Dziękuję Jadziu. Przesadzę moją, może nawet teraz, bo na pewno nie będzie kwitła... Dam jej szansę, ale ostatnią. Chyba nie mam już sił do tych roślin, chociaż są takie cudowne.
Ale masz już rozkwitnięte róże! Pięknie!!!
BASIU zapomniałam zrobić fotkę tej drugiej Lewizji sprawdzałam pąki czy aby Kwieciak malinowiec ich nie zaatakował . Przesadź zakwitnie trochę później tylko znajdź jej słoneczny zakątek On lubi historyczne róże chociaż nie tylko te widocznie lepiej mu smakują Jednak przy takiej liczbie pąków to nawet nie spostrzegłabym straty paru To królowa sezonu kwitnie zawsze jako pierwsza
To różane ściany przy siatce szok tak porosły
GABI strach się bać jak to wszystko buchnie kwieciem nie wiadomo kogo najpierw fotografować .Można dostać zawału przy takiej liczbie kwiatów Za chwilkę tak się stanie juz jestem podekscytowana
Jadziu, ja już od godziny stoję pod tą ścianą różaną i liczę pąki, które lada dzień u Ciebie zakwitną. Pewnie mi cała nocka na to zejdzie....
Ta róża, która już tak pięknie kwitnie - piękna jest.
Nawet nie wiedziałam, że są tak wczesne różyczki, śliczna ta Sarai Hit
Jadziu Saraj Hit - cudna
A te ściany róż to rzeczywiście do zawału mogą doprowadzić - patrząc na zdjęcie szybciej bije a co dopiero na żywo
Pozdrawiam i życzę
Sarai, to naprawdę hit. Wspaniała róże i piękne kwiaty ma... takie kształtne i eleganckie! I uroczy pokrój krzaczka. Jak wysoka ona jest? Powtarza kwitnienie?
Sciana różana... Miód - malina... moje marzenie, które tworzę...
Lewizję przesadzę, a co.. niech ma jeszcze szansę. U mnie na kilku różyczkach zauważyłam zwiędnięte młode końcówki, chyba bruzdownica... Cholerka mnie bierze, bo to tegoroczne nasadzenia i już biedactwa zaatakowało.
No cóż... będę oglądać i podglądać i walczyć.
Cześć Jadziu. Nooo, można u Ciebie już popatrzeć na cuda.
U mnie kwitnie Aicha, ale pod domem
Wystawa zeszła na psy. Szkoda!!! A wjazd pewnie 10 zeta kosztuje!!!!
Ja dziś rozgrzeszałam się na działce. Dużo poszło na kompost. Jednym słowem
odgruzowałam się co nieco.
To zapraszam z Amelką
TOSIA masz u mnie w doniczce Kulnika od Andrzeja .No cóż cuda zdarzają się tylko u mnie Ile kosztował wjazd nie wiem bo ja na autonogach byłam zaproszenie przyjęte BASIU Sarai Hit to nowa różyczka Poulsena kupiłam ją w doniczce z pączkami za 3 Euro w Niemieckim OBI .Niestety nie było nic godnego uwagi a jak tu wyjść z pustymi rękami to przecież zniewaga .To różyczka Patio dorasta do 60 cm i na razie jest zdrowa oby tak dalej .Jednak ma w sobie mnóstwo chemii pisze na HMFie ,że kwitnie calutki sezon.Jak będzie to sie okaże.Dzisiaj robiłam przegląd i na razie niczego złego nie zauważyłam na moich różach TERENIU Sarai na razie rośnie w doniczce i bardzo podobał mi się jej kolor dlatego wyszła ze mną pod ramię ze sklepu Trochę za słabo je cięłam lecz jestem pazerna na kwiaty w dużych ilościach teraz zaś narzekam na te wielkoludy bo wyszły za siatkę i nijak nie mogę ich ujarzmić BEATKO w ścianie najpierw zakwitnie Maigold i różowa historyczna Alpenfee ona kwitnie tylko raz lecz ma taką masę pąków że szok.Potem zakwitnie LL- Lavender Lassie a potem to już cała reszta .Zaś na pergoli zbiera sie do kwitnienia LO -Louise Odier zaś na drugiej pergoli szykuje się Doktorek TERENIU no tak czekam z biciem serca na ten spektakl No cóż jestem szalona na ich punkcie
No cudne kolorki orlikowe.
Ja dopiero od 4 lat je zapraszam do swojego ogrodu.I co roku jakieś nowe zobaczę, co nie mam i kupię.Twoje piękne.
Dużo jest takich co nie mam:)Zbierasz może nasionka ????
Jadziu ja często u Ciebie bywam, tylko mało piszę . I pomyśleć, że skreśliłam ze swojej listy takie cudo jak Maigold.
Nie mogłam się zdecydować Migold czy Fruhlingsduft i zrezygnowałam z obydwu ., a ona u Ciebie ma taki śliczny kolorek, no i tak wcześnie kwitnie, piękna . Nowy nabytek Sarai Hit też urocza, warta posiadani a.
Teraz będę czekała na Twoją różaną ścianę . Chyba masz rację z moją Fresią, to chyba nie ona, tylko Arthur Bell.
Jadziu - jak pomieścisz tylu gości pod jedną ścianą? To dopiero będzie widok. Czekam też na Dyptam, uwielbiam ten kwiat. Podobno w upalne dni się skrzy.
DAYSY dla Ciebie dla porównania Fresja i Arthur Bell.Arthurowi pod koniec kwitnienia bieleją kwiaty, a Fresja ma do końca żółty kolor pachnący frezjami.Fruchlingsduft ma też cudne kwiaty i ten zapach, a Maigold słabo pachnie
EWCIA to mój sekret upychania ,chociaż każda ma tam swoje miejsce .Jednak zbyt słabe wiosenne cięcie to
spowodowało.Zawsze szkoda mi ciąć tych zielonych pędów.Jednak po kwitnieniu zaraz zetnę jeden stary pęd LL
ANIU nasionek nie zbieram mam za to mnóstwo siewek z którymi muszę zrobić porządek po kwitnieniu .Pierwsze orliki dostałam od sąsiadki i nawet nie wiedziałam jak nazywają się te kwiatki które mnie tak zauroczyły.Coraz więcej paków otwiera się na Maigoldzie na kwiaty Doktorka trzeba czekać jeszcze parę dni to samo na kwiaty LO
Jadziu orliki ,wszystkie pikne
a w tak dużych kępach jest na co popatrzeć
Jak masz zbędne sadzonki tak pięknych orlików,
to zapytaj, czy nie chcą pojechać nad morze.
Jadziu mam różę, która mnie nie zawiodła i jako
jedna z pierwszych zakwitnie ma masę pączków, to Fruhlingsduft.
Jak zakwitnie to, też zostanie u mnie otwarty sezon różany -czekam;:65