Ogród Marty - Cz. XI
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 maja 2012, o 19:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Marty - Cz. XI
Martuś ,z biciem serca czytałam Twoją wypowiedź o sikoreckach,uf... dobrze ze goście przyszli .Pan Bóg używa czasem dla nas nie pojętych metod, by pomóc naszym braciom mniejszym. Ogród teraz najpiękniejszy.
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Martuś jak kolorowo i przetwory już zrobione
Sikorki szczęśliwe że,znalazły bezpieczne schronienie
Placyk pod katalpami
fajne miejsce wypoczynkowe.Różyczki to nowości?Krwawnik bardzo ładny ,jak ma na imię?

fajne miejsce wypoczynkowe.Różyczki to nowości?Krwawnik bardzo ładny ,jak ma na imię?
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sikorzą rodzinkę ocaliliście przed zagładą
Na pewno się nie spodziewały Waszej wizyty i uwiły sobie gniazdko. Odpoczywać też trzeba umieć. Ja na szczęście nie mam z tym kłopotu

-
- Od: 13 gru 2009, o 15:40
Co za wspaniała kolekcja róż, a ta szałwia te ostróżki !!

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witam wszystkich wakacyjnie i dziękuję za odwiedziny.
Kasiu,musiałam zrobić agrestowy kompocik,bo po powrocie już agrestu by nie było,ptaszki mają się dobrze pewnie niedługo wyfruną ,a teraz jedzą i śpią ,ogród bardzo kwitnął przed wyjazdem i pewnie kwitnie nadal,podobno go deszczyk podlewa .
Ewciu,sikoreczki rosną ,one bardzo czyszczą środowisko,przynoszą takie białe larwy z drzew ,więc pewnie szkodników sporo ubędzie ,zdjęć ogrodu mam trochę bo nie miałam czasu już nic wstawiać przed samym wyjazdem,pozdrawiam
Marysiu,sikorki rosną cieszymy się,że są i nie zapaliłam w piecu ,może z nauką latania nie będzie tak źle bo kotek rzadko przychodzi od sąsiadów,nie jest u mnie na stałe,przdogródek na razie jest nie zjedzony ,krwawnik jest nowy ,ale szałwia plumosa jest już dawno ,ale nikt na nią nie zwraca uwagi ,bo jak nikt nie przyjdzie do ogrodu jak kwitnie ,to potem i ja o niej zapominam,z ostróżek i ja się cieszę ,bo je uwielbiam ,pozdrawiam
Bożenko,ja też się cieszę ,że sikorki ocalały a nic nie wskazywało,że są w kolanku ,ogród na pewno cudownie kwitnie dalej ,pozdrawiam
Joasiu,przetworów zawsze robię dużo,bo nie lubię kupnych ,różyczki kwitną już trzecie lato ,imię krwawnika mam w domu zapisane,on jest nowy z tamtego roku,pozdrawiam
Iwonko,jestem zadowolona ,że zauważyłam tą biegającą po piecu sikorkę z białą larwą w dziubku i że nie zapaliłam w piecu od razu po założeniu komina,ja muszę się uczyć odpoczywać
,pozdrawiam
Zbysiu,cieszę się ,że podobają się moje róże i ostróżki,szałwia też jest taka ciekawa ,pozdrawiam
Kasiu,musiałam zrobić agrestowy kompocik,bo po powrocie już agrestu by nie było,ptaszki mają się dobrze pewnie niedługo wyfruną ,a teraz jedzą i śpią ,ogród bardzo kwitnął przed wyjazdem i pewnie kwitnie nadal,podobno go deszczyk podlewa .
Ewciu,sikoreczki rosną ,one bardzo czyszczą środowisko,przynoszą takie białe larwy z drzew ,więc pewnie szkodników sporo ubędzie ,zdjęć ogrodu mam trochę bo nie miałam czasu już nic wstawiać przed samym wyjazdem,pozdrawiam

Marysiu,sikorki rosną cieszymy się,że są i nie zapaliłam w piecu ,może z nauką latania nie będzie tak źle bo kotek rzadko przychodzi od sąsiadów,nie jest u mnie na stałe,przdogródek na razie jest nie zjedzony ,krwawnik jest nowy ,ale szałwia plumosa jest już dawno ,ale nikt na nią nie zwraca uwagi ,bo jak nikt nie przyjdzie do ogrodu jak kwitnie ,to potem i ja o niej zapominam,z ostróżek i ja się cieszę ,bo je uwielbiam ,pozdrawiam

