Działka Romy wśród jezior

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pączki są wszędzie Jadziu myślę że następny wyjazd będzie bardziej kolorowy
już bedzie więcej kwiatków :P :P :P

Eluś oddzielę ją obrzeżem trawnikowym chyba będzie dobrze a czemu ma służyć czarna agrowłóknina możesz mi powiedzieć ciekawe :lol: kilka fotek zostatniego pobytu
Obrazek jagoda kamczacka Obrazek poziomka
Obrazek porzeczka
Obrazek borówka
Obrazek porzeczko-agrest
Obrazek gruszka konferencja
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Za każdym razem kiedy jadę na działkę Basiu mam taką zagadkę ponieważ większość
była sadzona wiosną i jesienią ubiegłego roku dereń też pierwszy raz zakwitł i jaśmin

Obrazek dereń
Obrazek jaśmin
Obrazek juka
Obrazek krzew hakuro
To na razie tyle resztę pokażę jutro :P :P
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Romko, ale owocowo się zrobilo :!: ...mniam ,mniam....poziomeczki już tak pysznie wyglądaja ;:8
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Szukam Cię wśród tych jezior i wreszcie Cię namierzyłam Romciu!Widzę,że przy pergoli posadziłaś grab hmm..jeżeli mogę się wtrącić to przy pergoli jakieś pnącze ,np.róże pnące,wiciokrzewy czy powojniki czy zupełnie inne - wybór jest ogromny...A graba posadziłabym solo, jemu pergola nie potrzebna.U mojego sąsiada chyba rośnie samosiejka podobno grabu - całkiem spore drzewko.
"cyknę" dzisiaj tego graba to Ci go pokażę.
pozdrawiam.
Maryna. ;:25
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Ale może Romcia planuje zrobić grabową bramkę strzyżoną? Trzeba na to trochę czasu ale jaki byłby efekt!
:lol: :lol: :lol: Zazdroszczę Ci tego czasu, który teraz poświęcasz działce. No, ale i u mnie niedługo "czasowość"
stanie się dobrem dostępnym. Rośnie jak na drożdżach!!! I dobrze, chyba zakwitła Ci kalina, czy jednak jaśmin?
Buziaki :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Obrazek
Romciu ,jaśmin to na pewno nie jest .Stawiała bym raczej na pęcherznice .
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Te owocki ze zdjęć jagoda i poziomka są już w naszych brzuszkach Basiu ale będą następne
mam nadzieję,są jeszcze truskawki malinki porzeczka czarna czerwona pyszności :lol: :lol: .Wschodzą
też nasionka po tych deszczach a myślałam że wszystko zaschło teraz Ci powiem co siałam
bo jest nadzieja że będzie co pokazać tj,ostróżka ogrodowa,dmuszek jajowaty , tytoń ozdobny,lwia paszcza, lewkonia,ostróżka hiacyntowa to są jednoroczne na kolorek :lol:

No widzisz Maryś jak mnie kobitka ze szkółki w maliny wpuściła powiedziała że grab szybko
obrośnie tą bramkę muszę trochę poczytać cieszę się że mnie znalazłaś czekam na zdjęcie
graba :P :P :P

Ale mnie przejrzałaś nigello taki miałam zamiar tylko bym chciała szybko ,kwitnie dla mnie to jaśmin tak kupowałam :lol: natomiast Jola mówi że to pęcherznica i już nie wiem czas pokaże ważne że ładne cieszę się że będziesz bardziej czasowa czyżby wakacje :?: :?:

Dzięki Joluś za odwiedzinki ciekawe z tym jaśminem zobaczymy jak jeszcze podrośnie co z tego wyjdzie jak teraz pojadę powącham bo jaśmin pachnie ale nie wiem czy pęcherznica też
pachnie :?: Ja mam tylko czerwoną diabolo jak pojadę teraz to ją pstryknę :P :P a teraz lecę do miasta bardzo się pochmurzyło chyba zacznie padać. :P :P buziaki
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

To na pewno nie jaśmin, jaśmin ma inne listki. Chyba ze to jakaś inna odmiana. Pokaż z bliska kwiatek może ktoś rozpozna.
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zrobię fotkę Aniu jak pojadę na Boże Ciało na pewno będzie więcej kwiatów ciekawe ciekawe :?: :?: Kupiłam w szkółce będę reklamować lecę do Ciebie :x :x :x
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55

