Ogród Idy74 2009r cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tess na sianie koktajlowych poczekaj jeszcze ok 2 tygodni .Rosną jak szalone ,a zakwitną zawsze szybciej niż normalne .Natury moja droga nie oszukasz ,ale wiesz co posiej pare nasionek co szkodzi spróbowac :lol: Ja tak zrobiłam ,bo jestem niecierpliwa .Czy ja Tobie obiecałam jakieś nasiona ,bo dzieciaki mi wszystko pokasowały i teraz tołku dojść nie mogę :roll: :?: Koktajlowe u mnie ładnie wygladaly połączone z żółtymi pomidorami w kształcie gruszki.
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

:shock: Ida , ale Ty masz luzy na parapecie!! U mnie palca się nie wciśnie :shock:
A na werandzie mam super parapet 2 metry bieżące i nie ma jak ogrzać tego pomieszczenia ;:160 ..tyle dobra niewykorzystanego :cry:
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Iduniu Kochana, tunel super !!! Sieweczki też ładnie Ci wzeszły :D Gratuluję !!!
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
ida74
---

Post »

Judyto to akurat jest moje poletko doświadczalne z pomidorami .Ja nie szaleje z sianiem kwiatków jak ty.Dwa parapety wydzierzawione mam u sasiadki.W każdym kubeczku jest tylko ok10 nasionek pomidorów różnych odmian .Jedno nasionko kosztowało mnie 0,50 gr.Za 2 tygodnie bedę pikować pomidory to parapetów i stołów na pewno mi nie starczy.
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak, wylałaś mi kubeł zimnej wody ...szaleję.... :roll:
Ale mój ogród nie jest tak cudownie kwitnący latem jak Twój... :roll: ..nie wszystko mogę kupić...więc sianie i uzyskanie własnych sadzonek jest dla mnie jakimś wyjściem... :roll: by ogród był bardziej ukwiecony. :cry:
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ida74 pisze:Tess na sianie koktajlowych poczekaj jeszcze ok 2 tygodni .Rosną jak szalone ,a zakwitną zawsze szybciej niż normalne .Natury moja droga nie oszukasz ,ale wiesz co posiej pare nasionek co szkodzi spróbowac :lol: Ja tak zrobiłam ,bo jestem niecierpliwa .Czy ja Tobie obiecałam jakieś nasiona ,bo dzieciaki mi wszystko pokasowały i teraz tołku dojść nie mogę :roll: :?: Koktajlowe u mnie ładnie wygladaly połączone z żółtymi pomidorami w kształcie gruszki.
Ida

ja je posieję w połowie marca zbieram już pojemniki.
Nie, nic mi nie obiecałaś.
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Ido :D Byłaś u mnie więc i ja postanowiłam odwiedzić Ciebie. U mnie to tylko wichry szaleją bo nie mają się na czym zatrzymać :;230 a u Ciebie.......prawdziwa wiejska sielanka.na pewno będę częściej wpadać bo miło popatrzeć na ten Twój zakątek. Pozdrawiam ;:7
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
ida74
---

Post »

Judyto spokojnie ,jakie pomyje :lol: :roll: :?: Ja po prostu jestem bardzo leniwa.Wiem ,że takie sianie jest tańsze ,ale ja nie mam Twojej cierpliwości i zapału do pracy.Judyto czy nasiona doszły :?: Wyslałam paru osobom,ale nikt nie dostał i już się denerwuję :oops: A od Bogdana dostałaś nasiona :?:
ida74
---

Post »

Cynthia dzięki bardzo i zapraszam .U mnie wiatr też hula ,ale zatrzymuje się na starej szopie i mam nadzieje ,że wreszcie ja przewróci bo straszna jest i tylko straszy :lol: TESS-u mnie kubków po jogurtach ful,a zeby było śmiesznie to zbieram jeszcze rolki po papierze toaletowym na pikowanie pomidorów. :roll:
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie pomyje..tylko zimną wodę :roll: Chłop (pieszczotliwie) wylewa mi sukcesywnie ale nic nie pomaga :roll: :lol:
Uwielbiam siać..zwłaszcza rośliny trwałe...mniaaam.

Nasiona nie doszły
:cry:
ani od Ciebie ani od Bogdana rozsyłającego nadwyżki z zapasów kozuli :cry: ;:145
Myślałam, że dojdą w piątek od Bogdana, a dziś to już stałam przy skrzynce-byłam niemalże pewna, że przyjdą ale niestety, no nic..może jutro....czekam :roll: cóż poradzić-Poczta Polska-wiadomo.
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

A mam jeszcze pytanko co do malin...przydałaby mi się jakaś odmiana plenna, ale o pędach sztywniejszych żeby się bardzo nie pokładała... może coś poradzisz ?:)
ida74
---

Post »

Alu tylko polana ,jest najlepsza i nie ma robaków.Jak rozmarznie ziemia to mogę podesłać.JUDYTO jesteś szalonąi wesołą kobietą.Ja już nie wiem ,gdzie oczy podziać :oops: cierpliwości ,może jutro przyjdą.Od bogdana dostałam ,jak nie doją to się podzielę z Tobą.Poczekajmy do piątku.
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Ido proszę się nie droczyć ze starszą panią i dawać namiary na białasy :lol: :lol:
ida74
---

Post »

Jadziu p.w. :lol:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »