...tu będzie moje niebo... - Cynthia 2009 cz.1
- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cynthia, gratuluję zakupu migdałka, będziesz zadowolona
Dala ma rację, to bardzo wdzięczny krzew i tak cudnie kwitnie
Dala, czyli tawułki, to te byliny, które wiosną wypuszczają nowe pędy. Ja mam białą i różową. Nie wiem, czy wiesz, ale one ślicznie pachną
Jeszcze jak sosny, posadzone przed budynkiem, były małe, to przed nimi posadziłam co pół metra różowe tawułki, w następnym roku po posadzeniu rozrosły się pięknie iiii tak cudnie pachniały, że przechodzący ulicą zwracali na nie uwagę. Niestety sosny bardzo szybko rosną i już w tamtym roku musiałam tawułki ściąć. Mimo, że trawę podcinam co tydzień, to one cały czas odrastają, czyli nie są takie delikatne.

Dala ma rację, to bardzo wdzięczny krzew i tak cudnie kwitnie

Dala, czyli tawułki, to te byliny, które wiosną wypuszczają nowe pędy. Ja mam białą i różową. Nie wiem, czy wiesz, ale one ślicznie pachną

Jeszcze jak sosny, posadzone przed budynkiem, były małe, to przed nimi posadziłam co pół metra różowe tawułki, w następnym roku po posadzeniu rozrosły się pięknie iiii tak cudnie pachniały, że przechodzący ulicą zwracali na nie uwagę. Niestety sosny bardzo szybko rosną i już w tamtym roku musiałam tawułki ściąć. Mimo, że trawę podcinam co tydzień, to one cały czas odrastają, czyli nie są takie delikatne.
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj kochana. Wreszcie jestem po imprezie. Stęskniłam się za Wami. Dwa dni mnie nie było na forum. Widzę, że wreszcie masz upragnionego migdałka i pojawiła się nowa chcica tawułki. . Ja zamówiłam od razu 5 sztuk, ma być wybór kolorów, już zaczynam czekać na przesyłkę. Natomiast tawułę na czerwono kwitnącą kupiłam parę dni temu w kapersie,jak otworzyli ogród przed LM. Miłej niedzieli
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
witam tak z rana, Synthia pilnuj tego słoneczka, bo u mnie pada, pochmurno, ale życzę miłego dnia.
myśle o Twojej magnolii, dlaczego ja przykrywasz, na pewno sa tu bardziej doświadczeni ale ja nie przykrywałam, hartowała sie, u mnie gwieżdzista juz pęka będa kwiaty, ale moze sie mylę. Jak kupiłam tulipanowe - to było bardzo zimno i zaraz jak otrzymałam wsadziłam do gruntu, sa dorodne, pieknie kwitną.
myśle o Twojej magnolii, dlaczego ja przykrywasz, na pewno sa tu bardziej doświadczeni ale ja nie przykrywałam, hartowała sie, u mnie gwieżdzista juz pęka będa kwiaty, ale moze sie mylę. Jak kupiłam tulipanowe - to było bardzo zimno i zaraz jak otrzymałam wsadziłam do gruntu, sa dorodne, pieknie kwitną.
- Cynthia
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
Aduś Witaj serdecznie
Fajnie ,że już jesteś
Ja byłam w piątek w LM alę ogród buł jeszcze zamknięty
Taro okręciłam ręcznikiem bo w nocy miało być -5 stopnia
Bałam się , że w takiej doniczce korzonki mogą przemarznąć
A kwiaty już jej się prawie rozwijają
Roslynn miło, że wpadłaś

Fajnie ,że już jesteś

Ja byłam w piątek w LM alę ogród buł jeszcze zamknięty

Taro okręciłam ręcznikiem bo w nocy miało być -5 stopnia

Bałam się , że w takiej doniczce korzonki mogą przemarznąć

A kwiaty już jej się prawie rozwijają

Roslynn miło, że wpadłaś

Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Cyntio. Piękne masz hipki. Moje w tym roku juz dawno przekwitły, ale ja z nimi żle postępowałam. Dopiero w tym roku się naumiałam i dopiero będe prawidłowo postępować. Tylko słyszałam ,że im trzeba dać odpocząć, więc obcięłam liście, cebule wyjęłam z ziemi i całe lato schły na słońcu. A póżniej znów do ziemi. Zamiast zimowiska ja im zrobiłam letnisko
. W tym roku będzie inaczej to mam nadzieję, że odwdzięczą się pięknymi kwiatami .

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.