Ogród Igi - cz.4
Iga dzięki za zdjęcia siewnika.
Też mi się wydawało, że ta hortensja to Anabelle(po listkach i kwiatach), ale jak potwierdził fachowiec to jestem pewniejsza.
Widziałam u ciebie w ogrodzie wiosną ciemierniki, kiedy kupuje się ich sadzonki, a może trzeba wysiać?
I jeszcze jedno co to za piękna roślina w Twoim ogrodzie na zdjęciu str.41 nad tawułą(ciemne liście, filetowe kwiaty)?
Pozdrawiam
Ps. Przepraszam za ciągłe pytania, ja to taki bardzo ciekawy ogrodnik amator jestem
Też mi się wydawało, że ta hortensja to Anabelle(po listkach i kwiatach), ale jak potwierdził fachowiec to jestem pewniejsza.
Widziałam u ciebie w ogrodzie wiosną ciemierniki, kiedy kupuje się ich sadzonki, a może trzeba wysiać?
I jeszcze jedno co to za piękna roślina w Twoim ogrodzie na zdjęciu str.41 nad tawułą(ciemne liście, filetowe kwiaty)?
Pozdrawiam
Ps. Przepraszam za ciągłe pytania, ja to taki bardzo ciekawy ogrodnik amator jestem
Aśka
Zapraszam
Zapraszam
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Agnieszko poczekaj, ja go mam 3 lata, na początku były dwa liście, nie spodziewałam się takiej rośliny.Inne nie rosną w takim tempie. Ale jak byś chciała to mam sporo siewek, są jeszcze malutkie, ale geny maja takie same.AGNESS pisze:Iguś piękny Twój ciemiernik, ja sobie kupiłam takiego wiosną przez allegro, ale niestety nie wyrósł, musiał być jakiś marnej jakościRabatka hostowa super, piękne hosty i żuraweczki śliczne
widzę również piękne niziutkie dzwoneczki, wspaniałe są
one są wieloletnie

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Asiu jeżeli chodzi o tę roślinkę to bodziszek, mam go pierwszy rok, zobaczymy jak się będzie rozrastać, może da się podzielić.Aśka68 pisze:Iga dzięki za zdjęcia siewnika.
Pozdrawiam
A to nie tawułka, choć bardzo podobne - parzydełko drobne.