Moja familokowa oaza spokoju cz.1
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Niestety Halinko nigdy tam nie byłam chociaż to tak blisko ,ale mam obiecane od brata ,że jak tam pojedzie to mnie ze sobą zabierze . Mój M nigdzie nie chce się wybrać ,a samej to tak trochę głupio . Oglądałam zdjęcia u kogoś na forum i byłam zafascynowana tak tam pięknie . Czekam na fotki żeby chociaż nacieszyć oko .
- JAKUCH
Romciu to nie mój przepis tylko którejś z forumek ja go tylko sobie zapisałam ,bo też lubię naturalne środki zamiast chemii . Dzisiaj w daliach zauważyłam martwego trzmiela ciekawe co go uśmierciło . Najpierw myślałam ,że tam sobie popija nektar ,ale obeszłam cały ogród a on dalej w takiej samej pozycji . Ruszyłam go ,a on nieżywy . Już na pewno zaopiekowały się nim mrówki .
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Jadziu-przepisy naturalne zazwyczaj daje Kogra i Hanka, przy mszycach wspominały jeszcze,że dobra jest najtańsza coca cola.To zlepia mszycę, która się dusi.Na mrówki dobrze jest posypać wokół sodą oczyszczoną i się wynoszą, a ślimaki nie lubią żwirku i popiołu drzewnego, drażni ich nogę na której pełzają.
Bardzo lubię zapach irysów.
Bardzo lubię zapach irysów.
- JAKUCH
OLU nic nie wiem o pożarze . Dopiero przyszłam z ogródka . Ja mieszkam w dzielnicy Bytomia i u mnie raczej spokojnie .
EWO JANINKO w ubiegłym roku pryskałam coca-colą i byłam zadowolona ,a z tej miksturki też . Czytałam ,że jest dobrze wysiać gorczycę przeciw ślimakom ,więc wysiałam lecz one ją wyżerają . Jest ich trochę mniej może to też na nie dobrze działa . O tym popiole też gdzieś czytałam ,,dobrze ,że mi przypomniałaś . Wczoraj robiliśmy na podwórku ognisko z ziemniakami i kiełbaską . Zaraz pójdę i pozbieram ten popiół .
BASIU zaczyna się wielkie kwitnienie gożdzików ,irysów . Mają piękny zapach mam ich parę rodzajów tych gożdzików . Zaczyna też kwitnąć INCARVILLA . A to kilka dzisiejszych fotek . Dzięki za odwiedzinki . Przekazałam bratu pochwały za trawnik ,bo to jego oczko .

EWO JANINKO w ubiegłym roku pryskałam coca-colą i byłam zadowolona ,a z tej miksturki też . Czytałam ,że jest dobrze wysiać gorczycę przeciw ślimakom ,więc wysiałam lecz one ją wyżerają . Jest ich trochę mniej może to też na nie dobrze działa . O tym popiole też gdzieś czytałam ,,dobrze ,że mi przypomniałaś . Wczoraj robiliśmy na podwórku ognisko z ziemniakami i kiełbaską . Zaraz pójdę i pozbieram ten popiół .
BASIU zaczyna się wielkie kwitnienie gożdzików ,irysów . Mają piękny zapach mam ich parę rodzajów tych gożdzików . Zaczyna też kwitnąć INCARVILLA . A to kilka dzisiejszych fotek . Dzięki za odwiedzinki . Przekazałam bratu pochwały za trawnik ,bo to jego oczko .

- JAKUCH
ALU ten gożdzik jest z mojego wysiewu . Wysiałam je w ubiegłym roku i popikowałam w tym roku też już mam wysiane gożdziki ,ale na razie są małe dopiero tak za tydzień będę pikowała . Takie gożdziki kupiłam 2 lata temu i są z zebranych nasion .
MARYSIU ,ale za to jak moich już nie będzie Ty będziesz się cieszyła swoimi . Ja też kupiłam w tym roku granatowego irysa ,ale jego kwiatu też nie zobaczę w tym roku gdyż bardzo niemrawo rośnie . Cieszę się ,że mnie odwiedzacie
MARYSIU ,ale za to jak moich już nie będzie Ty będziesz się cieszyła swoimi . Ja też kupiłam w tym roku granatowego irysa ,ale jego kwiatu też nie zobaczę w tym roku gdyż bardzo niemrawo rośnie . Cieszę się ,że mnie odwiedzacie
Jadziu daje Ci link od Aguskac tam właśnie wyczytałam o tym roztoczu.
http://www.winogrona.org/modules.php?na ... forum&f=13
http://www.winogrona.org/modules.php?na ... forum&f=13