...tu będzie moje niebo... - Cynthia 2009 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Cynthio! deszczyku trochę zazdroszczę, bo u mnie nie ma ani śladu po nim i znów latam z konewką :) A roślinki Tobie jak i mi szybko się rozrosną. Mamy przecież młode ogrody. Mój właśnie skończył roczek :) I tak masz co pokazać, wszystko ładnie Ci rośnie i dosadzasz nowe rośliny. Tak trzymaj :!:
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jacku mój ogród też jest roczniakiem :wink:
....z jednej stony cieszę się ,że mam tyle miejsca bo mogę kupować i sadzić bez limitu....ale z drugiej strony ciężko to wszystko zapełnić w jeden sezon i dużo miejsc zionie pustką :roll: ...
Mam nadzieję ,że w przyszłym roku już niektóre byliny zaczną kwitnąć , inne się rozrosną i będzie dużo przytulniej niż teraz :D
Dziękuję za ciepłe słowa Jacku :) :)
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czy ja dobrze słyszę, że kupiłaś dziś przylaszczkę? kwitnącą? a jaką?
U Ciebie padało, a tu susza. Sadziłam dzisiaj krzewy, na głębokość łopaty ziemia sucha.
Nie martw się pustkami w ogródku, rośliny się rozrosną, jeszcze będziesz narzekać, że za gęsto rosną :wink:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu u mnie padało kilka dni temu,wtedy co u wszystkich....i za bardzo ten deszcz nie pomógł :? ...dalej jest sucho ....
Przylaszczkę kupiłam zwykłą ,tzn. pospolitą ale ona już niestety nie kwitnie...ma za to zawiązane nasionka :!: :D ...chociaż nie wiem czy one z nasion też się wysiewają :?:
Jutro jadę na działeczkę i zobaczę ....może już się trochę wszystko rozrosło :wink: ;:112
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12

Post »

Mój ogród też ma jeszcze puste miejsca ale to sie da. Kilka lat i będzie pięknie. Miałam nadzieję, że obsadzę wszystko w jeden rok ale już widzę, że to sie nie da a za gęsto też bym nie chciała. Wydaje mi sie, że różyczki mam zbyt blisko siebie ale najwyżej przekopię, drzewo też jedno zlikwidowałam bo jak już sie rozrosły to miały za ciasno. I tak w koło zawsze coś.
W każdym razie i tak jest dobrze bo mogłabym nie mieć wcale ogrodu i nawet sama zielona trawka cieszyłaby oczy. Można powiedzieć że jesteśmy szczęściarzami bo mamy ogródki :D
Sabina

Moje linki
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Witaj Basiu, a ja u siebie na suszę nie mogę narzekać. Jak sadziłem wczoraj nowo kupione rośłiny to ziemia była wilgotna. Aż do łopatki przylepiała się ziemia. Ale nic dziwnego, u mnie lało parę dni i był dość chłodno.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Cyntus pokaz fotki jak tam rosnie u Ciebie skoro wybierasz sie na działke, ja dzis w domku u mnie pada, pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2008, o 21:09

Post »

Witaj Cynthio :D
ja z wnusią przeżyłyśmy od niedzieli wirus rota
takie maleństwo pierwszy raz miało takie wymioty
zarażliwe podobno drogą kropelkową najpierw ona potem córka potem ja
teraz kolej na M zięć już chory ale ja już dobrze muszę dzisiaj wyjść na działkę
odpocząć chociaż popatrzeć co tam przybyło z roślinek
pozdrawiam :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Basiu u Ciebie sucho :?: .U mnie dziś w nocy padało i do południa ,w tej chwili trochę słonka,nie narzekam na brak wilgoci,w tym tygodniu popadało sobie,nie muszę myśleć o podlewaniu.Może i u Ciebie popada w najbliższym czasie.Miłej niedzieli :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Agawa
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2008, o 10:33

Post »

Basiu pewnie przespałaś deszcz, u mnie również padało.
słonecznie
Lidka
Agawa walczy w ogrodzie
Awatar użytkownika
eury
200p
200p
Od: 1 kwie 2009, o 22:46
Kontakt:

Post »

Witaj Cynthio,dzisiaj wreszcie spokojnie odwiedziałm Twój ogródek...a było co zwiedzać :) jestem pod wrażeniem...
Zazdroszczę Ci tego, że masz tyle miejsca do obsadzenia....Mozesz szaleć i bezkarnie sadzić te wszystkie cudności na które ja nie mam miejsca.
Będę pilnie sledziła wszystkie zachodzące zmiany u ciebie
Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
Awatar użytkownika
Alll
500p
500p
Od: 8 mar 2009, o 20:08

Post »

Witaj Cynthio
Mam taki sam problem z borówkami. Moje również rosną zbyt gęsto. Posadziłam je co 80 cm i nie owocują tak jakbym sobie tego życzyła. Po przeczytaniu rady Marcina poważnie myślę o przesadzeniu ich jesienią. Basiu myślę że i w Twoim wypadku byłoby to dobre rozwiązanie. Moje tak się męczą już 4-lata, a owoców jak na lekarstwo.
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sabinko masz całkowitą rację :!: ....najważniejsze ,że mamy swoje kochane ogródki :D
....i w jeden rok obsadzić się ich nie da :!: :roll: ....no i dobrze....kiedyś i my będziemy płakały nad brakiem miejsca :wink:

Macinie,Halinko,Lidko u mnie padało tylko raz, przez pół dnia....jak potem byłam na działce ,to mokro było tylko na rabatach ,które podlewam....trawnik to kupka sianka a ziemia pod nim to Sahara :!: :cry:

Taruś u mnie duchota straszna.... :roll: ....i słonko ....o deszczu mogę pomarzyć :(
A zdjęcia oczywiście będą :!: :D

Pestko współczuję ,że Was choróbsko dopadło...mam nadzieję ,że już wszystko najgorsze za Wami bo na szczęście te wirusy szybko ustępują.
Pesteczko zdrówka życzę ;:168

Eury witam Cię serdecznie :D ...bardzo się cieszę ,że do mnie zawitałaś i jesteś tu zawsze mile widziana :!: :D
Masz rację, niepotrzebnie się martwię nadmiarem miejsca...mogę przecież kupować ....i kupować ....i kupować.....i mam gdzie sadzić ;:138

Alinko moje borówki były posadzone w tamtym roku jesienią i myślę ,czy one po prostu muszą sie troszkę zaaklimatyzować...w sumie to tylko jedna nie zakwitła bo ta druga ma kilka kwiatków :)
Dam im jeszcze czas do przyszłego roku, jak nie zakwitną albo poprzesadzam nyguski albo wymienię :wink:

Dużo dzisiaj zrobiliśmy na działce....wreszcie uprzątneliśmy wszystkie góry śmieci do kompostownika ( od tego przybyły mi 2 następne rabaty,które były pod tymi stosami kompostu :roll:), zlaliśmy cały trawnik, bo już nie miałam sumienia na niego patrzeć :? ...jak wychodziliśmy to wyglądał jakby się zazielenił :shock: ....szybko :)
Dostałam od sąsiadki piękne sadzonki chryzantem...jedna rabatka się zapełniła ;:138
....i tak ogólnie porobiliśmy porządki...jestem zadowolona :D

Zaraz wrzucam fotki :D
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

To ja czekam niecierpliwie na fotki...... :wink:
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Witaj Basiu, widzę, że i ty dzisiaj pracowałaś w ogrodzie. Czekam oczywiście na fotki. U mnie dzsiaj znowu padał łagodny spokojny deszcz, a po nim pokazała się podwójna tęcza.
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”