A cynie to Ty pikujesz, czy wysiewasz na miejsce stałe...ale kolosy Ci porosły

kogra pisze:Co chcę od mojego ogrodu ?
Gabiś więcej kwiatków, pachnących, długo i obficie kwitnących, niechorujących itd, itp.......![]()
I do tego żeby były prawie bezobsługowe.
Nic tylko patrzeć, wąchać i podziwiać.![]()
![]()
Wiesz, że w miarę jedzenia apetyt rośnie.![]()
Nie zamierzam wprawdzie jak Iza przesadzać całego ogrodu, ale czekają go duże zmiany.
ewa f pisze:Gabi,I wiosna i lato piękne na jednej rabacie.To duża sztuka Masz dużą różnorodność bylin pięknie rozrośniętych
Bernadetko, witam Cię po długiej nieobecności.Miiriam pisze:Witaj![]()
Pewno napiszę takie same posty we wszystkich zaprzyjaźnionych ogrodach .. ale chciałam się przywitać po przerwie .. długo tu nie zagladałam - z różnych , czasami niezbyt przyjemnych powodów .. i zostawiałam sobie całą frajdę spacerowania po waszych ( i swoim) ogrodach na ferie - tymczasem pierwszy tydzień spędziłam w łózku - zagladając od czasu do czasu do zainteresowań - bo leżąc szydełkowałam w czasie kiedy spadała mi gorączka.
A tyle sobie obiecywałam, nadrobić zaległości - bo fotki jeszcze z lata mam niewstawione i mnóstwo zimowych, rozgryźć photofiltr .... a tymczasem leżanko![]()
Dziś czuję się już trochę lepiej - za oknami za zimno na spacery - więc spaceruję u was![]()
![]()
![]()
I bardzo mi się podoba ...
Mam jeszcze tydzień ferii - więc postaram się , po odwiedzinach u was - pokazać zimę u siebie, a piekna jest - tylko nie wiem jak udało mi się ją uchwycić![]()
Gabrysiu - po całym dniu spaerowania po Waszyh ogrodach dotarłam wreszcie do Ciebie i zaparło mi dech w piersiach to jedno przepiękne zdjęcie .. ech..
Jeszcze wrócę do niego - a potem powędruję do Dorotki![]()
Pozdrawiam gorąco z bardzo zimnej Małopolski
Babopielka pisze:Gabrysia - u Ciebie te rabaty bylinowe są piękne .Masz tak świetnie dobrane rośliny i posadzone tak jak powinny być ,niższe z przodu a wyższe z tyłuA ja ciągle na swoich rabatach przesadzam i przesadzam ,ale ciągle coś jest nie tak jak powinno być
Pewnie dlatego ,że u mnie na rabatach oprócz bylin rosną też krzewy
i nie ma takiego efektu łąki kwiatowej