Pierwsze koty za płoty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pierwsze koty za płoty

Post »

:wit Dzień dobry Iwonko
podzielam twój zachwyt na Lady Emma Hamilton ;:215, piękna i ten kolor, który na zdjęciach jest trudno uchwycić.
Przyciąga wzrok i cieszy :D "kirengeszoma" a, co to jest ;:oj wstaw jej kwiaty ;:173
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Maju, na kwiaty trzeba jeszcze troszeczkę poczekać

Jest to niezwykła, długowieczna bylina z rodziny hortensjowatych, osiągająca do 1 m wysokości. Jej rodzimym krajem, w którym rośnie naturalnie jest Japonia, a dokładnie wyspy Sikoku i Kiusiu.

To jest zdjęcie z ubiegłego roku

Obrazek

:wit
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Dziękuję i czekam na zdjęcia kwiatów. ;:196
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wklejam zdjęcie na próbę. muszę wypróbować nowy sprzęt ;:224

Obrazek

Nie udało mi się zmniejszyć zdjęcia :oops:
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Iwonko, w razie czego zbieraj nasionka z tej Kirengeszomy. Wyczytałam, że czasem się zawiązują i ładnie wschodzą. ;:167
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, spróbuję ;:108 Chociaż niestety ona zazwyczaj wcześniej zmarznie niż zdąży zawiązać nasiona ;:218

Udało mi się ujarzmić nowy sprzęt :tan

Na działce pojawił się nowy lokator. Ale z takim ADHD, że kilka dni trwało, zanim udało mi się go uwiecznić. Zawsze był szybszy niż ja ;:222, początkowo był bardzo płochliwy. Siadał tylko na chwilkę i to zawsze ze złożonymi skrzydełkami. A jak już je rozkładał, to trwało to sekundę. Latałam za nim po całej działce, zrobiłam mnóstwo zdjęć i całe mnóstwo nadawało się tylko do wyrzucenia. Ale w końcu się udało ;:215

Obrazek

Obrazek

A tu uchwycony w locie

Obrazek

Żeby nie było, że ja tylko zdjęcia robię ;:224 Zabrałam ostatnio nawet się za pielenie ;:108 Co prawda szybko musiałam skończyć, bo spotkałam nowego mieszkańca mojej działeczki.
To tygrzyk. Pająk i to jak się okazuje jadowity ;:202 Tak mi coś chodziło po głowie z tym jadem, ale do końca nie byłam pewna. Pchałam się więc z aparatem we wszelkie niedostępne miejsca, bo zamieszkał w bardzo niesprzyjających mi warunkach :;230 Osobniki znalazłam dwa, jeden piękniejszy od drugiego :heja Oba były bardzo duże, ale wyglądały sympatyczne. Zupełnie nie przypominały zabójców ;:202 Temu pierwszemu niestety przez nieuwagę zniszczyłam sieć ;:145 Na szczęście za bardzo się tym nie przejął i szybko wziął się za jej odbudowę.

Obrazek

[Obrazek

Zawsze miałam w ogrodzie żaby, a w tym roku jest ich jak na lekarstwo. Zupełnie ich nie widać, a przecież nie mogą narzekać na brak wody. ale syn znalazł mi taką

Obrazek

To właściwie była malusia żabusia, a nie żaba. Ale dobre i to ;:oj Nie bardzo chciała pozować. Chciała schować się w jakiś zakamarek ale w końcu udało mi się ją zdybać ;:63

Na spotkanie przybyły jaszczurze dzieci. Tym razem zupełnie się nie bały i nie czmychały na najmniejszy ruch.

