Storczyki Storczykowej
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Storczykowa
nie, takiej to nie chce. widziałam jej fotki na tej stronie. chcę normalną, niebieskofioletową Vandę, kwitnącą, niezbyt dużą i niedrogą. wiem, że dużo wymagam, ale mam mało miejsca i nie mogę sobie pozwolić na bardzo duże Vandy. moich też nie można nazwać małymi, ale już dość dawno je kupiłam. Chciałabym sobie na wystawie kupić taką fajną Vandę jak rok temu były... no i jeszcze jakieś Phalaenopsisy, np. equestris, taki z liścmi w kropki i jakiś z kwiatkami w kropki. uwielbiam Phalaenopsisy i Vandy.
- Storczykowa
ok ;) mi się Vandy podobają od dawna. kiedyś w książce o kwiatach zobaczyłam zdjęcie niebieskiej Vandy w kratkę i od tego czasu o takiej marzę. już ponad 3 lata marzę o Vandzie, ale długo nie umiałam znaleźć. na początku szukałam ich w kwiaciarni, bo nie wiedziałam, że są takie rzadkie. ale nie znalazłam. dopiero na pierwszej wystawie, na której byłam (chyba to był 12.11.2005) spotkałam Vandy, kupiłam jedną, przekwitniętą, ale mi padła od nawozu z paroma innymi storczykami (i od tego czasu nie nawożę). na wystawach czasem widuję Vandy, ale zwykle są albo już sprzedane albo za drogie. na poprzedniej to bardzo przesadzili z cenami Vand.Mamba pisze:Dusiu, tak mi i mojej córce narobiłaś ochoty na Vandę, że chyba przy najbliższej okazji jeśli tylko trafię na coś ciekawego skuszę sięa wtedy przyjdę do Ciebie po praktyczne porady w sprawie ich hodowli.
- Storczykowa
- Storczykowa
wiem. termin niestety mi nie pasuje - T. pracuje w piątek. w sobotę to nawet nie ma sensu jechać, bo poza hybrydami już nic ciekawego nie będzie, a te storczyki, które chcę kupić, są rzadko sportykane i jak będą, to je bardzo szybko wykupią i nic nie zostanie dla mnie. im szybciej tam będę, tym lepiej. niestety nie mam możliwości dojechać tam sama, bo żaden autobus nie dojeżdża do Egzotarium.
-
- 500p
- Od: 19 sie 2008, o 21:59
- Storczykowa
dla mnie wystawa jest najważniejszym wydarzeniem w roku i nie mogę jej przegapić. muszę tam być. jak nie mogę w piątek, to muszę się w czwartek wybrać, przed wystawą. w sobotę już będzie za późno. nie uda mi się kupić nic ciekawego. tzn. może będą hybrydy, które też uwielbiam, ale na pewno nie będzie storczyków, o których marzę. oby T. miał wolne. wtedy pojechałabym po powrocie z tej głupiej budy.
-
- 500p
- Storczykowa
-
- 500p