Moje miejsce na ziemi - Agnieś
Re: Moje miejsce na ziemi - Agnieś
O ogniki sie nie bójcie ... one się zazielenią..
Ja żałuję, że obciełam troche..
ale z drogiej strony... może i dobrze.. może się rozkrzewią hihihi
Ja żałuję, że obciełam troche..
ale z drogiej strony... może i dobrze.. może się rozkrzewią hihihi
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
Dziewczyny, dzięki za wizytę
Muszę się pochwalić nowym zakupem. "Przypadkiem" odwiedziłam znajomego szkółkarza.Jego produkcja nie jest nastawiona na masówkę, w związku z tym można znaleźć ciekawe roślinki. Kupiłam piękny wiąz Geisha. Na zdjęciach wygląda pięknie. Czy ktoś z was ma go u siebie? Ciekawa jestem jak szybko rośnie i jak długo utrzymują się jasne przebarwienia na liściach.

Muszę się pochwalić nowym zakupem. "Przypadkiem" odwiedziłam znajomego szkółkarza.Jego produkcja nie jest nastawiona na masówkę, w związku z tym można znaleźć ciekawe roślinki. Kupiłam piękny wiąz Geisha. Na zdjęciach wygląda pięknie. Czy ktoś z was ma go u siebie? Ciekawa jestem jak szybko rośnie i jak długo utrzymują się jasne przebarwienia na liściach.
Oprócz tego jeszcze kupiłam kilka robiazgów
jagodę kamczacką (zgodnie z zaleceniem dwie odmiany), azalie wielkokwiatowe pod moje sosny i jeden żarnowiec
I mam zajęcie zapewnione

I mam zajęcie zapewnione

- Zielona_Ania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Niestety nie mam wiązu Geisha, ale kojarzę go dobrze- widziałam nieraz okazy w sprzedaży. Ma niezwykłe, drobne listki. Okazy, które widziałam latem, miały liście biało obrzeżone. Ta odmiana rośnie raczej powoli.
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agnieszko- ja tego wiąza, mniaturkę kupiłam 2 lata temu , podobały mi się jego kremowoobrzeżone listki, ale nie przetrzymał pierwszej zimy.
Także musisz być czujna, przynajmniej w pierwszą zimę go przykryć.

Także musisz być czujna, przynajmniej w pierwszą zimę go przykryć.

Aniu, to właśnie ma być małe drzewko. Podobno rośnie do 3-4 metrów. Bardzo się z niego cieszę.
Tajko
muszę w takim razie go posadzić w osłoniętym miejscu. Na stronie ZSP znalazłam informację, że wytrzymują strefę 6B. Czyli przez pierwsze zimy trzeba będzie osłaniać.
Dziś po południu doprowadzałam jukki do pożądku. Oczyściłam ze starych rozet może połowę. Strasznie ciężka robota. Coraz poważniej zastanawiam się, czy nie pozbyć się ich. Niesamowicie się rozrastają
Tajko

Dziś po południu doprowadzałam jukki do pożądku. Oczyściłam ze starych rozet może połowę. Strasznie ciężka robota. Coraz poważniej zastanawiam się, czy nie pozbyć się ich. Niesamowicie się rozrastają

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Moje juki też bardzo się rozrosły. Tylko u mnie kwitną co 2 lata. Ciekawe cz w tym roku zakwitną. W dodatku mój pies bardzo je zniszczył.
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko, jestem ciekawa, na jakie odmiany azalii się zdecydowałaś? 

Gosiu, u mojej mamy pies (owczarek) co roku robi sobie legowisko w jukkach i pomimo tego kwitną. Trochę połamane, ale czego się nie wybacza naszym milusińskim 

- Danio
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Bardzo lubię azalie wielkokwiatowe. Jakie kolory kupiłaś?
Pozdrawiam Dorota
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
A ja nie mogę upolować jukki
Prosze zameldować o odmianach azalii. Czekamy

Prosze zameldować o odmianach azalii. Czekamy

Moniko, musiałam skoczyć do ogrodu, żeby sprawdzić nazwyMonia68 pisze:Agnieszko, jestem ciekawa, na jakie odmiany azalii się zdecydowałaś?

Zdecydowałam się na azalię wielkokwiatową, bo lepiej znosi zimę niż japońska. Odmiany mam takie: Knap-Hill-Hybride "Parkfeuer", "Homebush", "Sarina" i najładniejsza "Nabucco". Oprócz tego jeszcze "Golden Lights" i "Cannon Double"
Dorotko, jukki mogę Ci podarować. Całkiem serio, wypatrzyłam kilka ładnych sadzonek, które będę usuwać, więc jak chcesz je, to daj znać, kiedy będziesz w Rzeszowie.dodad pisze:A ja nie mogę upolować jukki![]()
Prosze zameldować o odmianach azalii. Czekamy![]()
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Mam nasiona malwy,ale chyba jeszcze za wcześnie na wysiew?
Małgosiu poczekaj do maja i wysiej. Sadzonki do jesieni będą gotowe do posadzenia, a na przyszły rok zakwitną.
Niestety z nasionek nigdy nie wiadomo jaki kolor wyjdzie.

Niestety z nasionek nigdy nie wiadomo jaki kolor wyjdzie.