Bożenko,ja też się cieszę ,że sikorki ocalały a nic nie wskazywało,że są w kolanku ,ogród na pewno cudownie kwitnie dalej ,pozdrawiam

Joasiu,przetworów zawsze robię dużo,bo nie lubię kupnych ,różyczki kwitną już trzecie lato ,imię krwawnika mam w domu zapisane,on jest nowy z tamtego roku,pozdrawiam

Iwonko,jestem zadowolona ,że zauważyłam tą biegającą po piecu sikorkę z białą larwą w dziubku i że nie zapaliłam w piecu od razu po założeniu komina,ja muszę się uczyć odpoczywać

Zbysiu,cieszę się ,że podobają się moje róże i ostróżki,szałwia też jest taka ciekawa ,pozdrawiam

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Martus
Pracusiu ale juz dużo przetworów narobiłaś
No tak ale swoje bez konserwantów o niebo lepsze od wszelakich kupnych i wszystko pójdzie .
Kolekcja róż przepiękna.Wręcz katalogowa.
Laguna coraz bardziej od jakiegoś czasu mnie zachwyca.;)
Przepiekne i inne kwitnienia.ostrozki śliczne. Ja mam ich dopiero kilka i to ze 3 kolorki.

Pracusiu ale juz dużo przetworów narobiłaś

No tak ale swoje bez konserwantów o niebo lepsze od wszelakich kupnych i wszystko pójdzie .
Kolekcja róż przepiękna.Wręcz katalogowa.

Laguna coraz bardziej od jakiegoś czasu mnie zachwyca.;)
Przepiekne i inne kwitnienia.ostrozki śliczne. Ja mam ich dopiero kilka i to ze 3 kolorki.
-
- Od: 26 sty 2013, o 20:47
Witaj Martuś,czytam ,że już odpoczywasz więc niech to będzie udany odpoczynek.Ja skończyłam sezon truskawkowy ,mam duże zaległości i na forum i na działce,ale pomału to ogarnę.Martuś czy pustynniki mogą rosnąć w miejscach wilgotnych i czy ten inny złocień to ma nasionka ,jeśli tak to czy mogłabym się na nie zapisać?Ogród jak zwykle przepiękny
można się w nim zakochać ,moja Laguna też w tym roku ma dużo kwiatów ale przez te ciągłe deszcze bardzo straciły na urodzie jak i pozostałe kwiaty.Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz miłego wypoczynku 

- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
Misty mouve boska
Placyk pod katalpami ach, och, mogłabym tam przysiąść
Kompociki pycha, w tygodniu będę zrywać czarną porzeczkę to też zrobię.

Placyk pod katalpami ach, och, mogłabym tam przysiąść

Kompociki pycha, w tygodniu będę zrywać czarną porzeczkę to też zrobię.
-
Witam ,u mnie w świętokrzyskim nadal nic nie pada i grzybków nadal nie ma ,ale w domu podobno padało ,więc ogród podlany ,to dla mnie ważna wiadomość .
Aniu,zawsze robię dużo kompocików bo mamy zdrowe napoje,róże teraz pięknie kwitną ,mam sporo odmian a i cała reszta obok zakwitła,pozdrawiam
Tereniu,odpoczywam,ale już tęsknię za domem i ogrodem ,mam nadzieję ,że sezon truskawkowy był udany dla Ciebie ,zaległości zawsze musimy nadrobić i jakoś dajemy radę ,nasionka innego złocienia na pewno będą ,tylko zapisz sobie i przypomnij ,bo nie mam tutaj żadnego zeszyciku,nie wiem czy pustynnik może rosnąć w wilgotnym podłożu ,może przeczytamy w internecie ,ale myślę ,że da radę ,pozdrawiam
Kasiu,Misty Mouve to dla mnie najpiękniejsza ostróżka i moja ulubienica,siadaj pod katalpami ,są też łóżeczka ,więc można odpocząć .kompociki z czarnej porzeczki też pychoty,jak wrócę będę robić z czerwonej porzeczki i jak jeszcze będzie czarna to też ,pozdrawiam
Aniu,zawsze robię dużo kompocików bo mamy zdrowe napoje,róże teraz pięknie kwitną ,mam sporo odmian a i cała reszta obok zakwitła,pozdrawiam

