Nie ma jak u Seby

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kaitou
200p
200p
Od: 4 lut 2011, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Nie ma jak u Seby

Post »

fajne te arbuzy :D
Have a great day :)
Kamil
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Mariusz jak jeszcze byłem małym dzieckiem przynosiłem do ogrodu mnóstwo ślimaków od koleżanki mamy.
Kilka lat pomieszkały, ale przez ostatnie suche lata wyginęły.
Nie wiem czy dobrze robisz przesadzając teraz arbuza w inne miejsce.
Może lepiej podsyp mu obornik ?

Grażyno dziękuje za podpowiedź :D Na pewno zrobię, jutro znowu będę przerywał natkę.
Niestety jestem już zarażony różyczką :roll: ;:306 Żeby tylko miejsca i kasy starczyło to będzie dobrze :wink:

Asiu a czy takie smoothie jest dobre w smaku ? :lol:
Dziękuje za miłe słowa :uszy

Kasiu taką łączkę mam obok warzywnika, wręcz z nim graniczy :D Także codziennie mam taki widoczek.
Najlepiej arbuzy sadzić na włókninie, przygrywać białą (agrowłókniną) podczas chłodów.
Jeżówki wszystkie przeżyły mroźną zimę ( -28*C), tak więc nie jest najgorzej ;:173
W tym roku przybyło kilka nowych, ciekawe jak te dadzą radę.

Iwonko a dziękuje :D Mam megagrony, aż trzy sztuki.
Wcześniej zdjęcia wstawiałem, jutro zrobię zdjęcia całych krzaków, ale nie wiem czy będzie dobrze widać.

Natalko pierwszy raz taka wielka urosła ;:224 Warzywa nic od posadzenia nie dostały, jedynie zrobiłem jeden oprysk rosahumusem, jesienią oraz wiosną rozrzucony był obornik. I tyle :D

Soniu nie do końca :wink: Wiele razy słyszałem, żeby pole całkowicie zlikwidować.

Lucy jakbyś tylko mogła :;230 ;:306

Kamil i nie trudne w uprawie ;:224
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Uuuu Sebastian plony jak się patrzy. Nie umrzecie z głodu ;:63
Skoro arbuzy wiążą owoce, to po co chcesz im zapylać kwiaty?
Awatar użytkownika
Black Rose
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2017, o 15:19

Post »

Ustawiam się w kolejce do adopcji...
Pozdrawiam, Urszula. * Wady i zalety to często jedno i to samo, tylko z różnych punktów widzenia.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 23:11
Kontakt:

Post »

A ja jak patrzę na warzywnik Seby to się zastanawiam skąd by tu w mieście wziąć słomy :roll: :roll: bo zaczynam podejrzewać że to ściółkowanie jest jednym z kluczy do sukcesu :D oborniczek w granulkach już sprzedają , ale słomy chyba jeszcze nie widziałam nawet w zoologicznym.
Może za ściółkę mogła by robić skoszona trawa , ale cholwecia przez suszę nawet nie ma co kosić ;:145
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Seba Twój warzywnik to wzorcowy, nie to co u mnie, że zielsko wszędzie. Choć walczę to i tak przerywam, jedynie pomidory i część kapusty mam wypielone tak jak bym chciała, bo reszta to co wypiele to odrasta.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Pelasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 wrz 2010, o 14:43
Kontakt:

Post »

Seba ,super pomidory ,super gąski ,piękna łąka ,a warzywniak jak marzenie. Jesteś wielkim szczęściarzem ,że mieszkasz w takich warunkach ;:167 Potrafisz to świetnie wykorzystać w swoim młodym życiu....
Pozdrawiam
Asia
Awatar użytkownika
Pelidea
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2013, o 08:42

Post »

Jak patrzę na Twoje warzywa, to mam ochotę rozebrać mój warzywniak i posadzić tam cokolwiek, byle nie jadalnego. ;:223 Wspaniałe roślinki! Teraz tylko trzeba doczekać się zbiorów! Powtórzę się, ale podziwiam ogrom Twojej pracy! ;:180

Takie smoothie jest przepyszne - nawet dzieciaki je uwielbiają, ustawiają się w kolejce po "napój Shreka". ;:306 Zresztą ja bardzo lubię połączenia warzywno-owocowe. Zielony ogórek, szpinak, jarmuż, natka pietruszki - wszystko nadaje się do pysznych koktajli. Aby był bardziej owocowy można dodać banana.
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Wow, ale dorodne papryki ;:138 Podoba mi się, ze wszystko masz wyściółkowane, słomą i siankiem z trawy. Mi tej trawy ciągle brakuje, ale nie mam czasu pociąć słomy i dalej po pieleniu miejscami wyłazi goła ziemia, a chwasty tylko czekają, by się na taką siać :D
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A czemu nie możesz zapylić melonów ?
Twoje/moje są w opłakanym stanie za przyczyną ślimorów ;:145 , ogryzione na maksa mimo to kwitną, ale czy co z nich będzie, nie wiem.
Podobnie tytoń, ten to chyba za narkotyk mają, bo ledwo odbije od ziemi a już na nim siedzą, mimo że obsypane grubo popiołem przechodzą po trupach pobratymców. ;:199
Reszta na szczęście rośnie, oby tylko popadało.
Dokupiłam dzisiaj nasiona kawona Złoto Wolicy i melona Charentais, ale to już w przyszłym roku do wysiania.
Miałeś może i możesz coś napisać ?
Zaopatrzyłam się też w fioletowe i czerwone szparagówki, też na przyszły sezon.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jeeeju ale mnie tu dawno nie było.
Nadrabiam więc. Warzywka niesamowite,a kapusta ozdobna mnie urzekła.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Seba :wit Przyszłam zobaczyć Twoje królestwo i oniemiałam ;:oj Masz niesamowitą rękę do roślin. Czego się dotkniesz, to rośnie jak na drożdżach ;:138 Warzywnik imponujący, ogród ozdobny również. Poza tym mieszkasz w pięknej okolicy a ogromny teren do zagospodarowania to moje marzenie. Aż chciałoby się spróbować tych wszystkich pyszności, które posadziłeś ;:224 Będę zaglądać i podziwiać Twoje ogrodnicze sukcesy i piękne zdjęcia ;:108
misssun
50p
50p
Od: 1 cze 2015, o 11:11

Post »

Mam tak jak Joasia, wydaje mi się, że mój warzywnik jest niezły póki nie zajrzę do Twojego wątku. U nas też słabo z deszczem, a podlewać nie ma kiedy. Co do krzaczków owocowych to w kilku ogrodach widziałam, że porzeczki w tym roku słabo jakoś idą. Pięknie u Ciebie wszystko rośnie, a najbardziej zazdroszczę takich ciepłych od słoneczka pomidorów :)
Sandra, Malinkowo
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Seba :wit . Kto tu nie nadąża?? Chyba racze ja ;:306 . Jejku jest mi okropnie wstyd jak patrzę na swoje warzywa :( . Beznadzieja i porażka ;:145 . Twoje są takie dorodne ;:oj . Jestem pod wrażeniem :lol: . Chciałabym żeby moje dzieci miały kiedyś takie hobby ;:224 . Arbuzowisko wygląda ekstra ;:138 . Skoro wpadłeś w różyczkę to niestety jesteś już stracony ;:306 . Przepadłeś ;:306 . Już widzę te różane rabaty za jakiś czas ;:173 . Pozdrawiam i smacznych zbiorów życzę :wit .
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sebuś, jestem zachwycona Twoimi warzywami! ;:215 Wszystko równiutko, czyściutko, wygląda jak z katalogu :D Bomba!
Życzę Ci mega plonów ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”