Kolejne lato w ROD-owym ogródku...CD
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kolejne lato w ROD-owym ogródku...CD
E tam nic, Maryniu bawisz się aparatem i całkiem fajne zdjęcia Ci wychodzą, nawet suche badylki potrafisz ciekawie pokazać 

- lemonka
- Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Mnie też podoba się Twoja zabawa aparatem
Stagnacji jednak nie wyczuwam, jedynie przerwę od zieloności 

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lucynko,Iwonko,Izko, za uznanie dla mojej zabawy aparatem dziękuję!
Ale podobno nawet małpa to potrafi jak jej dać aparat. 
Byłam dzisiaj na działce chwilę ale wiatrzysko głowę urywało mimo ciepła i
.Jakoś weny mi brakło i tylko kilka wiader kompostu rozsypałam, ciepło idzie więc nie okrywam jeszcze ostatecznie . Chciałam wyciąć suche badylki jednego z floksów i cała kępa została mi w ręku...Głównego pala korzeniowego- niet...Siły mnie opuściły
i więcej prób nie zrobiłam...Zabrałam się do domu nawet aparatu nie wyjmując bo i nie było niczego ciekawego do fotografowania...Brak słów i sił...Dziki jeszcze na dzień dzisiejszy na działkę do mnie nie weszły,śladów saren też nie było,kopców krecich też póki co brak... Koty działkowe tylko spacerują i witają kolejnych przybywających działkowiczów bo dziś było kilkoro, każdy z jedzonkiem dla nich...A cała alejka działkowa w kopcach...darmozjady z nich jak widać! 
Jeszcze wrzucę parę badylków nad którymi się pastwię obiektywem w domu...
a i róże świeżutkie we flakonie się pysznią...
jedną z nich dedykuję odwiedzającym moje skromne strony...

I to byłoby na tyle dzisiaj...

Byłam dzisiaj na działce chwilę ale wiatrzysko głowę urywało mimo ciepła i

Jeszcze wrzucę parę badylków nad którymi się pastwię obiektywem w domu...

a i róże świeżutkie we flakonie się pysznią...
jedną z nich dedykuję odwiedzającym moje skromne strony...

I to byłoby na tyle dzisiaj...

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Maryniu, nie bądź smutna,
wszak niedługo wiosna.
Cudna ta róża!
Dziękuję.
Miłego weekendu.

Cudna ta róża!

Miłego weekendu.

- marpa
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Maryniu czosnki i miskanty śliczne.
Może małpa by i potrafiła coś sfotografować,
twoje zdjęcia są niepowtarzalne.
Na pewno zwycięży słońce, musi kiedyś to ciepło w końcu dotrzeć do nas. 

- lemonka
- Od: 17 kwie 2011, o 13:11
No dziś to dałaś czadu tymi zdjęciami
Świetne impresje. Szczególnie moją uwagę przykuły te z główkami kwiatów ( nie wiem jak inaczej je nazwać ). Walka na niebie z czubkiem drzewa na pierwszym planie mogłaby być ilustracją do książki. Brawo!
Za różę bardzo dziękuję
Dobrze, że zwierzęta nie wchodzą już w szkodę. Może tak się utrzyma

Za różę bardzo dziękuję

Dobrze, że zwierzęta nie wchodzą już w szkodę. Może tak się utrzyma

- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Niebo jak z obrazu impresjonisty!!!

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Chyba wszędzie teraz przychodzi marazm i stagnacja... Też na działce dzisiaj byłam i chociaż zrobiłam sporo, to fotografować nie było czego
Tylko parę fotek pstryknęłam żeby udokumentować postęp prac, a tak to nic, pusto, łyso... Na śnieg wypada czekać, a potem oby do wiosny 

?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Widzę, że dopadła Cię nostalgia, bo zdjęcia melancholijne, ale bardzo ładne
. Jak napisały poprzedniczki - nie marudź
, aby do wiosny
.
Wiem, jest szaro i smutno, ale też jest nadzieja, że będzie cudnie; za niedługo - jakieś 4-5 miesięcy
.
Ja mam w ogrodzie tylko 3 liściaste drzewa, a grabię je i grabię - końca nie widać
.
Zwróciłam uwagę na Twoje słowa, że kępa floksa została Ci w ręce - coś w tym jest, bo mnie to samo spotkało i pokazały się tylko krótkie korzonki, jak chciałam ręką ułamać suchy pęd. Teraz tnę sekatorem, a co będzie z floksami, okaże się wiosną
. Zawsze ciężko się było dobrać do kępy, a teraz wychodzi, jak z masła. Najwyżej posadzimy nowe
.
Ty natomiast fotografuj dalej przyrodę, bo zdjęcia robisz bardzo ładne, a ten tydzień jest na razie słoneczny. Do roboty więc - z aparatem
.

