Moja nowa wymarzona działka cz.13

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja nowa wymarzona działka cz.13

Post »

Ewuniu stara działka, to działka mojej teściowej, ta działka jest koło domu, ale ja z niej nie kożystam niestety, a kiedyś własnie tu miałam swój raj, no niestety, los sprawił inaczej, teraz mam tylko swoja i cieszę się nią jak dziecko. Na starej zostało trochę roślin, które i tak mam zamiar zabrać, bo to są moje rośliny, sadzone przeze mnie i już ;:108 , a to jest własnie ten nie pachnągy groszek, ale tu sie nie rozłazi za bardzo, a właściwie wcvale, może mu glina nie odpowiada, dlatego siedzi grzecznie w jednym miejscu ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Iwonko masz racje zabieraj zabawki i przenoś do siebie ;:168 Będziesz miała oko na wszystkie pięknotki ;:173 Dzięki za wieści o groszku ;:333
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko ile u Ciebie kolorków ;:63 no i cieszę sie ,że judaszowiec ( ten zdrajca) odbił u Ciebie , bo szkoda by było, to śliczna , wczesna roślina. Ładnie rośnie z nasionek, ale kiedy zakwitnie ? któż to wie ;:306
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Dziękuję Iwonko jednak to nie ta roślina u mnie sie pokazała, bo moja ma inne liście .Groszek śliczny lubię te groszki pachnące Hortensja już tak pięknie kwitnie czy kolorowałaś ją czy ona tak sama od siebie niebieska.Masz podlany z nieba ogródek czy ręcznie u nas wieje okropnie a deszczu ani kropelki ;:174
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Iwonko!
Zabieraj czym prędzej tę śliczną błękitną hortensję, bo za rok - dwa teściowa powie, że to jej, ;:145 a szkoda by było. ;:108 Ona jest naprawdę warta targania na nową działkę. ;:333 Choćby i na własnych pleckach. :D
Zapisuję się do grona kochających busz. ;:63
To przywilej uprawiających działki, bo w ogrodach przydomowych jakaś aranżacja obowiązuje, by całość ładnie komponowała się z budynkiem czy budynkami. ;:108
Zdrówka i pogody życzę. ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu ten groszek to wieloletni, on nie pachnie, ale co roku łanie kwitnie, a hortensja sama z siebie niebieska, ogródek pewnie podlany, a mam nadzieję, że nie zalany, bo z tego co słyszę, to w Szczecinie kajakami po ulicach pływa się, no i tramwaje pływajace są ponoć ;:oj
Lucynko masz rację, ona musi do mnie trafić, bo jest piękna, obok niej są dwie różowe kule, też śliczne, no i jeszcze sporo floksów, jest jeszcze kilka roslin do zabrania ;:108
Karolka on jest z patyka, więc mam nadzieje na wcześniejsze kwitnienie, bo z nasionka to pewnie długo bym czekała ;:108
Ewuniu a no co rok to jakies zabawki zabieram i tyle ;:108
Leje u nas strasznie, mam nadzieje, że kiedyś w końcu przestanie ;:108
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Iwona to podeślij do mnie tego deszczyku trochę. U mnie niby dziś w końcu popadało ale to kropla w morzu. Widzę niebieską ogrodówkę. U mnie nie zakwitnie w tym roku bo wiosną ją przymroziło. To zdarzyło się pierwszy raz od nastu lat.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oooo to tragicznie w Szczecinie ;:oj a u mnie tylko wieje i ani kropla nie spadła
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

U mnie wczoraj wiało, wieczorem zapowiadało się na wielką burzę ale przeszło, dziś nieco chlusnęło, słonko nawet grzało, popadało tak na zmianę ale nie jest najgorzej.
Wczoraj znajoma wróciła ze Szczecina zachwycona była różanką.
A hortensje łap do swojego ogródka ciekawe czy zachowa kolor niebieski bo moja zmieniła na różowy.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

I u mnie pada od wczoraj, chociaż nie tak mocno, jak u Ciebie. Musiałam w związku z tym zmienić plany z ogrodowych na domowe, ale niech tam. Niezwykłe ma kwiaty ten jaśminowiec, o który pytała Tereska. Bardziej rzeczywiście przypomina hibiskusa, chociaż jak się przyjrzeć liściom, to już widać, że to nie on ;:108 To może być Belle Etoile. W necie wygląda podobnie.
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Iwonko kiedy ten deszcz u nas przestanie padać ;:223 ,Twój busz bardzo mi się podoba ,właśnie takie coś lubię.Moja działeczka sierota ,prawie wcale na nią nie chodzę a jak już to przelotem mimo ,że jestem na urlopie ale dorabiam i wracam padnięta ,że już mi się nic nie chce.Pozdrawiam serdecznie i dużo ;:3 nam życzę :wit
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Iwonko to podeślij mi deszczyk ... tak po przekątnej u mnie sucho jak na Saharze ;:223
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny kochane ja już przeklinam ten deszcz, mam go dosyć, dosyć ślimorów i tej wilgoci, chętnie Wam go podeślę, tylko sił w płucach nie ma, wydmuchała bym wszystko w Wasze strony ;:219
Ewuniu aż wierzyć się mi nie chce, że może gdzieś być tak sucho, u nas wszędzie błoto, bagno, ciągle pada ;:185
Teresko ja też życzę ;:3 nam , a Tobie odpoczynku na łonie :wit
Iwonko to chyba właśnie on, tak mi sie coś świta :wit
Aniu witaj ;:196 , tak, nasza różanka jest piękna, czasem tam jedziemy na spacer, ale ostatnio go mało więc dawno nie byliśmy, hortensję wykopię ale już chyba jesienią, bo teraz szkoda jej ruszać ;:108
Jadziu no tak nierówno dzielą tym deszczem aż szkoda, bo u nas już go za dużo ;:108
Biedroneczko Alu chętnie bym go podesłała na Twoje roslinki, a hortensja rośnie w takich zaroślach, tam juz dawno nie koszone, okryta z każdej strony przetrwała przymrozki tegoroczne ;:108
Dziś zrobiliśmy bardzo krótki spacer z naszymi kochanymi dziewczynami, krótki bo co chwile padało niestety
A nasza najmłodsza kruszynka juz z dziedkami chętnie jezdzi, bez rodziców ;:167

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko, Kruszynka słodziutka, ;:167 ale i Kruszyna obok niej również słodka, ;:167 a Dziadunio jaki dumny! ;:333
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko dzisiaj pokropiło jak kot napłakał tylko tyle ,ze zmokłam jednak dobre i to .Ciekawe może w nocy coś przywieje.Wolałabym drobny deszcz niż burze i ulewy.Niestety nie dzielą równo . Hanusia widać ,ze lubi być z dziadziem i babcią, a starsza siostrzyczka jej pilnuje jak te dzieci szybko się starzeją dopiero co się urodziły a to za chwilkę mają 2 latka .Szkoda ,ze moja róża nie chce tak szybko rosnać ;:174
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”