Przydomowy ogródek Eweliny, część III .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część III .

Post »

Właśnie Małżonek uświadomił mnie, że na termometrze mamy -1 :shock: .

Alu masz rację jest dość zimno ale musimy to przetrwać. Z dnia na dzień koloru coraz więcej i oby tak dalej ;:333 . Dziękuję i wzajemnie ;:196 .

Mariuszu masz rację te tulipanki dodały koloru ;:138 . Wszystko z dnia na dzień wygląda coraz lepiej i gdyby jeszcze pogoda zrobiła się ładniejsza :roll: . Z tą pergolą jest jeden minus bo sąsiadka w zeszłym roku ścięła wielką gałąź swojego drzewa i mam teraz na widoku brzydką dziurę w budynku .

Tak to miejsce wyglądało w 2015r.

Obrazek

A tak wygląda teraz :

Obrazek

Niezła dziura prawda ?? Po jaką cho..... ja pytam sąsiadka ścinała tą gałąź :roll: ?? No nic, widok jakoś przetrawię a pergolę w tamtym miejscu chciałam mieć od dawna ;:224 . Zapobiegawczo będę robiła fotki z innej perspektywy ;:306 .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewelina powiem Ci, że nie zwróciłem na to uwagi, ale faktycznie po co ona to wycinała? może chce Cię podglądać :;230
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariuszu nie zwróciłeś uwagi bo na pierwszym zdjęciu z pergolą tego nie widać . Specjalnie zrobiłam fotkę z takiego kąta ;:306 . Nie wiem co sąsiadka miała w planach ale mam nadzieję, że jednak nie chodziło o podglądanie ;:306 .
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Ewelinko,cudowne masz rabatki z wiosennymi ,jest ich taka ilość ,ze nie sposób wymienić ,tulipany powalają ,ja ciągle z nimi w ogonie ,bo w jesieni siedzę w lesie na grzybach i zapominam ,żeby je dokupić ,a ten goły mur sąsiadki obsadź na swojej działce i nie będzie go widać ,mogą byćtuje lub cisy ,lub choina kanadyjska i zrobi się zielona ściana i zielone tło dla Twoich roślin,pozdrawiam świątecznie :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko witam po świętach!
Agrotkanina chyba ogrzewa glebę i wcześniej wszystko Ci zakwita, a może i klimat masz cieplejszy. Słoneczko też swoje robi, chociaż moje tulipany botaniczne nawet w zimnym słońcu nie rozwinęły się do końca....takie bidy skulone!
Dzisiaj na odmianę wszystkie przykryła zimna śniegowa breja ;:223 Twój ogród prezentuje się naprawdę radośnie! Serdecznie pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko pięknie kolorowo u Ciebie.
Duża zmiana od 2015 ;:138
Miłego drugiego dnia świąt :)
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Kochana ale różnica na zdjęciach. Pięknie. ;:138 Co będzie się pięło na pergoli?
Zarośnie to i dziury u sąsiadki nie będzie widać. Ja też nie mogę robić zdjęć z dalszej perspektywy , bo wszędzie czają się takie nieładne niespodzianki.... ;:306
U mnie jak na razie przymrozku nie było. Świeci ;:3 ale za ciepło nie jest...
Miłego święta. Pa. :wit
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ewelinko cudowna metamorfoza, sąsiadką się nie przejmuj, coś tam można posadzić, żeby uchronić się przed tym widokiem ;:333 Zachwycające rabatki!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Ewelinko - zdrówka i sił Ci przede wszystkim życzę w ten świąteczny czas! Pokazanie dwóch zdjęć uświadamia, jak wielkie przeobrażenia dokonują się za pomocą naszych rąk i naszej pracowitości. Ładnie u Ciebie, ładnie i sympatycznie, a pergola obrośnięta różą na pewno zasłoni ścianę u sąsiadki. Zdradź. jaka róża zagościła na pergoli?
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie w Poniedziałek Wielkanocny :wit .

