Witajcie w Poniedziałek Wielkanocny

.
W nocy miałam -3 stopnie i rano moje rośliny wyglądały przykro

. Na szczęście od samego rana świeci słoneczko i wszystko wygląda już normalnie

. Weszłam sobie tak na chwilkę z ciekawości na stronkę Florib... a tam kuszą różanymi promocjami

. Może by tak jednak kupić kilka krzaczków Pashminy co sądzicie ?? Czy sadzenie róż o tej porze nie jest zbyt ryzykowne ?? No muszę się z tym przespać

.
Marto na tym kawałku gdzie stoi mur sąsiadki są już posadzone tuje i czekam aż urosną

. Wiosna jest coraz bardziej radosna i jeszcze tylko temperatura wyższa by się przydała . Mam nadzieję, że w końcu doczekamy się dwucyfrowych temperatur . Dziękuję i wzajemnie

.
Marysiu włókninę mam jedynie na skarpie

. Położyłam ją bo trudno było plewić na takim pochyłym terenie. Rośliny już ładnie zarosły i jeszcze z rok, dwa i ściągnę tą szmatkę. U mnie w nocy był przymrozek i rośliny były rano takie biedne . Na szczęście od samego rana jest słonecznie więc wszystko wróciło już do normy

. Bardzo dziękuję i również pozdrawiam

.
Kasiu bardzo dziękuję za miłe słowo

. Wzajemnie wszystkiego dobrego

.
Olu z roku na rok widać zmiany a to mnie cieszy . Uwielbiam takie zdjęcia porównawcze . Przy pergoli rośnie już Iceberg Climbing i powojnik Niobe a z drugiej jeszcze nie wiem co posadzę

. Może postawię na taką samą różę żeby rosła po obu stronach . Fajnie, że nie miałaś przymrozków . U mnie też słonecznie od rana ale ciepło wcale nie jest

. Dziękuję, wzajemnie

.
Basiu bardzo dziękuję za pochwały . Z roku na rok widać zmiany coraz bardziej i nawet wczoraj wieczorkiem z eMem przeglądaliśmy fotki z początków i stwierdziliśmy, że jest lepiej, dużo lepiej

. Jeszcze sporo przed nami ale takie fotki porównawcze działają motywująco

.
Ewo bardzo dziękuję za życzenia i wzajemnie wszystkiego najlepszego

. Przy pergoli jak na razie rośnie Iceberg Climbing i powojnik Niobe. Nie wiem jeszcze co będzie rosło z drugiej strony ale bardzo możliwe, że postawię na taką samą różę po drugiej stronie . Planuję już kolejne pergole bo bardzo podobają mi się takie elementy w ogrodzie

. Pozdrawiam .
Udanego świętowania

.