kupować tylko same krzewy i drzewka ozdobne bo będę obsadzać dół swojego ogrodu

- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu. Ale piękna ta nasturcja z takimi listkami w plamki. Jeszcze takiej nie widziałam
.
A co to za pomarańczowy kwiatek na 4 fotce w drugiej części zdjęć. Bardzo lubię takie kolorki. A lilie pięknie Ci kwitną.

A co to za pomarańczowy kwiatek na 4 fotce w drugiej części zdjęć. Bardzo lubię takie kolorki. A lilie pięknie Ci kwitną.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- jollla500
Grażynko może i niedługo będzie jeszcze jedno spotkanie ale ja tak prędko nie pojadę na kolejne
Grzesiu to zasługa pewnie lepszego aparatu
Grzesiu gdyby udało mi się zebrać nasionka tej nasturcji, pewnie część forumowiczów którym się podoba obdarowałabym
ale w ubiegłym roku próbowałam zbierać i niestety nie udało mi się
Witaj Kochana Krysiu
Tą nasturcję mam wysianą pierwszy raz, będę obserwować ją może uda mi się zebrać z niej nasionka
Ten pomarańczowy kwiatek to jakaś fasola ozdobna, sadziłam jej sporo więc konkretnej nazwy niestety nie znam
Monisiu prawda że ma tak jakby aksamitne płatki......w tym roku strasznie mnie zachwycają róże
I dla Was Moje Kochane Słońca, kilka ogrodowych maków

Witaj Stasiu u mnie tez codziennie pada i część kwiatów leży na ziemi
już naprawdę mam dosyć tego deszczu
Dziękuję że mnie odwiedziłaś Stasieńko
pozdrowienia dla męża......

Grzesiu to zasługa pewnie lepszego aparatu

Grzesiu gdyby udało mi się zebrać nasionka tej nasturcji, pewnie część forumowiczów którym się podoba obdarowałabym

Witaj Kochana Krysiu

Tą nasturcję mam wysianą pierwszy raz, będę obserwować ją może uda mi się zebrać z niej nasionka

Ten pomarańczowy kwiatek to jakaś fasola ozdobna, sadziłam jej sporo więc konkretnej nazwy niestety nie znam

Monisiu prawda że ma tak jakby aksamitne płatki......w tym roku strasznie mnie zachwycają róże

I dla Was Moje Kochane Słońca, kilka ogrodowych maków

Witaj Stasiu u mnie tez codziennie pada i część kwiatów leży na ziemi

Dziękuję że mnie odwiedziłaś Stasieńko

- jollla500
Daluś lato to najpiękniejsza pora roku ja też ją uwielbiam i jak sobie pomyślę że za parę miesięcy przyjdzie zima to mi się płakać chce
Madziu dziękuje za nazwę lilii
nasionka nasturcji kupiłam w ogrodniczym, tez jak zobaczyłam że to inna odmiana bardzo mi się spodobała.....maki zawsze lubiłam są takie delikatne..........
Olu dziękuje Ci bardzo
Co do krzewów i drzewek to jeszcze nie wiem jakie będę kupować, mam zamiar zrobić sobie plan i wg niego sadzić aby nie bylo za dużo bałaganu jak na moich rabatkach
gdzie było miejsce tam sadziłam
Olu na pewno w jednej części ogrodu będzie posadzone kilka brzóz bardzo podobają mi się te drzewa, kiedyś na wet usiłowałam jedną brzozę posadzić ale był środek lata i bidulka się nie przyjęła
w drugiej części jest już posadzony mini lasek ( około 30 choinek).
Chce tam stworzyć tam przepiękny zakątek a jak mi się uda to ja zrobię spotkanie forumowiczów
i mam nadzieję że przy Waszej pomocy uda mi się coś takiego stworzyć
Olu wiem że tam jest bardzo dobra ziemia czarnoziem , pod warstwa 1,5 m jest też glina ale nie wiem czy w każdym miejscu.......
Grzesiu ja bym nawet w deszczu ją podziwiała

Madziu dziękuje za nazwę lilii

Olu dziękuje Ci bardzo

Co do krzewów i drzewek to jeszcze nie wiem jakie będę kupować, mam zamiar zrobić sobie plan i wg niego sadzić aby nie bylo za dużo bałaganu jak na moich rabatkach

Olu na pewno w jednej części ogrodu będzie posadzone kilka brzóz bardzo podobają mi się te drzewa, kiedyś na wet usiłowałam jedną brzozę posadzić ale był środek lata i bidulka się nie przyjęła

Chce tam stworzyć tam przepiękny zakątek a jak mi się uda to ja zrobię spotkanie forumowiczów

Olu wiem że tam jest bardzo dobra ziemia czarnoziem , pod warstwa 1,5 m jest też glina ale nie wiem czy w każdym miejscu.......
Grzesiu ja bym nawet w deszczu ją podziwiała

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Jolu
Piękne lilie, liliowce, no i..... Wasze spotkanie. Patrząc na uśmiechnięte buzie, wyobrażam sobie, jak dobrze czuliście się z sobą. Myślę, że w innych regionach też można by zrobić spotkania, bo przecież są tu ludzie z całej Polski. Może brak organizatorów takich jak Karol
Dobrze, że Wam się udało.