Treissi na zielono cz.2
- Agii
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 lip 2008, o 20:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moniś miałaś farta z tymi osłonkami. Rzeczywiście w tych sklepach można czasami coś przyzwoitego znaleźć. Hmmm jak się wykuruję to zrobię rundę u siebie w okolicy. Jakiś czas temu byłam w takim slepie u nas, co wszystko jest po 10 zeta. Były tam z koleji wazony z czystego szłka ogromne. Gdzieś u kogoś widziałam Vandę w koszyczku zawieszoną w takim wazonie.
- myszorek
- Od: 5 cze 2007, o 16:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Muszę "polatać" po sklepach wszystko po...
Kiedyś kupiłam za grosze doniczkę, teraz przydałoby się ich więcej ;)
Kiedyś kupiłam za grosze doniczkę, teraz przydałoby się ich więcej ;)
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
- treissi
- Od: 8 sty 2008, o 16:34
No i dzisiaj zajrzałam do sklepu po 4,5
A oto efekty.

Za obie te doniczki dałam 4,5. Kupiłam też dwie większe o takim samym wzorze - 4,5/szt.
A tutaj biedronkowy nabytek

Roślinki wystawili dzisiaj rano. Ja byłam ok. 12 i były już mocno przebrane. Zostały same draceny, 2 polysciaski i chyba 3 krotony. Jeden bardzo mnie kusił, bo miał bardzo cieniteńki listeczki i był na pniu. Nie wzięłam go, bo kiedyś padł mi kroton o cienkich listkach i bałam się. A teraz oczywiście żałuję

Za obie te doniczki dałam 4,5. Kupiłam też dwie większe o takim samym wzorze - 4,5/szt.
A tutaj biedronkowy nabytek

Roślinki wystawili dzisiaj rano. Ja byłam ok. 12 i były już mocno przebrane. Zostały same draceny, 2 polysciaski i chyba 3 krotony. Jeden bardzo mnie kusił, bo miał bardzo cieniteńki listeczki i był na pniu. Nie wzięłam go, bo kiedyś padł mi kroton o cienkich listkach i bałam się. A teraz oczywiście żałuję

- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
- zabcia_paula
- 500p
- Od: 24 sty 2009, o 10:34
Gratuluję Moniko naprawdę udanych zakupów. Piękne te osłonki na doniczki, a z nowo kupionymi kwiatami wyglądają jeszcze lepiej. Sama chyba muszę zajrzeć do tych sklepów....takie ceny, grzechem byłoby nie kupić.
Czas w końcu na wiosenne porządki w kwiatkach i tym samym na nowe doniczki.
Czas w końcu na wiosenne porządki w kwiatkach i tym samym na nowe doniczki.
Pozdrawiam, Paula
- treissi
- Od: 8 sty 2008, o 16:34
Nowy jest tylko polysciasek
Kordylina i pachira już od dawna sa u mnie tylko dostały noiwą ziemię i doniczki 
Mirku pachirka ma u mnie ciężki żywot. Na początek popażyłam jej listki stawiając ją po zakupie na zachodnim parapecie
Potem wcale nie chciała rosnąć. Okazało się, że miała podgnite korzonki. Zdrowych nie było prawie w ogóle. Przesadziłam ją do nowej ziemi i postawiłam na stoliku bliżej okna (bo stała dość daleko). Tu została wywalona kilka razy. Dlatego dzisiaj wsadziłam w ceramiczną doniczkę z nadzieją, że teraz tak łatwo się nie przewróci. Na szczęście puszcza sporo młodych listków, więc wierzę, że jeszcze będzie jej u mnie dobrze 

Mirku pachirka ma u mnie ciężki żywot. Na początek popażyłam jej listki stawiając ją po zakupie na zachodnim parapecie

- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt: