Ogrodniczka z małopolski
- nocny_drwal
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lip 2009, o 09:56
- Kontakt:
różyczka śliczna i jaka zdrowa
W tym roku to ciężko o takie okazy zdrowia, jak nie mszyce to inne grzyby...
mój ogród
pozdrawiam, Jakub
pozdrawiam, Jakub
Magdo masz wiele pięknych i oryginalnych roślin - już wpisałam sobie na listę przyszłych zakupów - guzikowca, trójsklepkę, Perowskia.
Jeżeli będziesz miała chwilkę napisz mi o ile pamiętasz co to za odmiany paproci na 39 stronie(2 ostatnie zdjęcia)
Pozdrawiam serdecznie
Jeżeli będziesz miała chwilkę napisz mi o ile pamiętasz co to za odmiany paproci na 39 stronie(2 ostatnie zdjęcia)
Pozdrawiam serdecznie
Aśka
Zapraszam
Zapraszam
- Miiriam

- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj - dziś nadrabiam zaległości u Ciebie .. ech cudnie- aż się nie chce wychodzić ..
Ta szkółka w Łapczycy bardzo mi się podoba - chciałabym kiedyś ją odwiedzić .. ja dziś byłam w Pawlikowicach - przejazdem co prawda - ale zajrzałam
No i oglądając twoje fotki przypomniałam sobie, że na skradzionym aparacie były nie tylko fotki mojej pierwszej Ismeny .. ale i trytomy ... Obie te roślinki kwitły mi pierwszy raz i nawet nie mam się czym pochwalić .....

Ta szkółka w Łapczycy bardzo mi się podoba - chciałabym kiedyś ją odwiedzić .. ja dziś byłam w Pawlikowicach - przejazdem co prawda - ale zajrzałam
No i oglądając twoje fotki przypomniałam sobie, że na skradzionym aparacie były nie tylko fotki mojej pierwszej Ismeny .. ale i trytomy ... Obie te roślinki kwitły mi pierwszy raz i nawet nie mam się czym pochwalić .....
miiriam przykro mi z powodu aparatu
Nigdy nie miałam ismeny a widok z pewnością piękny.
Szkółka w Pawlikowicach powiadasz?
Nie znam jej i musze odwiedzić
Ja byłam znów wczoraj w Śledziejowicach i kupiłam dwie surmie ,za naprawdę rewelacyjne pieniądze
I w końcu nabyłam mojego upragnionego derenia jadalnego....ma przepiekne listki,sprawiające wrażenie zwiędłych...i pieknie się przebarwia...ale pewnie posiadasz?
Lecę kuknąć co u ciebie

Szkółka w Pawlikowicach powiadasz?
Ja byłam znów wczoraj w Śledziejowicach i kupiłam dwie surmie ,za naprawdę rewelacyjne pieniądze
Lecę kuknąć co u ciebie
-
x-d-a
- Miiriam

- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ech Madziu - już aparatu mi tak nie szkoda, jak tych fotek właśnie i okularów - bo teraz bolą oczy
Ismena mnie zauroczyła - może uda mi się kupić jeszcze kilka cebulek .. chciałabym
Dereni mam kilka ( 4 - 5 ) ale jadalnego nie mam .. ale będę mieć - jeszcze nie wiem kiedy - ale miejsce na niego czeka
Surmii tez nie mam żadnej .. jeszcze...
W tej szkółce w Pawlikowicach nie kupiłam nic - co prawda były tam ze 3- 4 iglaczki, które chciałabym mieć - ale ponieważ inne mieliśmy plany to się wstrzymałam .. za to do domu przywiozłam pełny bagażnik roślin - z innego źródła
aha- moja trytoma miała inne kolorki - była chyba żółto pomarańczowa .. mogło tak być ?
Ismena mnie zauroczyła - może uda mi się kupić jeszcze kilka cebulek .. chciałabym
Dereni mam kilka ( 4 - 5 ) ale jadalnego nie mam .. ale będę mieć - jeszcze nie wiem kiedy - ale miejsce na niego czeka
Surmii tez nie mam żadnej .. jeszcze...
W tej szkółce w Pawlikowicach nie kupiłam nic - co prawda były tam ze 3- 4 iglaczki, które chciałabym mieć - ale ponieważ inne mieliśmy plany to się wstrzymałam .. za to do domu przywiozłam pełny bagażnik roślin - z innego źródła
aha- moja trytoma miała inne kolorki - była chyba żółto pomarańczowa .. mogło tak być ?
Miiriam miałam kiedyś trytomę o pomarańczowych kwiatach ale dużą i wyglądała niezwykle efektownie.
Widzę że masz sporo planów odnośnie sadzenia i kupowania
Chyba każdy ma to samo
Ciągłe pragnienie kupowania nowych okazów
Ja też będę polować na ismenę
Miło że do mnie zaglądasz
Dalu Dziękuję ci bardzo za miłe słowa
Tak to prawda, że ja w promieniu 30km mam sporo fajnych szkółek i zawsze coś ciekawego można upolować.
Za różami będę jeszcze jeżdzić,bo mam dwie szkółki typowo różane dosłownie 5km od domu
A jeszcze w nich nie byłam
Szewc bez butów chodzi
Pozdrawiam i zapraszam ponownie
Widzę że masz sporo planów odnośnie sadzenia i kupowania
Ja też będę polować na ismenę
Miło że do mnie zaglądasz
Dalu Dziękuję ci bardzo za miłe słowa
Tak to prawda, że ja w promieniu 30km mam sporo fajnych szkółek i zawsze coś ciekawego można upolować.
Za różami będę jeszcze jeżdzić,bo mam dwie szkółki typowo różane dosłownie 5km od domu
Pozdrawiam i zapraszam ponownie