Ogrodniczka z małopolski

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj MAGDALENO, miałem przyjemność pospacerować po pięknym ogrodzie, pełnym wspaniałych roślin. Mam w ogrodzie guzikowca, kwitnie już od trzech lat, przekwitłe pąki kwiatowe obrywam , roślina się nie wysila na tworzenie nasion, i przekwitłe kwiatostany nie są już takie ładne.
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p
Od: 26 lis 2008, o 21:26

Post »

Dziękuje Tadeuszu za rady w sprawie guzikowca.Jeszcze dzisiaj poobrywam przekwitłe kulki...chociaż bardzo są dekoracyjne :wink:
Magdalena pozdrawia :)
Zapraszam do ogrodu
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Fotki ze szkółki śliczniutkie .Nie dziwię się ,że lubisz tam chodzić i nie tylko chodzić .............................. :wink: :;230 :;230 :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie w tej szkółce. :lol: :lol:
Magdo, mam pluskwice, pięknie kwitną i pachną. Dbam o to żeby miały wilgotne stanowisko i sadzę je w półcieniu. Twoja powinna bez problemu zakwitnąć , jeszcze trochę cierpliwości. Jaka to odmiana?
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p

Post »

Jolu tak to choroba chyba każdego zainteresowanego ogrodnika :lol: A jak przejeżdżam obok to nie potrafię tam nie wstąpić :lol:

Mariasen nie wiem jaką odmianę kupiłam...spodobała mi się i tym sposobem jest teraz u mnie.Widziałam ją tylko na zdjęciach do tej pory :wink: Dziękuję ci bardzo za rady jak o nią dbać :D
Zapraszam do ogrodu
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p

Post »

Wklejam powtórnie kwitnącą róże pienną
Obrazek

A to trytoma :wink:

Obrazek
Zapraszam do ogrodu
Awatar użytkownika
nocny_drwal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2009, o 09:56
Kontakt:

Post »

różyczka śliczna i jaka zdrowa :wink: W tym roku to ciężko o takie okazy zdrowia, jak nie mszyce to inne grzyby...
mój ogród
pozdrawiam, Jakub
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p

Post »

Dziękinocny-drwalu

Przyznać muszę ,że z chorobami kwiatów u mnie nie najgorzej :lol:
Zapraszam do ogrodu
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

Magdo masz wiele pięknych i oryginalnych roślin - już wpisałam sobie na listę przyszłych zakupów - guzikowca, trójsklepkę, Perowskia.
Jeżeli będziesz miała chwilkę napisz mi o ile pamiętasz co to za odmiany paproci na 39 stronie(2 ostatnie zdjęcia)
Pozdrawiam serdecznie
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p

Post »

Asiu na ostatnim zdjęciu jest asplenium scolopendrium czyli języcznik zwyczajny a przed
Cyrtomium fortunei :D
Zapraszam do ogrodu
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Witaj - dziś nadrabiam zaległości u Ciebie .. ech cudnie- aż się nie chce wychodzić ..

Ta szkółka w Łapczycy bardzo mi się podoba - chciałabym kiedyś ją odwiedzić .. ja dziś byłam w Pawlikowicach - przejazdem co prawda - ale zajrzałam :)
No i oglądając twoje fotki przypomniałam sobie, że na skradzionym aparacie były nie tylko fotki mojej pierwszej Ismeny .. ale i trytomy ... Obie te roślinki kwitły mi pierwszy raz i nawet nie mam się czym pochwalić ..... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p

Post »

miiriam przykro mi z powodu aparatu :( Nigdy nie miałam ismeny a widok z pewnością piękny.

Szkółka w Pawlikowicach powiadasz? :lol: Nie znam jej i musze odwiedzić :lol:
Ja byłam znów wczoraj w Śledziejowicach i kupiłam dwie surmie ,za naprawdę rewelacyjne pieniądze :wink: I w końcu nabyłam mojego upragnionego derenia jadalnego....ma przepiekne listki,sprawiające wrażenie zwiędłych...i pieknie się przebarwia...ale pewnie posiadasz?
Lecę kuknąć co u ciebie :D :D :D
Zapraszam do ogrodu
x-d-a

Post »

Magdo, zazdroszczę Ci tej wspaniałej szkółki, bo we Wrocławiu nie ma dobrego sklepu ogrodniczego gdzie n.p. można by kupić licencjonowane róże, czy jakieś rzadkie i ciekawe rośliny.
A roślinki w Twoim ogrodzie piękne jak zwykle :!:
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Ech Madziu - już aparatu mi tak nie szkoda, jak tych fotek właśnie i okularów - bo teraz bolą oczy :(

Ismena mnie zauroczyła - może uda mi się kupić jeszcze kilka cebulek .. chciałabym :)

Dereni mam kilka ( 4 - 5 ) ale jadalnego nie mam .. ale będę mieć - jeszcze nie wiem kiedy - ale miejsce na niego czeka :)
Surmii tez nie mam żadnej .. jeszcze...
W tej szkółce w Pawlikowicach nie kupiłam nic - co prawda były tam ze 3- 4 iglaczki, które chciałabym mieć - ale ponieważ inne mieliśmy plany to się wstrzymałam .. za to do domu przywiozłam pełny bagażnik roślin - z innego źródła :)

aha- moja trytoma miała inne kolorki - była chyba żółto pomarańczowa .. mogło tak być ?
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p

Post »

Miiriam miałam kiedyś trytomę o pomarańczowych kwiatach ale dużą i wyglądała niezwykle efektownie.
Widzę że masz sporo planów odnośnie sadzenia i kupowania :lol: Chyba każdy ma to samo :wink: Ciągłe pragnienie kupowania nowych okazów :D
Ja też będę polować na ismenę :)
Miło że do mnie zaglądasz :D

Dalu Dziękuję ci bardzo za miłe słowa :D

Tak to prawda, że ja w promieniu 30km mam sporo fajnych szkółek i zawsze coś ciekawego można upolować.
Za różami będę jeszcze jeżdzić,bo mam dwie szkółki typowo różane dosłownie 5km od domu :D A jeszcze w nich nie byłam :oops: Szewc bez butów chodzi :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam i zapraszam ponownie :D
Zapraszam do ogrodu
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”