larix pisze:Iza - ladnie u Ciebie w ogrodzie, choć zobaczyłem tylko część Twego wątku. Podobają mi się takie naturalistyczne kompozycje. I te kamienie (polodowcowe głazy narzutowe) jakich w Twoich regionach pełno. U mnie zupełnie inne wapienne, raczej ostre skały. Ciekaw jestem jak przywiozłaś je na działkę. Są całkiem, całkiem. Twój ogród ma to coś co przyciąga swym urokiem. Można mieć piekne kolekcje roślin, krzewów i drzew, wypielęgnowane rabatki itp. itd i brak tego klimatu, który każe się zatrzymać i wrócić.
Witaj larix staram się żeby mój ogród był naturany ale nie zawsze mi to wychodzi.Duzo moich nasadzeń będę musiała przesadzić bo mi się nie podoba i jakos nie pasuje
Kamienie uwielbiam i u mnie jest ich bardzo dużo a ze mam taki ładowacz mogę sobie do ogrodu przywieść to co mi się podoba.Na jesień będę trochę przerabiała mój ogród bo trochę za gęsto obsadziłam ale nie mogę wszędzie sadzić gdzie chcę bo trawnik ma tak zostać jak jest ze względu na dojazd do budynków gospodarczych.A więc mogę tylko sadzić rośliny i drzewa w dwóch rzędach od siatki.Pierwszy rząd jest obsadzony cypresami i tujami a drugi rząd nie jest tak łatwo obsadzić żeby wszystko jakoś pasowało.Teraz zakładam nową rabatkę z paprociami i przekopałam kawałek trawnika dla niej.
Wracając do natury do mojego domu i mojej okolicy raczej pasują kamienie niż beton czy kostka brukowa