Pod dębowym okapem - róże, trawy i hortensje. 16
Re: Pod dębowym okapem - róże, trawy i hortensje. 16
Piękne zakupy i tylko czekać na pierwsze kwiatki 

- ASK_anulla
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 cze 2013, o 13:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wandziu, niecierpliwie czekałam, aż pokażesz, jakie róże sadziłaś. Podoba mi się ta Flamenco
. Nic dziwnego - zamówiłam Sweet Dream - będziemy porównywały latem.

Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
slimak, a wiesz, jak ja strasznie się niecierpliwię
Aniu, to wspaniale, że będziesz mieć Sweet Dream. Rób jej proszę dużo, dużo zdjęć (ja też obiecuję), bo ja jednak lubię wiedzieć, co mam. Choćby w kwestii cięcia jest to przydatne.

Aniu, to wspaniale, że będziesz mieć Sweet Dream. Rób jej proszę dużo, dużo zdjęć (ja też obiecuję), bo ja jednak lubię wiedzieć, co mam. Choćby w kwestii cięcia jest to przydatne.

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Wandziu.Fajnie, że miałaś pogodę. U mnie też było słoneczko. Co prawda nie było zbyt ciepło ale i tak przyjemnie. Oj będzie u Ciebie żółto i jestem ciekawa jak te róże będą Ci rosły. Trzymam kciuki aby było jak najpiękniej
. Pozdrawiam
.

- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Wandziu, ta flamenco w folii jakaś bardziej czerwona niż te z kartonika. Może ona jednak będzie czerwona
Wiesz ja kupiłam Smooth Ballerinę jako ciemny róż a w rzeczywistości jaśniutkoróżowa jest.
Nie zawsze niestety graficy robią opakowania zgodne z oryginalnym kolorem rośliny

Wiesz ja kupiłam Smooth Ballerinę jako ciemny róż a w rzeczywistości jaśniutkoróżowa jest.
Nie zawsze niestety graficy robią opakowania zgodne z oryginalnym kolorem rośliny

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Wando, cztery Grahamy
Ale będzie widok! Marketowe róże wcale nie są takie złe. Można trafić na prawdziwe cudeńka w przystępnej cenie Te twoje Flamenco to albo będą wg nazy czyli czerwone, albo wg obrazka czyli całkiem inna róża
Obstawiam, że to jednak grafika poniosła fantazja i kazali mu dać na opakowanie różę to dał różę nie zagłębiając się w szukanie odpowiedniej odmiany.. Ostatnio szukałam w marketach róży Casanova, kiedyś dostałam ją od szwagierki teraz obawiam się, że padnie całkowicie w tym roku. W ubiegłe lata trafiałam na nią praktycznie w każdym markecie, teraz jak potrzebuję to nigdzie nie ma 

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Wandziu krzaki Grahama dorodne.
Pogoda piękna, więc pracowało ci się pewnie przyjemnie. Marketowe czasem potrafią zaskoczyć, niech zakwitną na kolor, który ci się podoba. 

- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Chyba u nas do casto muszę się przejść. Też lubię niespodzianki. 

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Wandziu, w zeszłym roku skusiłam się na taką samą różę pod nazwą Flamenco. Niestety wyrosła żarówiasto czerwona, o kwiatach półpełnych. Poszukam zdjęcia, to wrzucę przy okazji u siebie żebyś mogła zobaczyć. Nie mogłam na nią za bardzo narzekać, bo kwitła nawet nieźle, a kolor, cóż - kwestia gustu
To mała różyczka, więc można ją dać pod nogi jakiejś większej krzaczastej lub pnącej. Radziłabym Ci posadzić ją jednak do donicy, potem sama zobaczysz co z niej wyrośnie. A nuż, jeszcze coś innego? 

- ASK_anulla
- Od: 25 cze 2013, o 13:44
Dzisiaj w ogrodniczym widziałam kapers ze zdjęciem czerwonej wielkokwiatowej róży i nazwą Concerto 

Pozdrawiam, Anna.
- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie martw się Wandeczko bo ja też zakupiłam z identycznym zdjęciem ,tyle że z napisem : Angielska ; Mamy zagadkę i już ,może będzie przez to ciekawiej w tym sezonie
. Pozdrawiam 

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
O kurczaczek!!! Wandziu to u Ciebie nawet jak będzie pochmurno to w sezonie już zawsze będzie świecić słońce! Piękne żółtaski.wanda7 pisze: Trzy Grahamy posadziłam w szpalerku przy ogrodzeniu, a pod nimi Sophię. Będzie żółto w tym roku![]()
Z niecierpliwością będę czekać na czerwiec u Ciebie.

Oby marketowe róże okazały się tymi z obrazka a nie tymi z nazwy z netu.

- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wandziu
faktycznie Cię wzięło na żółtaski
, ja na jesieni posadziłam jedną Graham Thomas, a przy niej granatowego powojnika myślę,że będzie fajne zestawienie 
Pozdrawiam

Pozdrawiam

- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Wandziu, Sophia R. To duża róża. U mnie osiąga około 170 cm. Jest tak wielka jak Graham.
Żółty na maxa
Żółty na maxa

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Wandziu po zimie potrzeba nam tęczowych kolorków,więc rozumiem w zupełności Twój wybór
Ciekawe jak zakwitną te różyczki.Wczoraj podczas obcinania róż z kartoników stwierdziłam,że bardzo ładnie przezimowały.
U mnie angielki całe zielone,a wielkokwiatowe czarne do ziemi.Jednak warto skupić się na różach historycznych

Ciekawe jak zakwitną te różyczki.Wczoraj podczas obcinania róż z kartoników stwierdziłam,że bardzo ładnie przezimowały.
U mnie angielki całe zielone,a wielkokwiatowe czarne do ziemi.Jednak warto skupić się na różach historycznych