Familokowego ciag dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Familokowego ciag dalszy

Post »

Jadziu niech się ukorzeniają jak najwięcej - chętnie je kupię od Ciebie ;:167
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widzę, że zaczyna się kuszenie różami :D , ale przy tak długo zapowiadającej się zimie to usprawiedliwiony widok.
Dzisiaj byłam na ogrodzie i zdumiona jestem, że sporo róż nie chce iść spać a nawet nadal tworzy pąki.
Nic zresztą dziwnego, skoro ma być nawet 16 stopni przez kilka dni.
Ciekawe co z tego wyniknie jak znowu przyjdą przymrozki a potem pewno spore mrozy.
Na razie z kopczykowania nici, a już myślałam że je obsypię i będzie koniec z ogrodowymi pracami.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja swoje za kopczykowałam , a ma być około 15 , będą się wygrzewać ;:3
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

JAKUCH pisze:Nie wiem co zrobię jak wszystkie patyki się ukorzenią ... jest ich całe mnóstwo szczególnie z Elżbietki
Hmmm - gdzie ja bym ją wsadził ;:224
A tak po prawdzie to .... chciałbym wyłudzić "Oczy" dla mnie - czyli "Oczy Dla Ciebie" :;230
i z góry zapowiadam - ostatni mój zakup "Oczy Królowej Babilonu" - pierwszą wychowaną sadzonkę dam Tobie ;:333
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Jadziu, oglądając wrześniowe fotki mam wrażenie, że to było wczoraj. Czy tylko mnie czas biegnie coraz szybciej? :roll:

Ciekawa jestem jak rośnie Twoja Astrid Grafin? Kolor ma piękny, sam kwiat też. Przymierzałam się do niej, ale ostatecznie wybrałam Heathcliff, w podobnej kolorystyce. Czytałam o Astrid, że potrafi mocno kaprysić. Potwierdzasz tę opinię?
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Jadziu jak przyjemnie wrócić do wspomnień lata ;:138 cudne róże, serce im oddajesz ;:215
Widzę też, że okres zimy się zbliża bo frywolitki poszły w ruch ;:333
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale Ty masz piękne te róze , olbrzymie ;:138 a jakie cudne duety ;:63 piękne ;:215
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Właśnie skończyłam następną gwiazdkę to tak jak narkotyk wciąga okropnie i wciąż szukam nowszych wzorów takich których jeszcze nie robiłam :) W międzyczasie zrobiłam lampionik decoupagowy ze słoika i kulę ze styropianu .No cóż moje ręce muszą być wciąż zajęte to takie nerwowe ręce :wink: Zaraz zabiorę się za następną gwiazdę

KAROLCIA ;:180 staram sie jak mogę lecz nie wszędzie są odpowiednie duety czy kwartety dlatego wciąż przesadzam i dosadzam.W sezonie nie na wszystko zwraca sie uwagę lecz potem na spokojnie można wszystko obejrzeć
MARYSIU jakżeby inaczej mogło być przecież bez roboty nie usiedzę :;230 Wiesz ,że róże to moje kochane kwiaty i oddaje im całą siebie chucham i dmucham i smucę się kiedy im coś dolega albo słabo kwitną .
DOROTKO masz rację to chimeryczna róża lecz dla tych cudnych kwiatów trzymam ja lecz kiedyś moja cierpliwość może się skończyć .Taka sama chimera to Walzertraum lecz również ma piękny kwiat i co mam począć wyrzucić zawsze można .Daję im jeszcze szansę ,bo obie były przesadzane 2 lata temu i muszą się porządnie ukorzenić na nowym miejscu.Listopad ma sie już prawie ku końcowi, potem za chwilkę Święta i Nowy Rok i znów będziemy ;:33 kiedy pokaże się pierwszy listek czy czerwony różany nosek :)
ANDRZEJU chciałabym ,żeby wszystkie posadzone patyczki Oczątek sie ukorzeniły byłoby fajnie bo mam zobowiązania z których się nie wywiązałam .To samo mam zobowiązania co do Elżbietki czy innych róż.Oby ukorzeniła ta Królowa Babilonu
TERENIU dziwię się ,ze już zakopczykowałaś róże lecz to wybór należy do Ciebie.Trzymaj kciuki ,żeby wszystkie patyki się ukorzeniły bo wiem ,ze tez Ci obiecałam patyczki
GRAŻYNKO u mnie też sporo róż ma paki jedne otwarte inne mniej .Dzisiaj obcięłam parę łodyżek z pąkami różnych róż do wazonu .Jestem ciekawa czy się otworzą.Wolę nie myśleć nad tą pogodą bo wolałabym ,żeby było te -5 czy -8 niż teraz to ocieplenie takie mocne

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jadziu pewnie otwórz wątek sprzedażowy! ;:306 reklama z wątku, zdjęcia i na pewno chętnych będzie pełno....tylko nie zapeszajmy :!: niech się ukorzenią ;:63
A gdzie te gwiazdki? i słoiki i inne wyroby niespokojnych rąk ;:306
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Jadziu śliczne te Twoje różyczki ;:180 ;:180 i zdjęcia też cudne ;:63
Życzę powodzenia w ukorzenianiu różnych patyczków ;:333 ;:196
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu może trochę i za wcześnie , ale pózniej nie będę miała czasu , jutro parę wsadzę do kompostownika , ale takich zdolności jak Ty to ja nie mam. ;:41
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

TERENIU jakie zdolności jak ostatnio mam same -minusy w ukorzenianiu zbyt mnie przeceniasz jednak nigdy sie nie poddaję
TERENIU [Terdob] ;:180 no oby wreszcie zaczęły mnie słuchać te patyczki bo inaczej się na nie pogniewam :;230
MARYSIU najpierw muszą sie ukorzenić potem będę myśleć :D Gwiazdki się robią potem pokażę wszystkie jak będą usztywnione .Na razie produkcja trwa :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

JAKUCH pisze: Dzisiaj piekłam rogaliki z przepisu Irenki [Adamiec]a całego kila mąki ..... Amelka ino konkrety czyli mięso, kotleciki i kiełbaska.>... przyciąć Austinka a ta różyczka mchowa co mi padła to Nuits de Young ;:174
Jadzinko co to za przepis ..ja też jestem chętna....a Amelka to typowo Śląsko dziołszka widać....wie co dobre :wink:
Co do angielek to sama się zastanawiam jak je ciąć i zawsze mam wątpliwości....czy jako wielkokwiatowe czy parkowe ;:124
Moja Nuits de Young robiła odrosty ale w październiku przesadziłam ją w inne miejsce. Jak dalej będzie robiła odrosty to Ci ukopia. ;:167
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A mój Abrahamek ma kilka pąków świeżo zrobionych.
Ale chyba nie zdąży rozkwitnąć.
Kilka róż stale robi nowe, jakby to było lato a nie jesień.
Ja obcinam żeby poszły spać a one swoje i tak się bawimy.
Boje się myśleć co będzie jak przyjdą większe przymrozki.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

O chorobie niespokojnych nóg w tv mówili, ale że jest choroba niespokojnych rąk ;:306 , no Tobie to ona służy jak czytam ;:215 Jadziu pomyślności w ukorzenianiu patyczków :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”