Obrazek

A zagadka ciągle nie rozwiązana ;:224
Pozdrawiam :wit :wit
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ale mieszkańcy, fajni, pozazdrościć, bo u mnie od kiedy zamieszkały zaskrońce to reszta uciekła w dół działki i tyle ich widzę, a co do zagadki, to chodzi Ci o ten chyba nasiennik magnolii?
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

I jak nowy sprzęt Ci się sprawuje, Iwonko? Zadowolona bardzo bardzo?
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

To się troszkę pośmiałam na początek, bo oczami wyobraźni widziałam jak ganiasz tego motyla. ;:306 A Ty go nawet w ruchu uchwyciłaś! ;:oj
Później zrobił się horror. Mam arachnofobię jak zobaczyłam zdjęcia to aż odskoczyłam od monitora. A Ty jeszcze piszesz, że one ładne! Fuj, brrr itp.
Żab u mnie dostatek. Jaszczurek już mniej, bo moje koty na nie polują.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Powiadasz, Iwonko, że przez nieuwagę zniszczyłaś sieć pajęczą... Dobra jesteś. ;:306
Ja to robię z premedytacją. ;:306 Znaczy niszczę pajęczyny. ;:7 Wszędzie. ;:108 ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

To ja spróbuję rozwiązać tę zagadkę
Czy to owocostan magnolii?

Ja nie miałam żab bardzo długo, za to w tym roku wykopałam jedną z trawnika
I jaszczurek mam sporo.
Tez jakos mało lękliwe
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko czy to szyszka magnolii? ale fajny nowy sprzęt, czy to nowy obiektyw?
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko, dobra jesteś ;:433 Zasłużyłaś na złoty medal ;:77 To chyba rzeczywiście jest nasiennik. Pierwszy raz coś takiego wytworzyło się na mojej magnolii ;:202
Zdecydowanie najwięcej jest motyli i pszczół, chociaż mniej niż w latach ubiegłych :(
Bea, nowy sprzęcik jest super :heja Dostałam od eMa, niby po to żebym mogła sobie na działce pisać ;:224 A tak naprawdę, to pewnie już miał dość, że tak długo okupuję komputer :;230
Dorotko, wrecz skakałam przez rabatki. Ale on był cwany i uprzedzał każdy mój ruch ;:108
Pająków się nie boję, ale ich nie lubię. Natomiast te naprawdę są ładne. Takie w paseczki, jak pszczółki ;:306
Lucynko, w domu owszem. Jak zobaczę, to wymiatam ;:108 Ale na działce pozwalam im prowadzić własne życie. Nie wtrącam się ;:108
Gosiu, zgadłaś ;:433 Ale medal dostała Iwonka. Była pierwsza ;:108 Ja bym nie zgadła. Pierwszy raz widziałam coś takiego.
No, właśnie żab u mnie jest mało. Sporo było na jesieni. Jak sadziliśmy róże to musiałam wyjmować je z dołków, bo tam powpadały. Uratowaliśmy siedem żabich istnień
Marysiu, brawo ;:433 I mówisz, że to będzie wyglądać jak szyszka? Będę obserwować.
Nie Marysiu. To nie obiektyw. To tablet :heja Nie działal mi początkowo program do zmniejszania zdjęć, ale już go opanowaliśmy.
Do tej pory próbowałam coś pisać na pożyczonym, ale tam nie dało sie tego zrobić ;:222 za to teraz mknie z prędkością strzały :tan
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

A to fajnie, że M sprawił Ci taki miły prezent. I potrzebny, i funkcjonalny ten podarunek ;:138
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Iwonko,kwiatów u Ciebie całe mnóstwo,motylek cudownie uchwycony ,pajączki też mi się podobają ,nie mam do nich żadnych uprzedzeń ,oprócz domowych pajączków,sa takie szybkie z budową pajęczynki ,ze je za to podziwiam ,jak nieraz jestem na grzybach ,idę do domku na kawkę ,zostawię otwarte okno w samochodzie,wracam do samochodu po kawie ,a całe okno ma firaneczkę ,nieraz zastanawiam sie jak można tak szybko pracować ;:7 ,pozdrawiam i pięknego dnia życzę ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”