Familokowego ciag dalszy
- inka52
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Familokowego ciag dalszy
Jadziu niech się ukorzeniają jak najwięcej - chętnie je kupię od Ciebie 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Widzę, że zaczyna się kuszenie różami
, ale przy tak długo zapowiadającej się zimie to usprawiedliwiony widok.
Dzisiaj byłam na ogrodzie i zdumiona jestem, że sporo róż nie chce iść spać a nawet nadal tworzy pąki.
Nic zresztą dziwnego, skoro ma być nawet 16 stopni przez kilka dni.
Ciekawe co z tego wyniknie jak znowu przyjdą przymrozki a potem pewno spore mrozy.
Na razie z kopczykowania nici, a już myślałam że je obsypię i będzie koniec z ogrodowymi pracami.

Dzisiaj byłam na ogrodzie i zdumiona jestem, że sporo róż nie chce iść spać a nawet nadal tworzy pąki.
Nic zresztą dziwnego, skoro ma być nawet 16 stopni przez kilka dni.
Ciekawe co z tego wyniknie jak znowu przyjdą przymrozki a potem pewno spore mrozy.
Na razie z kopczykowania nici, a już myślałam że je obsypię i będzie koniec z ogrodowymi pracami.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- inka52
A ja swoje za kopczykowałam , a ma być około 15 , będą się wygrzewać 

- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hmmm - gdzie ja bym ją wsadziłJAKUCH pisze:Nie wiem co zrobię jak wszystkie patyki się ukorzenią ... jest ich całe mnóstwo szczególnie z Elżbietki

A tak po prawdzie to .... chciałbym wyłudzić "Oczy" dla mnie - czyli "Oczy Dla Ciebie"

i z góry zapowiadam - ostatni mój zakup "Oczy Królowej Babilonu" - pierwszą wychowaną sadzonkę dam Tobie

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Jadziu, oglądając wrześniowe fotki mam wrażenie, że to było wczoraj. Czy tylko mnie czas biegnie coraz szybciej?
Ciekawa jestem jak rośnie Twoja Astrid Grafin? Kolor ma piękny, sam kwiat też. Przymierzałam się do niej, ale ostatecznie wybrałam Heathcliff, w podobnej kolorystyce. Czytałam o Astrid, że potrafi mocno kaprysić. Potwierdzasz tę opinię?

Ciekawa jestem jak rośnie Twoja Astrid Grafin? Kolor ma piękny, sam kwiat też. Przymierzałam się do niej, ale ostatecznie wybrałam Heathcliff, w podobnej kolorystyce. Czytałam o Astrid, że potrafi mocno kaprysić. Potwierdzasz tę opinię?
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Jadziu jak przyjemnie wrócić do wspomnień lata
cudne róże, serce im oddajesz
Widzę też, że okres zimy się zbliża bo frywolitki poszły w ruch

Widzę też, że okres zimy się zbliża bo frywolitki poszły w ruch

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale Ty masz piękne te róze , olbrzymie
a jakie cudne duety
piękne 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Właśnie skończyłam następną gwiazdkę to tak jak narkotyk wciąga okropnie i wciąż szukam nowszych wzorów takich których jeszcze nie robiłam
W międzyczasie zrobiłam lampionik decoupagowy ze słoika i kulę ze styropianu .No cóż moje ręce muszą być wciąż zajęte to takie nerwowe ręce
Zaraz zabiorę się za następną gwiazdę
KAROLCIA
staram sie jak mogę lecz nie wszędzie są odpowiednie duety czy kwartety dlatego wciąż przesadzam i dosadzam.W sezonie nie na wszystko zwraca sie uwagę lecz potem na spokojnie można wszystko obejrzeć
MARYSIU jakżeby inaczej mogło być przecież bez roboty nie usiedzę
Wiesz ,że róże to moje kochane kwiaty i oddaje im całą siebie chucham i dmucham i smucę się kiedy im coś dolega albo słabo kwitną .
DOROTKO masz rację to chimeryczna róża lecz dla tych cudnych kwiatów trzymam ja lecz kiedyś moja cierpliwość może się skończyć .Taka sama chimera to Walzertraum lecz również ma piękny kwiat i co mam począć wyrzucić zawsze można .Daję im jeszcze szansę ,bo obie były przesadzane 2 lata temu i muszą się porządnie ukorzenić na nowym miejscu.Listopad ma sie już prawie ku końcowi, potem za chwilkę Święta i Nowy Rok i znów będziemy
kiedy pokaże się pierwszy listek czy czerwony różany nosek
ANDRZEJU chciałabym ,żeby wszystkie posadzone patyczki Oczątek sie ukorzeniły byłoby fajnie bo mam zobowiązania z których się nie wywiązałam .To samo mam zobowiązania co do Elżbietki czy innych róż.Oby ukorzeniła ta Królowa Babilonu
TERENIU dziwię się ,ze już zakopczykowałaś róże lecz to wybór należy do Ciebie.Trzymaj kciuki ,żeby wszystkie patyki się ukorzeniły bo wiem ,ze tez Ci obiecałam patyczki
GRAŻYNKO u mnie też sporo róż ma paki jedne otwarte inne mniej .Dzisiaj obcięłam parę łodyżek z pąkami różnych róż do wazonu .Jestem ciekawa czy się otworzą.Wolę nie myśleć nad tą pogodą bo wolałabym ,żeby było te -5 czy -8 niż teraz to ocieplenie takie mocne

KAROLCIA

MARYSIU jakżeby inaczej mogło być przecież bez roboty nie usiedzę

DOROTKO masz rację to chimeryczna róża lecz dla tych cudnych kwiatów trzymam ja lecz kiedyś moja cierpliwość może się skończyć .Taka sama chimera to Walzertraum lecz również ma piękny kwiat i co mam począć wyrzucić zawsze można .Daję im jeszcze szansę ,bo obie były przesadzane 2 lata temu i muszą się porządnie ukorzenić na nowym miejscu.Listopad ma sie już prawie ku końcowi, potem za chwilkę Święta i Nowy Rok i znów będziemy

ANDRZEJU chciałabym ,żeby wszystkie posadzone patyczki Oczątek sie ukorzeniły byłoby fajnie bo mam zobowiązania z których się nie wywiązałam .To samo mam zobowiązania co do Elżbietki czy innych róż.Oby ukorzeniła ta Królowa Babilonu
TERENIU dziwię się ,ze już zakopczykowałaś róże lecz to wybór należy do Ciebie.Trzymaj kciuki ,żeby wszystkie patyki się ukorzeniły bo wiem ,ze tez Ci obiecałam patyczki
GRAŻYNKO u mnie też sporo róż ma paki jedne otwarte inne mniej .Dzisiaj obcięłam parę łodyżek z pąkami różnych róż do wazonu .Jestem ciekawa czy się otworzą.Wolę nie myśleć nad tą pogodą bo wolałabym ,żeby było te -5 czy -8 niż teraz to ocieplenie takie mocne

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Jadziu pewnie otwórz wątek sprzedażowy!
reklama z wątku, zdjęcia i na pewno chętnych będzie pełno....tylko nie zapeszajmy
niech się ukorzenią
A gdzie te gwiazdki? i słoiki i inne wyroby niespokojnych rąk

A gdzie te gwiazdki? i słoiki i inne wyroby niespokojnych rąk

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Jadziu śliczne te Twoje różyczki
i zdjęcia też cudne
Życzę powodzenia w ukorzenianiu różnych patyczków

Życzę powodzenia w ukorzenianiu różnych patyczków

- inka52
Jadziu może trochę i za wcześnie , ale pózniej nie będę miała czasu , jutro parę wsadzę do kompostownika , ale takich zdolności jak Ty to ja nie mam. 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
TERENIU jakie zdolności jak ostatnio mam same -minusy w ukorzenianiu zbyt mnie przeceniasz jednak nigdy sie nie poddaję
TERENIU [Terdob]
no oby wreszcie zaczęły mnie słuchać te patyczki bo inaczej się na nie pogniewam
MARYSIU najpierw muszą sie ukorzenić potem będę myśleć
Gwiazdki się robią potem pokażę wszystkie jak będą usztywnione .Na razie produkcja trwa

TERENIU [Terdob]

MARYSIU najpierw muszą sie ukorzenić potem będę myśleć

- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Jadzinko co to za przepis ..ja też jestem chętna....a Amelka to typowo Śląsko dziołszka widać....wie co dobreJAKUCH pisze: Dzisiaj piekłam rogaliki z przepisu Irenki [Adamiec]a całego kila mąki ..... Amelka ino konkrety czyli mięso, kotleciki i kiełbaska.>... przyciąć Austinka a ta różyczka mchowa co mi padła to Nuits de Young![]()

Co do angielek to sama się zastanawiam jak je ciąć i zawsze mam wątpliwości....czy jako wielkokwiatowe czy parkowe

Moja Nuits de Young robiła odrosty ale w październiku przesadziłam ją w inne miejsce. Jak dalej będzie robiła odrosty to Ci ukopia.

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
A mój Abrahamek ma kilka pąków świeżo zrobionych.
Ale chyba nie zdąży rozkwitnąć.
Kilka róż stale robi nowe, jakby to było lato a nie jesień.
Ja obcinam żeby poszły spać a one swoje i tak się bawimy.
Boje się myśleć co będzie jak przyjdą większe przymrozki.
Ale chyba nie zdąży rozkwitnąć.
Kilka róż stale robi nowe, jakby to było lato a nie jesień.
Ja obcinam żeby poszły spać a one swoje i tak się bawimy.
Boje się myśleć co będzie jak przyjdą większe przymrozki.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
O chorobie niespokojnych nóg w tv mówili, ale że jest choroba niespokojnych rąk
, no Tobie to ona służy jak czytam
Jadziu pomyślności w ukorzenianiu patyczków