Post »

Romciu ja do ciebie przyszłam w sprawie grabu, ale widzę że już marpa coś pisała.
Ja mam grab szczepiony i z tego co wiem to jest to drzewo, a Ty tam potrzebujesz pnącza, więc chyba zmiana dekoracji, możesz tam posadzić wiciokrzew, milin, clematis, lub róże pnącą.
Co do drugiego zdjęcia to nie jest to jaśmin, wg mnie to może być pęcherznica, wskazywać by mogły listki i kwiatki.Kurczę człowiek by musiał być chodząca encyklopedia żeby się nie dać wpuścić w maliny tym gałganom w szkółkach.
I juka już będzie kwitła i śliczna mała wierzba a ile owoców, mniam mniam :D
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Jakie postępy w pracach.Ileż Ty kobieto masz energii?Posadzic tyle różnorodnych roślin.Masz duże canny ,szybko ich podpędziłaś.A koleżanki dobrze radzą,grab nie obrosnie pergoli,musisz co innego posadzic może z drugiej strony,jak nie chcesz przekopywac grabka.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Śpieszę Romciu zgodnie z obietnicą pokazać Ci dużego kilkuletniego graba.Dzisiaj biegałam po działce jak kot z pęcherzem bo miałam trochę sadzenia i przesadzania bo dużo wilgoci w glebie i fajnie się wyrywało chwaściory .Chciałam wykorzystać dobra porę,jutro znowu ma lać!Dzisiejsza fotka tego graba niezbyt udana ale miałam wcześniejsze.Grab jest super drzewo - fajnie wygląda ale nie nadaje się do takiej pergoli!Takie jest moje zdanie a Ty postąpisz tak,jak będziesz uważała za stosowne..
PONIŻEJ JEST BEZ I KALINA
Obrazek
GAŁĄZKA
Obrazek
DZISIEJSZE ZDJĘCIE
Obrazek

.PODRAWIAM.
Maryna.. :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Mirusiu za dobre chęci nie ma problemu z tym jaśminem czy pęcherznicą mam trzy czerwone a z tej zrobię na jesień sadzonki i będzie płotek w koło ogniska pojechałam dziś na zakupki po drodze ogrodnik trzeba było wejść po pelargonie bo mój M tak mówi że nasze marne a tu takie ładne i weszliśmy a kupiliśmy dwie pelargonie i dwie fuksje zwieszające i dwa wiciokrzewy i jedną funkie takie to nasze zakupki jutro obfocę to pokażę :lol: :lol: :lol: ale się cieszę :lol:

Ojej Maryniu tak się fatygowałaś bardzo Ci dziękuję pewnie porobiłaś fotki z działki
jutro do Cię wpadnę dziś nie mam już siły a jutro mam pracowity dzień ;:196 ;:167

Pomyślę Zuzanko [tak ma na imię moja wnunia] co z grabami kupiłam dwa na dwie strony bramki przeczytaj wyżej co kupiłam kanny podpędziłam dlatego są duże i nie mów mi kobietko
o ilości energi bo już na pewno więcej od Ciebie na pewno nikt nie ma widać to po twoim pięknym ogrodzie :P :P
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Romko twoje oczko jest gigantyczne i ile kamieni, ładnie się prezentuje. Pokaż jak wygląda w tym roku? Na nowe fotki nowych roślin czekam niecierpliwie? Moją fuksję wczoraj pies wyciągnął z doniczki i przegryzł na pół. Próbowałam zrobić w formie piennej. Pień był już zdrewniały i boczne gałęzie uformowałam w formie kuli. Skończyło się na planach, psina nerwowo mnie dokańcza.
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55

Post »

Romciu ja tez tak mam wchodzę nie na zakupy, tylko popatrzeć co nowego, a zwykle coś przytaszczę , chociaż już ogród zaczyna mi się lekko kurczyć. A zakupy zrobiłaś fajne.Tylko dlaczego 1 funka, skoro wszystkiego kupowałaś po 2 , będzie nie do pary hi hi.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”