Moja nowa wymarzona działka cz.13
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja nowa wymarzona działka cz.13
Ewuniu stara działka, to działka mojej teściowej, ta działka jest koło domu, ale ja z niej nie kożystam niestety, a kiedyś własnie tu miałam swój raj, no niestety, los sprawił inaczej, teraz mam tylko swoja i cieszę się nią jak dziecko. Na starej zostało trochę roślin, które i tak mam zamiar zabrać, bo to są moje rośliny, sadzone przeze mnie i już
, a to jest własnie ten nie pachnągy groszek, ale tu sie nie rozłazi za bardzo, a właściwie wcvale, może mu glina nie odpowiada, dlatego siedzi grzecznie w jednym miejscu 
- ewarost

- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Iwonko masz racje zabieraj zabawki i przenoś do siebie
Będziesz miała oko na wszystkie pięknotki
Dzięki za wieści o groszku 
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonko ile u Ciebie kolorków
no i cieszę sie ,że judaszowiec ( ten zdrajca) odbił u Ciebie , bo szkoda by było, to śliczna , wczesna roślina. Ładnie rośnie z nasionek, ale kiedy zakwitnie ? któż to wie 
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Dziękuję Iwonko jednak to nie ta roślina u mnie sie pokazała, bo moja ma inne liście .Groszek śliczny lubię te groszki pachnące Hortensja już tak pięknie kwitnie czy kolorowałaś ją czy ona tak sama od siebie niebieska.Masz podlany z nieba ogródek czy ręcznie u nas wieje okropnie a deszczu ani kropelki 
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Zabieraj czym prędzej tę śliczną błękitną hortensję, bo za rok - dwa teściowa powie, że to jej,
Zapisuję się do grona kochających busz.
To przywilej uprawiających działki, bo w ogrodach przydomowych jakaś aranżacja obowiązuje, by całość ładnie komponowała się z budynkiem czy budynkami.
Zdrówka i pogody życzę.
- iwona0042

Jadziu ten groszek to wieloletni, on nie pachnie, ale co roku łanie kwitnie, a hortensja sama z siebie niebieska, ogródek pewnie podlany, a mam nadzieję, że nie zalany, bo z tego co słyszę, to w Szczecinie kajakami po ulicach pływa się, no i tramwaje pływajace są ponoć
Lucynko masz rację, ona musi do mnie trafić, bo jest piękna, obok niej są dwie różowe kule, też śliczne, no i jeszcze sporo floksów, jest jeszcze kilka roslin do zabrania
Karolka on jest z patyka, więc mam nadzieje na wcześniejsze kwitnienie, bo z nasionka to pewnie długo bym czekała
Ewuniu a no co rok to jakies zabawki zabieram i tyle
Leje u nas strasznie, mam nadzieje, że kiedyś w końcu przestanie
Lucynko masz rację, ona musi do mnie trafić, bo jest piękna, obok niej są dwie różowe kule, też śliczne, no i jeszcze sporo floksów, jest jeszcze kilka roslin do zabrania
Karolka on jest z patyka, więc mam nadzieje na wcześniejsze kwitnienie, bo z nasionka to pewnie długo bym czekała
Ewuniu a no co rok to jakies zabawki zabieram i tyle
Leje u nas strasznie, mam nadzieje, że kiedyś w końcu przestanie
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Iwona to podeślij do mnie tego deszczyku trochę. U mnie niby dziś w końcu popadało ale to kropla w morzu. Widzę niebieską ogrodówkę. U mnie nie zakwitnie w tym roku bo wiosną ją przymroziło. To zdarzyło się pierwszy raz od nastu lat.
- JAKUCH

