Moje oczko w głowie cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz. 9

Post »

U Ciebie coraz więcej wiosennych kwiatuszków się pokazuje. Duże kępy krokusów, śliczne pierwiosnki i nawet narcyzy już paki otwierają, a spod żółtego pierwiosnka, złoć żółtym oczkiem błyska.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

U mnie też Złoć zrobiła mi niespodziankę i cudnie zakwitła ;:167 To takie małe żółte gwiazdeczki. Teraz czekam na kwiaty serduszki Valentine pokazały sie już bodziszki, a nawet języczki i tojady nawet chryzantemy fajnie przezimowały .Jednak tulipany mi wygniły ;:222 pozostały tylko te najstarsze których nie wykopuję
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Tereniu ;:3 świeci jak w maju, aż się boję pomyśleć jak się będzie przyzwyczaić gdy temperatura spadnie o polowe :oops: ( tak zapowiadają) Do dobrego zawsze łatwiej się przyzwyczaić. Fotki optymistyczne, ale ta miodunka niby skromna, ale za to jaka wdzięczna ;:173
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tereniu, wspaniale wszystkie roślinki zakwitły! ;:63 ;:63
Śliczne miodunki, krokusiki, puszkinie i cebulice, a szczególnie pięknie prezentują się pierwiosnki! ;:138 ;:138 ;:138
Miłej niedzieli, Tereniu! ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Tereniu,plamy krokusów i pierwiosnków cudne ,wiosna tak teraz przyspiesza,u mnie zakwitły wierzby smocze ,to pszczoły chyba cały ul przyprowadziły do mnie ,jest taki szum ,że kto wejdzie to pyta co tu się dzieje ,bo nie może zidentyfikować tego szumu,wszystko pięknie wygląda,cieplutko,tylko ta ilość pracy teraz trochę mnie martwi,że nie zdążam ,ale nic nie wymyślę lepszego,pozdrawiam i zdrówka życzę i siły ,żeby marzenia się spełniły ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witam niedzielnie miłych gości ;:4
Cudowny słoneczny ciepły weekend za nami , troszkę pracy podgonione .
Lidziu jest cieplutko ale przydał by się deszczyk to wszystko by ładnie ruszyło , choć na końcu działki jeszcze woda stoi .
Złoci mam dużo i w słoneczku pięknie wygląda , tylko zdjęcia nie umiem jej ładnego zrobić , inne kwiatuszki dopiero wsadzone i powolutku się rozrastają - chciałabym mieć takie duże kępy aby tworzyły duże plamy ale na to muszę jeszcze poczekać :D
Jadziu u mnie też złoć cudownie kwitnie :D Serduszka Valemtine - muszę poszukać u wujka gogle bo nie znam :oops:
U mnie jeszcze nie wszystko wzeszło , albo wyginęło ale czekam cierpliwie .
Jadziu mam pytanie - Ty królowa róż - powiedz mi proszę jakie róże nadają się na pergolę , mąż mi zrobił dwie duże ładne pergole i muszę czymś obsadzić , co prawda coś tam posadziłam ale bezimienne i nie wiem jakie będą .
Z góry dziękuję za radę ;:196
Ewuniu słoneczko piękne i cieplutko - nareszcie :D
Miejmy nadzieję że prognozy się nie sprawdzą i będzie ciepło .
Miodunki są piękne wszystkie i zakwitają jako pierwsze to strasznie cieszy ;:167
Lucynko serdecznie Ci dziękuję i cieszę się że Ci się podobają ;:196
Bardzo lubię pierwiosnki ;:167 u Ciebie tez widziałam sporo przepięknych .
Dzięki i życzę Ci dobrego tygodnia ;:168
Witaj Martusiu !!!
Plamy jeszcze mała ale już cieszą , mażą mi się takie duże :D
Nie mam wierzby smoczej , próbowałam kiedyś ukorzenić ale nic z tego nie wyszło .
Praca mnie tez przeraża i na samą myśl czuję się zmęczona :wink:
Bardzo dziękuję za życzenia ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Tereniu, piękne słoneczne dni pobudziły nasze roślinki do życia, w ogrodach i na działeczkach zrobiło się kolorowo. ;:63
Czytam, że oczekujesz deszczu, ja również, bo ciut za mocno się przesuszyło. ;:108
Dobrego tygodnia, Tereniu. ;:196
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Tereniu pogoda nas rozpieściła i nasze roślinki.Ten weekend był cudny a człowiek czekał na takie ciepełko.Ja teraz czekam na deszczyk bo troszkę przygrzało i roślinki klapią,dobrze,że noce troszkę chłodniejsze .U ciebie tyle cudności i kolorki się pojawiają,które bardzo cieszą.Ja mam plagę mrówek ;:223
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Czyli jednak coś się ruszyło z budową :D
Nie martw sie teraz o roślinki
Powsadzaj w doniczki i zadołuj. Potem bedzie łatwo znowu posadzić w odpowiednie miejsce