Tereniu,odpoczywam,ale już tęsknię za domem i ogrodem ,mam nadzieję ,że sezon truskawkowy był udany dla Ciebie ,zaległości zawsze musimy nadrobić i jakoś dajemy radę ,nasionka innego złocienia na pewno będą ,tylko zapisz sobie i przypomnij ,bo nie mam tutaj żadnego zeszyciku,nie wiem czy pustynnik może rosnąć w wilgotnym podłożu ,może przeczytamy w internecie ,ale myślę ,że da radę ,pozdrawiam

Kasiu,Misty Mouve to dla mnie najpiękniejsza ostróżka i moja ulubienica,siadaj pod katalpami ,są też łóżeczka ,więc można odpocząć .kompociki z czarnej porzeczki też pychoty,jak wrócę będę robić z czerwonej porzeczki i jak jeszcze będzie czarna to też ,pozdrawiam

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Maki cudowne dojrzałam. I białą firletkę. Martuś, co zdjęcie się otwiera to nowe cuda wyskakują.
Odpoczywaj

Odpoczywaj

- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Marcia to już wiesz jak wygląda świętokrzyska susza
Wszędzie leje tylko tu nie ...
Podobno wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej 

Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
-
Zapraszam do ogrodu kwitnącego i pachnącego,zdjęć zrobiłam sporo i przywiozłam na wakacje i teraz mogę Wam pokazać co kwitnie w moim ogrodzie.
Eden 85

Jasmina

Misty Mouve

chaber wilkokwiatowy

Vanilla

Języczka Przewalskiego

nawet zboże mam w rabatach ,bo nawożę nawozem gołębim

Firlrtka chalcedońska

Firlrtka omszona

Głowaczek olbrzymi

dynie ładnie rosną ,żeby tylko grad ich nie zniszczył

żmijowiec

Eden 85

Jasmina

Misty Mouve

chaber wilkokwiatowy

Vanilla

Języczka Przewalskiego

nawet zboże mam w rabatach ,bo nawożę nawozem gołębim

Firlrtka chalcedońska

Firlrtka omszona

Głowaczek olbrzymi

dynie ładnie rosną ,żeby tylko grad ich nie zniszczył

żmijowiec

- Viola K
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Oj Martusia Martusia ... u Ciebie to się dzieje .. siedzę czytam i oglądam te Twoje cuda
Jakie piękne kompociki narobiłaś, ja tylko mroziłam truskawki 40 kg
Czekam na maliny od Ciebie te gigantyczne krzaki, jak ja się z nich cieszę .. Ty wiesz że te małe Kokosy ( dwa sobie zostawiłam, suczkę i pieska) chodzą i zjadają dojrzałe maliny z krzaków. Nie mogę jeszcze uzbierać na tyle,żeby pojeść do syta
bo dopiero się zaczynają. Robiłam konfitury ze świdośliwy, wspaniała jest robiłaś może ?
W ogrodzie u Ciebie nie trzeba powtarzać
niesamowicie pięknie.
Pozdrawiam Cię i zajrzyj do mnie jak znajdziesz chwilkę Martuś.

W ogrodzie u Ciebie nie trzeba powtarzać

Pozdrawiam Cię i zajrzyj do mnie jak znajdziesz chwilkę Martuś.
- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
Martuniu , dobrze że odpoczywasz , spacerujesz i łapiesz oddech od codzienności , ale widzę że nie wytrzymałaś i zabrałaś także ogród
, no tak , on uzależnia .Ja wybrałam prostsze wyjście , na urlop jadę do ogrodu
.Pozdrawiam

- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Zrobiłaś super zdjęciowe zapasy... a ja znowu mam pytanko ... czy znasz imię tej swojej panny, mam podobną jeśli chodzi o kwiat , ale nic o nie nie wiem 
I co Marcia... popadało ci troszkę , bo u mnie była spektakularna burza z cyklu światło i dźwięk ...
, a deszcz ulewny lecz krótkotrwały 

I co Marcia... popadało ci troszkę , bo u mnie była spektakularna burza z cyklu światło i dźwięk ...

Rajsko,wiejsko,sielsko...II