anabuko1 - Aniu, świecznica oprócz cienia potrzebuje wilgotniejszej gleby. Ja mam dwie i każda inaczej rośnie

. Niebieskie to: pierwszy -kłosowiec, drugie - kwiat barbuli klandońskiej. Piękne ma kwiaty, ale malutkie, na końcach pędów. Trzeba blisko podejść, żeby je podziwiać

.
marpa - Maryna, lubię dalie, ale w ogrodzie powodują zbyt duże zagęszczenie i jest tak "ciasno"

. Do tego muszą mieć słońce, a to towar deficytowy u mnie. Zobaczę wiosną, co mi przyjdzie do głowy

.
Co do traw, masz rację, po prostu są piękne

.
PEPSI - Gosiu, moje zdjęcia to przypadek

. Czasem się udają, a czasem wyrzucam wszystkie, ot i cała prawda, ale dziękuję, że Ci się podobają

.
wanda7 - Wandziu, ta dalia trzyma się zupełnie nieźle i jest jedyną, ktora się nie złamała, jak w ub. tygodniu wiało. Mam obok siebie 2 krzewy, bo sadziłam jako NN

. Deszcze kwiatom niestrasznei zmienia się kwiat podczas kwitnienia. Na końcu wygląda jak słonecznik

. Tę na pewno zostawię, tylko zmienię jej miejscówkę.
Gentle Hermione - dzisiaj taka
POMOCY!
Proszę o pomoc, jak sadzi się bulwy trójsklepki?. Poprzednie były w doniczkach, a ja pierwszy raz mam gołą bulwę i nijak nie mogę jej ustalić góry i dołu. Szukałam w internecie - jeśli źle, to proszę mi podać link do w/w tematu. Koleżanka posadziła na leżąco, bo też nie wiedziała

. Pomyślała, że niech się sama zdecyduje, jak chce rosnąć

. Jak by nie było, zgłębiłam wiedzę na ich temat, chociaż czasem była przeciwstawna. Jedni pisali, że lubi cień, inni, że słońce. U mnie rosną w cieniu i półcieniu. Mam zamiar posadzić je razem, bo pojedyńczo, są w ogrodzie niewidoczne i właściwie tylko właściciel może podziwiać ich urodę

.
Oto główna winowajczyni: