Zawsze za krótkie lato cz. 26

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zawsze za krótkie lato cz. 26

Post »

Pewnie tak, ale nie mamy co z nimi zrobić, a serca do tego aby je uśpić też nie.
Miłej niedzieli.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Marysiu, jak się dzisiaj czujesz? Jak oko?
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu mnie ta werbena się spodobała,zwłaszcza w tym duecie.Co do zdjęcia kolan,zobaczyłam przy okazji fotki jakie mam brzydkie nogi ;:306.Może na Wyspie wstawię :?:
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Moje borówki powoli dojrzewają ,ale żaden ptak nimi się nie interesuje to chyba dobrze ,więcej zostanie dla mnie :wink:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zosiu w żadnym razie nie usypiaj swoich ślicznych kotków, przecież pamiętam że włożyłaś trochę wysiłku w utrzymanie ich przy życiu. Już nie pamiętam dokładnie co im było :? Niech sobie żyją w ogrodzie ;:131

Aguś dziękuję ;:168 jest według mnie zdecydowana poprawa, przede wszystkim oko nie jest zaczerwienione i nie mam światłowstrętu, ale krople biorę zgodnie z zaleceniem lekarza ;:173

Kasiu to pewnie fotograf jest kiepski i źle skadrował zdjęcie ;:134

Jadziu pewnie albo mam sporo szpaków, albo lepsze borówki, bo pomimo rozciągniętych firanek włażą pod spód i żeby sobie jeszcze zjadły ale one niszczą je obłamując gałązki z zielonymi borówkami ;:124

Dzisiejszy dzień już spędziłam w ogrodzie, nie forsując się specjalnie ale co nieco zrobiłam, a najważniejsze zrobiłam kilka zdjęć ;:306
Kwitnie chyba trochę spóźniona rutewka Delevaya

Obrazek

i lobelie

Obrazek Obrazek

moje jednoroczne

Obrazek Obrazek

Róże

Obrazek Obrazek

A to jest róża Red Eden Rose kwitnie pierwszy sezon, ale już któryś kwiat z kolei i żaden nie rozwija się do końca tylko pozostaje takim pomponikiem

Obrazek

Mam sporo siewek host z nasion z akcji i nie bardzo wiem co z nimi zrobić? pikować ?

Obrazek

Tu zrobiłam zdjęcie kawałeczka miejsca żeby pokazać jak u mnie sieje się werbena patagońska ;:oj

Obrazek

Dobra wiadomość dla tych co lubią mój Bez koralowy patyczki puszczają kiełki czyli jest nadzieja, że w jesieni będą do posadzenia na miejsce stałe ;:333 Niestety zdjęcie wyszło do .... i nie pokażę ;:185

A na koniec polny bukiet dla moich Kochanych Gości ;:180

Obrazek

Dobrej nocy!
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu trochę mnie nie ma, trochę jestem, ale zaglądam, a dziś trafiłam na wiadomość o bzie, ale się cieszę ;:138 lobelie śliczne masz, ja ciekawa swoich jestem, jeszcze nie kwitną, ale chyba niebieską mam, ja do poniedziałku jeszcze zaganiana, a w między czasie szpital niestety zaliczyłam, serducho nadmiaru szczęścia i wzruszeń nie wytrzymało, ale jest dobrze i plany na wycieczkę nadal aktualne :tan
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Marysiu po tej fotce wydaje mi się,że właśnie werbenę mi przysłałaś,a inna roślinka wygląda mi na jeżówkę.U ciebie już nawłoć kwitnie,u mnie jeszcze nie
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Masz szczęście Marysiu ,że patagonka wysiewa się u mnie chyba też wreszcie sie wysiała ,chociaż dostałam od milutkiej forumki siewki tejże werbeny .Niestety nasza poczta zawaliła ,a teraz się wybielają i trochę zmaltretowane przyszły .Myślę ,że jednak się zregenerują ,chociaż idzie im to bardzo ciężko fakt korzonki miały zdrowe .Moja Delavaya też teraz kwitnie i jest wysoka na 2,5 m ;:oj Ciężko zrobić jej porządną fotkę. Miałam też lobelię o różowych kwiatach ,ale jej nie widzę ;:174
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

:wit
Cieszę się, że możesz już patrzeć na świat bez ciemnych okularów i pokazujesz nam swoje cudeńka ;:196
Red Eden Rose bardzo piękna a takie pomponiki są wyjątkowo urocze. Czy ona pachnie?
Hosty moim zdaniem powinnaś przepikować bo za chwilę zrobi się im za ciasno. Mnie nie udało się żadnego nasionka uprosić o kiełkowanie.
Czy dla mnie taki patyczek koralowego się znajdzie?
Ja właśnie w słoiku z wodą ukorzeniłam krzewuszki skubnięte pod blokiem. I chyba w końcu udało mi się ukorzenić tawułę. Próbowałam przez dwa sezony pod butelką ale nic z tego nie wychodziło. Teraz siedzą w wodzie i z miejsc gdzie były listki puszcza maleńkie korzonki ;:215

Miłego, ciepłego wieczorka życzę.

PS
Czy u Ciebie świerszcze też tak hałasują? ;:oj
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko dbaj proszę o siebie ;:196 zdrówka życzę! a na emocje to sobie coś bierz ;:136
Ściskam Cię i czekam na jakieś konkrety ;:4

Kasiu pewnie werbena posłałam bo wszystkim wciskam ;:306 mnie się wydaje że to drugie to może być przegorzan, bo też się wysiewa :D

Jadziu a wiesz że też miałam taką różową i po roku wyszła w po dwóch już nie ;:oj
Moja Delevaya rośnie powoli i na razie nie osiągnęła większych rozmiarów, bo nie bardzo ma tam miejsce :D

Małgosiu nie wiem czy Edenka pachnie bo jest niewielkim krzakiem i muszę się wypiąć ;:306 Hostami się podzielę bardzo chętnie, bo co ja w taką ilością zrobię. One wykiełkowały chyba po dwóch miesiącach, więc pewnie nie podlewałaś i ;:222 Oczywiście bzik będzie dla Ciebie ;:333
I Tobie dobrego wypoczynku po pracy!
Hałasują, a jeden zadekował się w tunelu i cały czas nadaje chyba przez głośnik ;:306
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu na serducho biorę już od dawna, jednak chyba pogoda też ma wpływ na zachowanie serducha, a konkrety, to jest tak, od 7 Adaś ma urlop, więc pewnie w okolicach 10tego będziemy ruszać, bliżej jeszcze nie powiem, ale wstepnie :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko wiem że serducho masz nadwyrężone, pamiętam perypetie przed operacją, masz rację pogoda jest wyjątkowo nieprzyjazna, a idą jakieś upały z najwyższymi temperaturami ;:oj Teraz odpoczywaj nie forsuj się ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Będę odpoczywać Marysiu od wtorku, w poniedziałek synuś wylatuje już do domku, wnuczek właśnie pojechał, och życie ;:185
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko tylko bez nerwów! proszę ;:168 tak musi być i już, i pamiętaj nie jesteś sama a to najważniejsze ;:196
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu, Twoja rutewka Delavaya jest śliczna. Jest taka zwiewna i eteryczna. Muszę koniecznie rozejrzeć się za nią na targach.
Życzę zdrówka. Dbaj o swoje oczęta.
Pozdrawiam Hala
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”