Nasza działeczka- kolejne etapy powstawania

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
madziarynka
200p
200p
Od: 21 maja 2009, o 00:34

Post »

Witaj Jolu! U nas dziś już lepsza pogoda, a ja wybrałam się ze znajomymi nad nasz Zalew Zemborzycki i przejechaliśmy jakieś 30 km. było duszno i gorąco więc jak przyjechałam do domu to padłam. Oczywiście wpływ miała na to również pogoda, bo oczywiście lunęło. cieszę się, ze powódź Ci nie grozi, przynajmniej tyle dobrego.
"Ogrody..." to czasopismo Agory jak poszperasz po sieci to stronę www znajdziesz.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Jolu :!: Mam nadzieję, że słońce osusza Twoją działkę :?: U mnie dziś upał niemiłosierny, że mimo wilgotnej gleby niektóre roślinki są przywiędnięte.
No z tym pomysłem pokazywania "przed i po" to trafiłaś w dziesiątkę :!: Muszę poszperać z starych fotkach, to może i mi się uda tak zrobić.
Słońca życzę :!:
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Niestety kochani słońca u mnie nadal nie ma :( ,ale parówa dzisiaj była straszna i mówię sobie pójdę na działkę bo w końcu nie pada...Ale gdzie tam :evil: już po drodze z pracy lunął deszcz... :twisted: i po działce... :x
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Joluś to współczuję pogody :roll: .
U nas parówa od tygodnia :roll: ,chyba się starzeję bo mój organizm się buntuje.
No nie mogę normalnie funkcjonować :roll: .
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Joluś. Dawno do Ciebie nie zaglądałam. Zmiany ogromne. Gratuluję pomysłu "przed i po". Sama żałuję, że nie mam takich zdjęć. Wtedy dopiero widać ogrom pracy, który się wykonało. Pięknie wygląda działka. I domek bardzo ładny. Ja również większość róż mam z marketów, tylko są już starsze więc bardziej rozrośnięte. Dopiero w tym roku po wejściu na forum kupiłam kilka przez all. Też na początku zrobiłam dużo trawnika, aby mieć szybciej zagospodarowaną działkę. A w tym roku już zaczęłam w niektórych miejscach jego likwidację aby nie było łyso. Też do tego dojdziesz. :lol:
My z podobnego regionu więc podobnie narzekam na pogodę. Mam tylko ten plus, że już nie pracuję, więc mogę więcej czasu poświęcić działce, ale i minus, że muszę to wszystko wykonać sama. A siłki też już czasem nie te. Wczoraj burza wygoniła mnie z działki, która zarasta chwastami, a jest tak mokro, że nie daje się usuwać chwastów.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Agnieszko, Krysiu dzięki za odwiedziny..
Z tą pogodą to nie idzie wytrzymać :x ...Chociaż...żeby tylko nie zapeszyć - od rana świeci słońce :lol: Tylko ciekawe co dalej? bo prognozy na dzisiaj na popołudnie są bardzo nieciekawe../gwałtowne burze, wiatrzysko i grad/. :( Oby się nie sprawdziło...
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Udało mi się w końcu popracować na działce...Chociaż deszczyk był, ale króciutko i słaby...troszkę pogrzmiało i przeszło :lol:
Oto kilka fotek z dzisiejszego dnia..

Kwitnące hosty
Obrazek Obrazek Obrazek

rojniki
Obrazek
Sparaxis
Obrazek
róża parkowa
Obrazek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

U mnie już drugi dzień burzowo. Dzisiaj jednak trochę popracowałam na działce do obiadu. Mimo skąpego ubrania myślałam, że się "rozpłynę". Ślicznie Ci zakwitły hosty! Moje też próbują :wink: A jeden rojnik od Ciebie szykuje się do kwitnięcia. Nie wiem czy w tym roku będę miała żółte róże: jedna całkiem wymarzła, druga odbiła co prawda, ale samymi dziczkami, trzecią przesadziłam...A Twoja jest ładna - taka cytrynowa.
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Iza moje rojniki też będą kwitły...A hosty i u Ciebie zakwitną...

Zapomniałam wczoraj napisać......NIE MA JUŻ PTASZKÓW W GNIAZDKU :( Czyżby już wyfrunęły?????
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

To rojniki takie wysokie rosną? :shock: Do dziś myślałem, że tylko przyziemne rozetki...
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Joluś może koty :?: Trudno powiedzieć :roll: .
Zainteresował mnie twój Sparaxis i wiem że krążyłam koło niego i za cholercię nie mogę sobie przypomnieć czy go kupiłam czy nie-a jeśli tak to gdzie zapchałam :;230.
Muszę przejrzeć rabatki :wink:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Jolu! Ładne kwiaty funki. A mówi się głównie o ozdobnych liściach tych kwiatów.
I pięknie kwitnie Ci sparxis :shock: Dostałem taki podkiełkowany i coś mu się stało, bo zrzucił liście. Może się wyłamały z cebulek :?:
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

bishop pisze:To rojniki takie wysokie rosną? :shock: Do dziś myślałem, że tylko przyziemne rozetki...
Ja też tak myślałam :P
Jacku, Agnieszko ja mojego Sparaqxisa też wcześniej spisałam na straty bo myślałam, że z tej ziemi nie wylezie...Strasznie długo to jakoś trwało..Dobrze ze zaznaczyłam kamykami wkoło miejsce gdzie go posadziłam bo na pewno bym zapomniała :?
Jacku może Twoje miały za sucho ? bo wyczytałam, że lubią mieć wilgotne, przepuszczalne podłoże..
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Kontakt:

Post »

Witaj Jolu :wit
Dawno u Ciebie nie byłam :oops:
Tak jak moi porzednicy jestem pełna podziwu dla waszego trudu włożonego w działeczkę, ale efekty są super, gratulacje ;:63

Co do ptaków, to one zadziwiajaco szybko rosną i ani się obejrzysz jak już ich nie ma w gnieździe :o :shock:
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Elu witam Cię na mojej działce :lol:

Wczoraj byłam na wystawie kwiatów, z myślą oczywiście poczynienia pewnych zakupów :)
Zdjęcia z wystawy są tutaj
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 895#966895
Roślin było dużo,...ale moje zakupy nie są imponujące...kilka tylko zwykłych roślinek, których nie miałam...Niestety nie znalazłam wszystkich, które chciałam....Było tak potwornie gorąco i duszno, że moi marudzili, że już chcą wracać :? Kupiłam tylko Budleję Dawida, zawciągowca, żurawkę żółtą, tiarellę, rozchodnika, nachyłka...
Obrazek

A na działce pojawił się kwiat lilii...
Obrazek
i pierwszy czerwony pomidorek koktajlowy
Obrazek
i taki żuczek mnie odwiedził..
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”