W nocy miałam -3 stopnie i rano moje rośliny wyglądały przykro :( . Na szczęście od samego rana świeci słoneczko i wszystko wygląda już normalnie ;:138 . Weszłam sobie tak na chwilkę z ciekawości na stronkę Florib... a tam kuszą różanymi promocjami ;:224 . Może by tak jednak kupić kilka krzaczków Pashminy co sądzicie ?? Czy sadzenie róż o tej porze nie jest zbyt ryzykowne ?? No muszę się z tym przespać ;:306 .

Marto na tym kawałku gdzie stoi mur sąsiadki są już posadzone tuje i czekam aż urosną ;:108 . Wiosna jest coraz bardziej radosna i jeszcze tylko temperatura wyższa by się przydała . Mam nadzieję, że w końcu doczekamy się dwucyfrowych temperatur . Dziękuję i wzajemnie :wit .

Marysiu włókninę mam jedynie na skarpie ;:108 . Położyłam ją bo trudno było plewić na takim pochyłym terenie. Rośliny już ładnie zarosły i jeszcze z rok, dwa i ściągnę tą szmatkę. U mnie w nocy był przymrozek i rośliny były rano takie biedne . Na szczęście od samego rana jest słonecznie więc wszystko wróciło już do normy ;:138 . Bardzo dziękuję i również pozdrawiam ;:196 .

Kasiu bardzo dziękuję za miłe słowo ;:196 . Wzajemnie wszystkiego dobrego ;:168 .

Olu z roku na rok widać zmiany a to mnie cieszy . Uwielbiam takie zdjęcia porównawcze . Przy pergoli rośnie już Iceberg Climbing i powojnik Niobe a z drugiej jeszcze nie wiem co posadzę ;:173 . Może postawię na taką samą różę żeby rosła po obu stronach . Fajnie, że nie miałaś przymrozków . U mnie też słonecznie od rana ale ciepło wcale nie jest ;:185 . Dziękuję, wzajemnie ;:196 .

Basiu bardzo dziękuję za pochwały . Z roku na rok widać zmiany coraz bardziej i nawet wczoraj wieczorkiem z eMem przeglądaliśmy fotki z początków i stwierdziliśmy, że jest lepiej, dużo lepiej ;:173 . Jeszcze sporo przed nami ale takie fotki porównawcze działają motywująco ;:333 .

Ewo bardzo dziękuję za życzenia i wzajemnie wszystkiego najlepszego ;:196 . Przy pergoli jak na razie rośnie Iceberg Climbing i powojnik Niobe. Nie wiem jeszcze co będzie rosło z drugiej strony ale bardzo możliwe, że postawię na taką samą różę po drugiej stronie . Planuję już kolejne pergole bo bardzo podobają mi się takie elementy w ogrodzie ;:108 . Pozdrawiam .

Udanego świętowania :wit .
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Ewelina mi tej nocy przemroziło kwitnącą magnolie. Teraz nawet przyzwoicie i świeci słonce.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewelinko zakupy zawsze poprawią humor, ;:108 jak zimno i w ogrodzie kwiaty trzymają się w pąkach. Białą pelargonię kocham, a w tamtym roku nie miałam. Czas się przeprosić i kupić. :) Fragment z forsycją, żółtymi i niebieskimi maluchami cebulowymi piękny. ;:138 U mnie też babcine narcyzy słabo kwitną, może taki rok dla nich. ;:218 Zmiany zdecydowanie widać i możesz być dumna, że tak szybko zmienia się ogród. ;:180 Miłego świętowania. ;:3
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja kupowałam róże od nich w czerwcu i było wszystko ok
Jakoś nie kojarzę żebyś miała płot tak blisko domu
Kiedy masz mieć kupioną działkę?
Jakoś niedługo chyba?
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, z tego co jest mi wiadomo, to róże można sadzić przez cały sezon, ;:108 więc jeśli masz w planach zakup tych piękności, to korzystaj z oferty. ;:333 Zawsze trochę grosza zaoszczędzisz. ;:7
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

O kurna, jaka promocja !!! Ja kupowałem jeszcze przed obniżką cen i płaciłem niecałe 30zł ;:222
U mnie też mrozi, nawet mocniej ;:145
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”