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Tereniu zastanawiam się ,którą różę ci polecić ,żeby szybko poszybowała w górę Z różowych z pewnością Louise Odier ona szybko poszła w górę, śliczna pachnąca jest Laguna chyba ,żebyś chciała tylko z raz kwitnących to szalona jest moja Parnik Liptov z malutkimi różowymi kwiatkami, z czerwieni Flamentanz ,Symaptie , taka szalona oranżowa z małymi kwiatkami którą Karolcia ma na drzewie Ghislaine de feligonde ,Rosarium Ueteresen [różowa ],dr Jamain[aksamitno czerwona z odcieniem lila raczej do półcienia] , Uetersener klosterrose [biała] New dawn również szalona różowa] ,Golden showers [żółta],Polka [oranż] Paul Scarlet climber .Trochę tego jest wybór zależy od Ciebie .Mam też szaloną Maigold która kwitnie tylko raz, lecz jej potrzebna bardziej kratka niż pergola, mam też Alpenfee nie wymarza lecz też kwitnie tylko raz a na dodatek cudnie pachnie mogę Ci te róże ukorzenić które mam u siebie jeśli chcesz ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Tereniu ,jeśli moge się wtrącić ,ja mam posadzoną na pergoli Lagune,co prawda ma dopiero roczek ,ale widziałam zdjęcia dużej ,bajka i pięknie pachnie ,mam też New down,też ładniutka.U mnie zimno i prace na działce wstrzymane,ale po pikowałam pomidory ,cynie i heliotropy,teraz trzeba trochę posprzątać ,bo ,świeta ,zdecydowanie wolę sprzątanie na działce ;:108 .
Miłego tygodnia ;:3
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Koniecznie muszę sobie dokupić śnieżników ;:224 Mam tylko jakieś pojedyncze sztuki zaplątane wśród krokusów, a to takie cudne kwiatuszki są...
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Tereniu, u mnie też sucho już w ogrodzie ,zawsze są skrajności ,albo leje bez końca ,albo suszy ,ślicznie kwitną te Twoje kwiatuchy,pewnie jesteś zajęta w ogródku,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Tereniu kolejne piękne fotki kwiecistej drobnicy... Jak te wszystkie maleństwa zakwitają to tak radośnie robi się w ogrodzie ;:173 ... Potem to już prawie na raz ferja letnich barw i nie raz jakiegoś niepozornego kwiatka można nie dostrzec... za to te wiosenne, znamy niemal co do sztuki :D Cieplutkiej , ;:3 pogody życzę ...
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witam kochani - cieszę się że do mnie zaglądacie ;:138 bardzo Wam dziękuję ;:4
Dzisiaj brzydko i co chwilę nadchodzi burza ze śniegiem , gradem , deszczem i i wstrętnym wiatrem .
Wczoraj po południu też już popadało i strasznie się ochłodziło .
Ja jestem padnięta jak wracam po zabiegach co zajmuje mi pół dnia wtedy już nic mi się nie chce .
Lucynko było kilka dni ciepłych ale teraz już ziąb , temperatura odczuwalna poniżej zera ;:222
Biedne te nasze kwiatuszki bo strasznie zimno się zrobiło .
Ja doczekałam się deszczu ale żeby to było ciepło .
Dziękuję Ci serdecznie ;:196
Beatko ach ta pogoda - teraz już nas nie rozpieszcza , zimnica straszna .
Deszczyk popadał i nawet śnieg ale teraz powinno być ciepło .
Gosiu coś się dzieje z budową ale na każdą decyzję trzeba czekać a to najgorsze :D
Część roślinek już wsadziłam w doniczki , tylko żebym dała radę je potem podlewać .
Gosiu nie mam gdzie zadołować , chyba że kawałek trawnika zagarnę po nie .
Jadziu ;:167 Jesteś kochana ;:cm jestem Ci bardzo wdzięczna za takie wspaniałe podpowiedzi i chęć ukorzenienia ;:196 ależ tego jest ;:oj
Nie chciałabym Cie wykorzystywać :oops:
Na razie chyba dam sobie spokój bo ja chyba i fizycznie i psychicznie wysiądę , ale na pewno wrócę do tego , może jak coś już będzie wiadomo albo ruszy z domkiem :D
Tereniu bardzo Ci dziękuję ;:196 wezmę to pod uwagę i jak wpadnie mi w oczy to sobie sprawie .
U mnie też strasznie zimno i dzisiaj nie byłam na działce . Moje pomidorki nie po pikowane i sprzątać w domu tez mi się nie chce . Może jak skończę zabiegi i pogoda się poprawi to się pozbieram .
Dzięki i wzajemnie
Małgosiu moje śnieżniki przeniosłam na nową działkę i nie chcą mi kwitnąć , mają tylko parę kwiatuszków .
Witaj Martusiu !!!
U mnie już popadało tylko że się straszne zimno zrobiło . Jestem zajęta i próbuję coś robić ale jakoś mało widać bo zamiast sadzić to ja wykopuję kwiatuszki :D
Ja również Cię serdecznie pozdrawiam ;:196
Ewuniu dzisiaj nie byłam na działce bo strasznie zimno i co chwilę leje .
Tak to prawda wielka radość nawet z najmniejszego kwiatuszka :D
Dziękuję i wzajemnie - ale dzisiaj leje i wieje .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”