Wiem, jest szaro i smutno, ale też jest nadzieja, że będzie cudnie; za niedługo - jakieś 4-5 miesięcy

Ja mam w ogrodzie tylko 3 liściaste drzewa, a grabię je i grabię - końca nie widać

Zwróciłam uwagę na Twoje słowa, że kępa floksa została Ci w ręce - coś w tym jest, bo mnie to samo spotkało i pokazały się tylko krótkie korzonki, jak chciałam ręką ułamać suchy pęd. Teraz tnę sekatorem, a co będzie z floksami, okaże się wiosną

Ty natomiast fotografuj dalej przyrodę, bo zdjęcia robisz bardzo ładne, a ten tydzień jest na razie słoneczny. Do roboty więc - z aparatem

Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- marpa
Izo,Basiu,Iwonko,Natalko,Aniu miło, że zachodzicie
a nie tylko zaglądacie
do mnie i zostawiacie ciepłe słowa!
Natalko mimo ciepła na działce nie bywam...
jakoś się nie składa a i jakoś chęci nie mam !
Robić bym jeszcze i owszem miała co ale jakoś jest tak nie ciekawie na działce, że nic mnie nie zachęca.Nie sadzę żadnych cebul bo nie zamierzam dzików dokarmiać ale i tak u mnie wszystko co z przesadą i w nadmiarze , szybko powoduje uczucie przesytu..A to nie jest dla mnie uczucie miłe... 
Mnie wystarczy po kilka sztuk tak tylko , żebym miała do czego moją aparaturę wiosną użytkować.
A trendy?
...nie ulegam...
Aniu
witam tym bardziej serdecznie, że prawie Ciebie nie widać na FO!
Jakoś nie odczuwam w sobie melancholii ...
a fotografuję to co mam w zasięgu ręku i obiektywu
W listopadzie się urodziłam więc chyba jesień mam w naturze , co nie przesądza żebym była ponurakiem , nostalgiczką a i marudą nie jestem
Skąd się Wam wzięła taka moja charakterystyka??
Co do tego floksa , to intryguje mnie on bo nie zbadałam dogłębnie co mu się stało . Kępa się ruszała w ręku, mocniej pociągnięta wylazła cała ale główny pal był jakby ucięty a wokół drobne korzonki. Mam zamiar przy najbliższej okazji obadać miejsce w którym rosła bo wydawało mi się, że dziury po niej nie było tylko reszta korzenia...Może od wilgoci tak się zadziało bo rosły pod borówką a tam sporo wody ostatnio wlewaliśmy...Wyszła kępa .." jak z masła."- dokładnie!
Słuchaj no Ty!
Wszyscy by chcieli tylko oglądać fotki ale jak frekwencji brak to pokazywanie ich sobie a muzom zaczyna być bez sensu...Więc i ja Ciebie zachęcam serdecznie bo i Ty zdjęcia potrafisz robić!
Może dzisiaj się wybiorę na działkę bo dzień zapowiada się nam bez innych zobowiązań.Ciepełko ostatnich dni podobno ma się ku końcowi! Trzeba by jeszcze coś niecoś dokończyć.
z parapetu...

Natalko mimo ciepła na działce nie bywam...

Mnie wystarczy po kilka sztuk tak tylko , żebym miała do czego moją aparaturę wiosną użytkować.

A trendy?

Aniu

Jakoś nie odczuwam w sobie melancholii ...

W listopadzie się urodziłam więc chyba jesień mam w naturze , co nie przesądza żebym była ponurakiem , nostalgiczką a i marudą nie jestem

Co do tego floksa , to intryguje mnie on bo nie zbadałam dogłębnie co mu się stało . Kępa się ruszała w ręku, mocniej pociągnięta wylazła cała ale główny pal był jakby ucięty a wokół drobne korzonki. Mam zamiar przy najbliższej okazji obadać miejsce w którym rosła bo wydawało mi się, że dziury po niej nie było tylko reszta korzenia...Może od wilgoci tak się zadziało bo rosły pod borówką a tam sporo wody ostatnio wlewaliśmy...Wyszła kępa .." jak z masła."- dokładnie!
Słuchaj no Ty!

Może dzisiaj się wybiorę na działkę bo dzień zapowiada się nam bez innych zobowiązań.Ciepełko ostatnich dni podobno ma się ku końcowi! Trzeba by jeszcze coś niecoś dokończyć.
z parapetu...

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Na parapecie też ładne obrazki Maryniu