Storczyki Storczykowej

Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Storczykowa zamów sobie Vandy na Allegro. Są teraz wystawione w słoikach po 3 sztuki in vitro. Na kwitnienie trzeba poczekać, ale ty sobie z nimi poradzisz.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

w słoikach to raczej nie chcę, musiałabym czekać wiele lat. chcę dorosłą, kwitnącą Vandę. niebieskofioletową w kratkę. mam nadzieję, że w końcu taką spotkam i sobie kupię...
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44

Post »

Jest taka jedna ogromna na Allegro, ale za 240 zł.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

nie, takiej to nie chce. widziałam jej fotki na tej stronie. chcę normalną, niebieskofioletową Vandę, kwitnącą, niezbyt dużą i niedrogą. wiem, że dużo wymagam, ale mam mało miejsca i nie mogę sobie pozwolić na bardzo duże Vandy. moich też nie można nazwać małymi, ale już dość dawno je kupiłam. Chciałabym sobie na wystawie kupić taką fajną Vandę jak rok temu były... no i jeszcze jakieś Phalaenopsisy, np. equestris, taki z liścmi w kropki i jakiś z kwiatkami w kropki. uwielbiam Phalaenopsisy i Vandy.
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dusiu, tak mi i mojej córce narobiłaś ochoty na Vandę, że chyba przy najbliższej okazji jeśli tylko trafię na coś ciekawego skuszę się :twisted: a wtedy przyjdę do Ciebie po praktyczne porady w sprawie ich hodowli. ;:37
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mamba pisze:Dusiu, tak mi i mojej córce narobiłaś ochoty na Vandę, że chyba przy najbliższej okazji jeśli tylko trafię na coś ciekawego skuszę się :twisted: a wtedy przyjdę do Ciebie po praktyczne porady w sprawie ich hodowli. ;:37
ok ;) mi się Vandy podobają od dawna. kiedyś w książce o kwiatach zobaczyłam zdjęcie niebieskiej Vandy w kratkę i od tego czasu o takiej marzę. już ponad 3 lata marzę o Vandzie, ale długo nie umiałam znaleźć. na początku szukałam ich w kwiaciarni, bo nie wiedziałam, że są takie rzadkie. ale nie znalazłam. dopiero na pierwszej wystawie, na której byłam (chyba to był 12.11.2005) spotkałam Vandy, kupiłam jedną, przekwitniętą, ale mi padła od nawozu z paroma innymi storczykami (i od tego czasu nie nawożę). na wystawach czasem widuję Vandy, ale zwykle są albo już sprzedane albo za drogie. na poprzedniej to bardzo przesadzili z cenami Vand.
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

I w tym jest właśnie problem, że trudno je kupić. Bo albo ich nie ma, albo cena za wysoka. A jak na pierwszy kwiat tego rodzaju, to trochę byłoby szkoda dużo zapłacić i go zmarnować. Planuję pojechać ;:71 w przyszłym tygodniu na wystawę storczyków w Krakowie. Może tam coś upoluję. ;:148
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

a ja jestem ciekawa kiedy dokładnie jest wystawa storczyków w Sosnowcu, ale pewnie w październiku, tam zawsze jest późno wystawa. a Vand jest tak mało, że szybko je wykupują i nawet w pierwszy dzień bardzo ciężko spotkać Vandę.
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12

Post »

Duśka - w Sosnowcu " Dni Orchidei i Motyli świata" odbędą się w terminie 10 -12 października 2008 :D
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wiem. termin niestety mi nie pasuje - T. pracuje w piątek. w sobotę to nawet nie ma sensu jechać, bo poza hybrydami już nic ciekawego nie będzie, a te storczyki, które chcę kupić, są rzadko sportykane i jak będą, to je bardzo szybko wykupią i nic nie zostanie dla mnie. im szybciej tam będę, tym lepiej. niestety nie mam możliwości dojechać tam sama, bo żaden autobus nie dojeżdża do Egzotarium.
Orchideomaniak
500p
500p
Od: 19 sie 2008, o 21:59

Post »

Mi tez nie pasuje, bo jestem na szkolnej wycieczce 3 dniowej :)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dla mnie wystawa jest najważniejszym wydarzeniem w roku i nie mogę jej przegapić. muszę tam być. jak nie mogę w piątek, to muszę się w czwartek wybrać, przed wystawą. w sobotę już będzie za późno. nie uda mi się kupić nic ciekawego. tzn. może będą hybrydy, które też uwielbiam, ale na pewno nie będzie storczyków, o których marzę. oby T. miał wolne. wtedy pojechałabym po powrocie z tej głupiej budy.
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

Mi niestety nie pasuje :( Ale lubię moją szkołe, choć ostatnio troche nauki mam :( ale na razie daje radę, poza tym niedługo praktyki :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

a do jakiej szkoły chodzisz? kiedyś chyba gdzieś pisałeś, ale zapomniałam już. ja mojej szkoły nienawidzę. nie umiem się doczekać, kiedy ją skończę. i nie umiem się doczekać wystawy. teraz kiedy znam termin, będę odkreślać dni dzielące mnie od wystawy.
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

Technikum Architektury Krajobrazu 8) Szukam praktyk w biurze projektowym, ale możliwe że do szkółki sie wybiorę, tam gdzie w maju dostałem storczyki :D
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”