Oooo to tragicznie w Szczecinie
a u mnie tylko wieje i ani kropla nie spadła
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
U mnie wczoraj wiało, wieczorem zapowiadało się na wielką burzę ale przeszło, dziś nieco chlusnęło, słonko nawet grzało, popadało tak na zmianę ale nie jest najgorzej.
Wczoraj znajoma wróciła ze Szczecina zachwycona była różanką.
A hortensje łap do swojego ogródka ciekawe czy zachowa kolor niebieski bo moja zmieniła na różowy.
Wczoraj znajoma wróciła ze Szczecina zachwycona była różanką.
A hortensje łap do swojego ogródka ciekawe czy zachowa kolor niebieski bo moja zmieniła na różowy.
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
I u mnie pada od wczoraj, chociaż nie tak mocno, jak u Ciebie. Musiałam w związku z tym zmienić plany z ogrodowych na domowe, ale niech tam. Niezwykłe ma kwiaty ten jaśminowiec, o który pytała Tereska. Bardziej rzeczywiście przypomina hibiskusa, chociaż jak się przyjrzeć liściom, to już widać, że to nie on
To może być Belle Etoile. W necie wygląda podobnie.
-
tencia

- Od: 26 sty 2013, o 20:47
Iwonko kiedy ten deszcz u nas przestanie padać
,Twój busz bardzo mi się podoba ,właśnie takie coś lubię.Moja działeczka sierota ,prawie wcale na nią nie chodzę a jak już to przelotem mimo ,że jestem na urlopie ale dorabiam i wracam padnięta ,że już mi się nic nie chce.Pozdrawiam serdecznie i dużo
nam życzę 
- ewarost

- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Iwonko to podeślij mi deszczyk ... tak po przekątnej u mnie sucho jak na Saharze 
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
- iwona0042

Dziewczyny kochane ja już przeklinam ten deszcz, mam go dosyć, dosyć ślimorów i tej wilgoci, chętnie Wam go podeślę, tylko sił w płucach nie ma, wydmuchała bym wszystko w Wasze strony
Ewuniu aż wierzyć się mi nie chce, że może gdzieś być tak sucho, u nas wszędzie błoto, bagno, ciągle pada
Teresko ja też życzę
nam , a Tobie odpoczynku na łonie
Iwonko to chyba właśnie on, tak mi sie coś świta
Aniu witaj
, tak, nasza różanka jest piękna, czasem tam jedziemy na spacer, ale ostatnio go mało więc dawno nie byliśmy, hortensję wykopię ale już chyba jesienią, bo teraz szkoda jej ruszać
Jadziu no tak nierówno dzielą tym deszczem aż szkoda, bo u nas już go za dużo
Biedroneczko Alu chętnie bym go podesłała na Twoje roslinki, a hortensja rośnie w takich zaroślach, tam juz dawno nie koszone, okryta z każdej strony przetrwała przymrozki tegoroczne
Dziś zrobiliśmy bardzo krótki spacer z naszymi kochanymi dziewczynami, krótki bo co chwile padało niestety
A nasza najmłodsza kruszynka juz z dziedkami chętnie jezdzi, bez rodziców

Ewuniu aż wierzyć się mi nie chce, że może gdzieś być tak sucho, u nas wszędzie błoto, bagno, ciągle pada
Teresko ja też życzę
Iwonko to chyba właśnie on, tak mi sie coś świta
Aniu witaj
Jadziu no tak nierówno dzielą tym deszczem aż szkoda, bo u nas już go za dużo
Biedroneczko Alu chętnie bym go podesłała na Twoje roslinki, a hortensja rośnie w takich zaroślach, tam juz dawno nie koszone, okryta z każdej strony przetrwała przymrozki tegoroczne
Dziś zrobiliśmy bardzo krótki spacer z naszymi kochanymi dziewczynami, krótki bo co chwile padało niestety
A nasza najmłodsza kruszynka juz z dziedkami chętnie jezdzi, bez rodziców

-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Iwonko, Kruszynka słodziutka,
ale i Kruszyna obok niej również słodka,
a Dziadunio jaki dumny! 
- JAKUCH

Iwonko dzisiaj pokropiło jak kot napłakał tylko tyle ,ze zmokłam jednak dobre i to .Ciekawe może w nocy coś przywieje.Wolałabym drobny deszcz niż burze i ulewy.Niestety nie dzielą równo . Hanusia widać ,ze lubi być z dziadziem i babcią, a starsza siostrzyczka jej pilnuje jak te dzieci szybko się starzeją dopiero co się urodziły a to za chwilkę mają 2 latka .Szkoda ,ze moja róża nie chce tak szybko rosnać