Witam, witam Was Kochane w pochmurny poranek .
Dorotko!wziąwszy pod uwagę mój ogrodowy areał, tudzież warunki do przechowywania / na razie/ skrzyneczek z wysiewami
...nie jest to szaleństwo. Nie wykluczam ,ze będąc w marketach sporo jeszcze roślinek wpadnie do mojego koszyka a i jeszcze mój ogrodniczy, ulubiony sklep do odwiedzenia

To zamówienie efektem buszowania po sklepach internetowych
Aniu! Na razie jeszcze mam sporo miejsca na jednoroczne a i w miarę dobre warunki do przechowywania skrzyneczek. Powoli to się kończy gdyż nasi młodzi będą też wkrótce przeprowadzali remont na pietrze. Na razie zakończony a parterze i tam mieszkają. Z czasem moje byliny rozrosną się i nie będzie za wiele miejsca na jednoroczne , a trawników nie mam zamiaru już "wydzierać". Pomidory owszem co roku wysadzamy okolo 70 szt w tunelu foliowym , tylko sprawdzone odmiany. Był rok,ze kupiliśmy kilka odmian , niestety nie przypadły
do podniebieniadomownikom

. Zatem teraz co roku kupujemy sadzonki u zaprzyjaźnionego ogrodnika mięsiste, niemal bezpestkowe,doskonałe do bezpośredniego spożycia jak i na przetwory.W gruncie rosną u mnie tylko samosiejki koktajlowe U nas dzisiaj rano popadał śnieg .Wybierałam się Nie chcę już ani mrozu, ani śniegu!
Jadziu! 
powoli zamierzam rezygnować z wysiewu/ ale to w przyszłości / jednorocznych na rzecz bylin. Jak to będzie okaże się.
Tereniu!dziękuję za pochwały

Z wielkim sentymentem przeglądam wspominkowe zdjęcia i odmierzam czas do pojawienia się pierwszych kolorków. Wczoraj dokonałam szczegółowego oglądu ogrodu , przywoływałam w pamięci te różnobarwne widoczki w miejsce szaro-burych obrazków. Bardzo tęsknię za wiosną!!!
Aniu! 
Rozpoczęte zakupy, niebawem wysiew ..to i wiosna coraz bliżej. Z wielkim ubolewaniem stwierdzam
piorunujący przepływ czasu

Niedawno dekorowałam choinkę ,wczoraj rozbierałam.
minęło, jak z bicza strzelił
Trzeba się cieszyć każdą chwilą
Iwonko! to dopiero początek, dopiero się zaczyna

Tak to jest porzeczka krwista ! Ślicznie krzaczek wygląda w pełni kwitnienia.