Kolejne lato w ROD-owym ogródku...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kolejne lato w ROD-owym ogródku...CD

Post »

E tam nic, Maryniu bawisz się aparatem i całkiem fajne zdjęcia Ci wychodzą, nawet suche badylki potrafisz ciekawie pokazać ;:215
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Mnie też podoba się Twoja zabawa aparatem :) Stagnacji jednak nie wyczuwam, jedynie przerwę od zieloności :)
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucynko,Iwonko,Izko, za uznanie dla mojej zabawy aparatem dziękuję! :) ;:180 Ale podobno nawet małpa to potrafi jak jej dać aparat. ;:306

Byłam dzisiaj na działce chwilę ale wiatrzysko głowę urywało mimo ciepła i ;:3 .Jakoś weny mi brakło i tylko kilka wiader kompostu rozsypałam, ciepło idzie więc nie okrywam jeszcze ostatecznie . Chciałam wyciąć suche badylki jednego z floksów i cała kępa została mi w ręku...Głównego pala korzeniowego- niet...Siły mnie opuściły ;:145 i więcej prób nie zrobiłam...Zabrałam się do domu nawet aparatu nie wyjmując bo i nie było niczego ciekawego do fotografowania...Brak słów i sił...Dziki jeszcze na dzień dzisiejszy na działkę do mnie nie weszły,śladów saren też nie było,kopców krecich też póki co brak... Koty działkowe tylko spacerują i witają kolejnych przybywających działkowiczów bo dziś było kilkoro, każdy z jedzonkiem dla nich...A cała alejka działkowa w kopcach...darmozjady z nich jak widać! ;:131

Jeszcze wrzucę parę badylków nad którymi się pastwię obiektywem w domu... :)

a i róże świeżutkie we flakonie się pysznią...

jedną z nich dedykuję odwiedzającym moje skromne strony...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I to byłoby na tyle dzisiaj...
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryniu, nie bądź smutna, ;:185 wszak niedługo wiosna. ;:306
Cudna ta róża! ;:215 Dziękuję. ;:180
Miłego weekendu. ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na moim niebie promienie słońca walczą z napływającymi chmurami gnanymi silnym wiatrem...
Ciekawe, które z nich zwycięży...

Obrazek

P.S.
Przed wieczorem było tak...

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Maryniu czosnki i miskanty śliczne. ;:138 Może małpa by i potrafiła coś sfotografować, :roll: twoje zdjęcia są niepowtarzalne. ;:108 Na pewno zwycięży słońce, musi kiedyś to ciepło w końcu dotrzeć do nas. :)
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No dziś to dałaś czadu tymi zdjęciami ;:oj Świetne impresje. Szczególnie moją uwagę przykuły te z główkami kwiatów ( nie wiem jak inaczej je nazwać ). Walka na niebie z czubkiem drzewa na pierwszym planie mogłaby być ilustracją do książki. Brawo!

Za różę bardzo dziękuję :)

Dobrze, że zwierzęta nie wchodzą już w szkodę. Może tak się utrzyma :)
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień dobry!

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tajemnicze zdjęcie :)
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Niebo jak z obrazu impresjonisty!!! ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

marpa pisze:Dzień dobry!

Obrazek

;:oj , jak ładnie u Ciebie Maryniu ;:oj
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Chyba wszędzie teraz przychodzi marazm i stagnacja... Też na działce dzisiaj byłam i chociaż zrobiłam sporo, to fotografować nie było czego ;:185 Tylko parę fotek pstryknęłam żeby udokumentować postęp prac, a tak to nic, pusto, łyso... Na śnieg wypada czekać, a potem oby do wiosny ;:3
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Widzę, że dopadła Cię nostalgia, bo zdjęcia melancholijne, ale bardzo ładne ;:63 . Jak napisały poprzedniczki - nie marudź :roll: , aby do wiosny :!: .
Wiem, jest szaro i smutno, ale też jest nadzieja, że będzie cudnie; za niedługo - jakieś 4-5 miesięcy ;:306 .
Ja mam w ogrodzie tylko 3 liściaste drzewa, a grabię je i grabię - końca nie widać ;:185 .
Zwróciłam uwagę na Twoje słowa, że kępa floksa została Ci w ręce - coś w tym jest, bo mnie to samo spotkało i pokazały się tylko krótkie korzonki, jak chciałam ręką ułamać suchy pęd. Teraz tnę sekatorem, a co będzie z floksami, okaże się wiosną ;:108 . Zawsze ciężko się było dobrać do kępy, a teraz wychodzi, jak z masła. Najwyżej posadzimy nowe :tan .
Ty natomiast fotografuj dalej przyrodę, bo zdjęcia robisz bardzo ładne, a ten tydzień jest na razie słoneczny. Do roboty więc - z aparatem ;:108 .
;:168
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo,Basiu,Iwonko,Natalko,Aniu miło, że zachodzicie :D a nie tylko zaglądacie :? do mnie i zostawiacie ciepłe słowa! ;:196 ;:180
Natalko mimo ciepła na działce nie bywam... :oops: jakoś się nie składa a i jakoś chęci nie mam ! :oops: Robić bym jeszcze i owszem miała co ale jakoś jest tak nie ciekawie na działce, że nic mnie nie zachęca.Nie sadzę żadnych cebul bo nie zamierzam dzików dokarmiać ale i tak u mnie wszystko co z przesadą i w nadmiarze , szybko powoduje uczucie przesytu..A to nie jest dla mnie uczucie miłe... ;:131
Mnie wystarczy po kilka sztuk tak tylko , żebym miała do czego moją aparaturę wiosną użytkować. ;:306
A trendy? ;:131 ...nie ulegam... :)

Aniu ;:167 witam tym bardziej serdecznie, że prawie Ciebie nie widać na FO!
Jakoś nie odczuwam w sobie melancholii ... :roll: a fotografuję to co mam w zasięgu ręku i obiektywu ;:131
W listopadzie się urodziłam więc chyba jesień mam w naturze , co nie przesądza żebym była ponurakiem , nostalgiczką a i marudą nie jestem ;:185 :? Skąd się Wam wzięła taka moja charakterystyka?? :oops:
Co do tego floksa , to intryguje mnie on bo nie zbadałam dogłębnie co mu się stało . Kępa się ruszała w ręku, mocniej pociągnięta wylazła cała ale główny pal był jakby ucięty a wokół drobne korzonki. Mam zamiar przy najbliższej okazji obadać miejsce w którym rosła bo wydawało mi się, że dziury po niej nie było tylko reszta korzenia...Może od wilgoci tak się zadziało bo rosły pod borówką a tam sporo wody ostatnio wlewaliśmy...Wyszła kępa .." jak z masła."- dokładnie!
Słuchaj no Ty! ;:167 Wszyscy by chcieli tylko oglądać fotki ale jak frekwencji brak to pokazywanie ich sobie a muzom zaczyna być bez sensu...Więc i ja Ciebie zachęcam serdecznie bo i Ty zdjęcia potrafisz robić! :) ;:196

Może dzisiaj się wybiorę na działkę bo dzień zapowiada się nam bez innych zobowiązań.Ciepełko ostatnich dni podobno ma się ku końcowi! Trzeba by jeszcze coś niecoś dokończyć.

z parapetu...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold