Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

Beatko dzięki. ;:196 Nie zawsze mamy czas biegać po wątkach, to normalne. Nawet jakby niewiele osób zaglądało i tak bym ciągnęła wątek. Przyzwyczaiłam się, że dokumentacja powstaje i można zajrzeć, jak się o czymś w ogrodzie zapomni. :wink: Karol będzie pewnie teraz ważniejszy od ogrodu. ;:131

Aniu już pogoniłaś gości. :wink: Czasem pomyłki tulipanowe są ładniejsze niż pierwotnie planowane. Uwielbiam limonkowy kolor, a niewiele jest roślin w takim odcieniu. Trawy niech rosną i szybko się mnożą, bo masz jeszcze dużo miejsca dla nich. ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Soniu to Ty jesteś lepszą ogrodniczką, bo u mnie nie widać żadnej białej firletki. ;:222
A może Twoja ziemia spowodowała,że żyje. ;:108
To gdzie wysłałaś wnusia i po jakie licho? Czy muz babcią było źle?
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Soniu, obwódki z trzmieliny są fantastyczne. Gęste, równe i co ważne zimozielone, nawet w okresie zimowym ładnie będą się prezentować. Obwódki ładnie wyznaczają linię rabatek nadając uporządkowany, zdyscyplinowany wygląd.
Cytrynowe tulipanki oryginalne ale i purpurowe efektowne.
Ciekawa fotka kiełkującej werbeny w marchewce. U mnie ni śladu werbeny.
Podoba mi się się ścieżka trawiasta z rzadko umieszczonymi w rzędzie kaflami.

Być babcią to świetna sprawa. Coś o tym wiem. Mój wnusio ma rok i 8 m-cy.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Soniu,cudne te odmianowe tulipany ,a limonkowy bardzo mi się podoba ,nie wspominając o Karolku ,bo to on pobija wszystko,świetnie się chowa i rośnie jak na drożdżach,pozdrawiam ;:196
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Soniu, ja też w zeszłym roku przekonałam się do trzmielin. Posadziłam kilka sztuk a teraz wszystkie dłuższe pędy przycięłam do ukorzenienia. Marzy mi się taki żółty dywanik pod cisami. Choć w cieniu, moja trzmielina jest raczej limonkowa niż żółta, to daje piękny kontrast z ciemną zielenią cisów. Mam nadzieję że ukorzenianie mi pójdzie lepiej niż siewy :;230
;:cm ty wiesz za co :wink:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Soniu . Nie było mnie kawał czasu u Ciebie i tak wiele się już dzieje. Nawet nie wiem od czego zacząć ;:306 . Tawuły mają cudowne listeczki ja też mam ich kilka i chwalę sobie póki co. Tulipanów to masz po prostu ilości hurtowe i do tego do wyboru do koloru ;:138 . Bajeczne kształty i kolory. Ja też mam kilka kępek i jestem ciekawa czy wyrosną mi z nich QN. Na razie w pąku i wyglądają obiecująco no ale czas pokaże. Obwódki z trzmieliny są świetne i prawdę mówiąc warte skopiowania ;:224 . Wnusio cudowny i słodki , całus dla Niego ;:196 . Pozdrawiam i słonecznego dnia życzę :wit .
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wczoraj u Ciebie pobiegałam po ogrodzie i wieczorkiem poszłam po sadzoneczki trzmieliny i o dziwo 10 szt już było z korzonkami bo mam dość spory krzak który się pokłada więc od razu ładne pędy posadziłam ;:63
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Soniu ;:180 ;:180 ;:180 ;:167 ;:167 ;:167
pisałam już pw, jesteś cudowna i masz takie dobre serduszko ;:167 aaa i jeszcze ślimaka w gratisie dostałam od ciebie :;230
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

April pisze: ;:cm ty wiesz za co :wink:
Oj to i ja muszę wycałować Sonię. Też wie za co! ;:196 ;:180

Joluś to żółta trzmielina w cieniu przybiera limonkowy kolor? ;:oj Uwielbiam limonkowy! ;:138
Myślę, ze trzmielinę spokojnie możesz wprost do gruntu wciepnąć. Ona łatwo się ukorzenia. Choć nie wiem jak to będzie przy cisach.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Uwielbiam te Twoje bukszpanowe i trzmielinowe obwódki. Żałuję że ja nie mam cierpliwości do rozsad.
Karolek bardzo dzielny jest. No i babcia może być z niego taaaaka dumna :).
Skarpa za garażem faktycznie ma swoje pięć minut- jest fantastyczna. Ja też się przejechałam na kilku rodkach. Myślałam że to pąki a teraz wyraźnie się wydłużyły i będą liście . Na szczęście nie na wszystkich.
Pozdrowionka i buziaki przesyłam .
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wspaniale prezentują się kępy Twoich tulipanów ;:138
Cudne te różowe drobne kwiatki ;:3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Mnie również podobają się Twoje trzmielinowe obwódki. ;:333 Świetny pomysł. ;:215
Jednak Karolek przebija wszystko. ;:303 ;:303 A babcia dumą aż tryska! ;:167
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Soniu, a dlaczego tego klonika chcesz trzymać w garażu? Nie da rady w gruncie? Ładniutki jest, ale bardzo mi przypomina mojego, który od kilku lat rośnie sobie i nie narzeka w gruncie. Chyba Garnet się nazywa. I wydaje się być bardzo podobny :D do Twojego.
Karolek wróci opalony i stęskniony za babcią. Mój huligan się wyprowadza od babci ;:145 Ja się cieszę, bo młodzi nareszcie będą się usamodzielniać, to im dobrze zrobi....ale jak ja sobie poradzę bez Kubusia na co dzień?
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Soniu, żywopłot z trzmieliny ładnie wygląda ;:333 szkoda tylko że trzeba go bez przerwy przycinać...gałązki wyskakują na różnych wysokościach ;:173 Marchewka, rośnie pomiędzy kwiatami :?: szybko wystartowała...u mnie tylko stado komosy widać :roll:
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Sonia, dotarłam wreszcie do ciebie z wpisem. Podglądać na bieżąco to jedno, ale potem spróbować wszystko opisać w kilku zdaniach to całkiem inna sprawa. Zacznę więc od tego, że zauroczona jestem tulipanami w pojemnikach. Tak bardzo mi się spodobały, że chyba zapełnię kilka donic. Można je potem ustawić dosłownie gdzie się człowiekowi zamarzy. Chcesz przed domem -masz przed domem, chcesz gdzieś przy miejscu ogrodowych posiadów- przenosisz tylko doniczkę i gotowe. A wcale nie wyglądają gorzej niż te sadzone bezpośrednio do gruntu. Duże, ładne, zdrowe i bezpieczne przed gryzoniami.
Pamiętasz, pisałam kiedyś, że i u mnie brakuje sporej ilości cebul. Nie byłabym sobą gdybym nie pogrzebała w ich poszukiwaniu. Zamiast na dziury po nornicach trafiłam na zgniliznę... Tego się nie spodziewałam ;:222
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”