Moje zielone cztery kąty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

gorzata76 pisze:Oj :oops: przedobrzyłaś, kochana... :lol: :lol: :lol:
Ale dzięki za dobre słowo... :wink:
już bez przesady... żadne dobre, tylko szczere :lol:

a sposób Hanki na malowanie deseczek - bezcenny :D
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

... oj piękne te mieczyki, żeby tylko nie trzeba było ich wykopywać na zimę :roll: Ja o jednym może bym pamiętała, ale takie ilości pewnie by mnie przerosły i w następnym roku okazałoby się, że mam o połowę mniej mieczyków :lol: No, chyba żebym je uprawiała w doniczkach ...
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

g.kiecko pisze:... oj piękne te mieczyki, żeby tylko nie trzeba było ich wykopywać na zimę :roll: Ja o jednym może bym pamiętała, ale takie ilości pewnie by mnie przerosły i w następnym roku okazałoby się, że mam o połowę mniej mieczyków :lol: No, chyba żebym je uprawiała w doniczkach ...

ano właśnie to wykopywanie i przechowywanie mnie przeraża... ..
gdyby tak chciały zimować...

Gorzata piękne masz kolory mieczyków.
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu - nie jest tak źle... :wink:
Jednak jesienią trzeba przygotować ogrodek do nadchodzących chłodów... nie przeoczyłabyś zasychających liściorów :lol: Ja mieczyków bym sobie nie odpuściła, za rok planuję jeszcze więcej... i bardziej kolorowo :D Teraz już kwitną wszystkie, oprócz fioletowych, zakupionych w tym roku... ale już lada dzień... a u Gohny wypatrzyłam taki ładny, ciemnofioletowy okaz :roll:
Muszę go gdzieś znaleźć...
W odmiany kolekcjonerskie się nie bawię, ale to co mam - cieszy :D
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Gosiu!

Ślicznie w Twoim ogródku.Masz tyle fajnych kwiatów.Budleję żółta mam juz kilka lat i posadziłam ją razem z fioletową''Black king''.Bardzo ładnie to wygląda a motyli tyle ,ze ledwo się mieszczą :D
Ja gladioli nie wykopuję-kupuję nowe na wiosnę ,bo cebulki są tanie i zawsze jakies nowe odmiany i kolory.Za 5 zł mozna kupic 10 cebulek więc po co robota i nerwy.
Pozdrawiam :D
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

gorzata76 pisze:Gosiu - ... a u Gohny wypatrzyłam taki ładny, ciemnofioletowy okaz :roll:
Muszę go gdzieś znaleźć...
:D

Chyba wypatrzyłyśmy tego samego ;:106
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś kolejny dzień ciepełka, obiecanego deszczu było w nocy tyle, co kot napłakał :?
Wieczorem konieczne było solidne podlewanie, a i rano by nie zaszkodziło... tylko rano nie ma kto...

Trawnik podkarmiony nawozem, a niech ma... za straty moralne :roll:
Przy okazji zakupu nawozu weszłam w posiadanie żurawki (z tych purpurowych), którą skontrastuję mój hostokącik... ale już nie dzisiaj, więc na razie stoi w doniczce i udaje, że już jest na miejscu :wink:

Wszystko smętnie zwieszone, żebrze o opady...

Rozkwitły moje dwie ostatnie lilie, mogę więc zrobić podsumowanie... i wychodzi na to, że Pixels White była zamiast zamawianej Tiger Woods :roll:
Red Dutch się objawiła zgodnie z planem, a wraz z nią Muscadet, o której zupełnie zapomniałam :oops:
A tak mi się u innych podobała :lol:

Obrazek

Obrazek

Zakwitły też mieczyki zamawiane w cebulach i tu porażka, bo miały być piękne Lustige Witwe, a są blade Bono`s Memory - tak przynajmniej wyglądają :roll:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Niby ładne... ale to jednak nie to :roll:
Teraz mi się jeszcze marzy Black Jack... oj, już zacznę ściubić grosiki na wiosnę :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Gosiu: lilie cudne, mieczyki bajeczne - ale ja łamię sobie język próbując wymówić ich nazwy!!! :roll:
Jak Ty pamiętasz ich nazwy tyle czasu po zakupie i skąd wiesz, gdzie posadziłaś akurat Lustige Witwe! :P
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu - przeceniasz mnie :lol:
Po prostu staram się zapisywać, co kupiłam... i z tego względu wolę zakupy w sklepach internetowych, bo jak kupię w zwykłym, to po pierwsze: nim przyjdę do domu - zapomnę, co było napisane na pudełku, po drugie: po prostu nie będę pamiętała, który woreczek jest który - oczywiście zakładając wariant, że pani sklepowa okaże się szczodra i zapakuje osobno :roll:
Aktualnie jestem zła na cebule.pl, bo zmienili stronkę i zniknęły z mojego konta dotychczasowe zamówienia... teraz muszę szukać... gdzieś je sobie zapisałam... ale cieszyłam się, że tam zawsze mam je pod ręką... na dodatek szwankuje im system księgowania wpłat... o moją po tygodniu się upominali - mimo że już dawno była na ich rachunku, na stronce figurowała jako niezaksięgowana :? Zmiana systemów niesie takie ryzyko, ale dla klientów może to być zniechęcające :?

A pamiętam gdzie wsadzałam - bo mam mały ogródek :lol:
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

... :cry: w Jaśle nie ma szczodrych i miłych pań sklepowych, ani targowych. Zawsze pakują cebulki najrozmaitszych odmian do jednego woreczka, uprzednio segregując je pod względem ceny ... Te najdroższe mają pierwszeństwo :lol:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

g.kiecko pisze:... pakują cebulki najrozmaitszych odmian do jednego woreczka, uprzednio segregując je pod względem ceny ... Te najdroższe mają pierwszeństwo :lol:
:lol: :lol: :lol:
Mi nawet pani posegregowała wiosną... potem i tak potrafiłam odróżnić od innych tylko hiacynty :oops:
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Przy okazji mojego ostatniego zakupu: trafnie przez Ciebie zidentyfikowanych rozwaru i ostróżek, wróciłam do miejsca zbrodni i poprosiłam panią o dokładną identyfikację ... :wink: Zawiodłam się ... wolę ekspertów z forum. Te panie są tylko po to by podawać towar i inkasować pieniądze :wink:

Miałam chwilę zwłoki w odpowiedzi, ponieważ M koniecznie musiał pokazać mi księżyc w lunecie - prezencie komunijnym naszego syna. I kto tu jest dziecko? Nieśmiało dodam, że jednak mnie też to rajcuje :oops:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hi hi :lol: my też swego czasu kupiliśmy dziecku :wink: lunetę...
I co tam na księżycu?
Gosiu, czy u Ciebie też tak sucho? U wszystkich popadało... a u mnie kicha... :(
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Gośka! u mnie Sahara!!!! ale ja lubię takie klimaty :P Mam studnię a w niej darmową wodę :lol: :lol: :lol: Bo w kranie jest już ta płatna :roll:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

g.kiecko pisze:
gorzata76 pisze:Gosiu - ... a u Gohny wypatrzyłam taki ładny, ciemnofioletowy okaz :roll:
Muszę go gdzieś znaleźć... :D
Chyba wypatrzyłyśmy tego samego ;:106
Gosia Gorzatka już mi napisała jak zajmowac się mini cebulkami - będę je dla Was hodowała :lol:

Gosiu, lilie piękne, w którymś z numerów "Mojego Pięknego ogrodu" napisali, że to kwiaty dla zapracowanych. od razu pomyślałam, że powinnam je mieć :wink: no ale to w przyszłym roku :roll:
A ten mieczyk lawendowy jest ładny bardzo, a ten Lustige Witwe to jaki powinien mieć kolor?
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”