Tymczasowy ogród Margo_margo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Tymczasowy ogród Margo_margo

Post »

Witek, ja byłam przekonana, że właśnie ananas nie będzie Ci smakował. Ja rozkroiłam bodajże wczoraj dwa ogromne i miały smak słodkiej dyni- tylko cukier i prawie zero smaku pomidora. Sakiewka jest wg. mnie najlepsza. To dopiero mój 1 sezon pomidorowy i bezsmakowych odmian miałam tak dużo, że jak coś ma smak i plenne, to dla mnie już jest super pomidorek :D Mój awatar troszkę zbladł tak dla kamuflażu :D

Megagron ze śmietaną? a czymś doprawiony?
Ten Gigante czerwony olbrzym - interesujący i jeszcze smak ma ;:138
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2014, o 14:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Akurat Megagron Elu niczym nie doprawiany żeby wyczuwalny był jego smak..Kosmonauta i Uho były trochę miękkie dlatego do końca nie mam porównania,ale myślę że jak są twardsze zyskują,ale smak mają ciekawy i w takiej fazie. ;:333 Nad Rodeo popracuję bo czegoś mi w nim brak,jeszcze nie wiem czego.Będzie u mnie za rok i tak bo takie ładne serducha to ja lubię.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit

Witku
Twoja młodsza bardzo uzdolniona- psiak jak na dziewięciolatkę bardzo piękny i widać wprawną kreskę ;:215

Witula- piątki mam luźniejsze, jedzonko przygotowane (oczywiście sałatka z dużą ilością pomidorów), coś do picia i mogę siedzieć ;:215 Co prawda jutro raniutko chcę popędzić na wieś ale tam niewyspania nie odczuwam. Tam jest POWER!!!

Marysiu ;:168 Cieszę się, że jesteś z nami nawet jeśli nic nie piszesz. Ja także do Ciebie zaglądam regularnie ale nie zawsze mam co napisać ;:173
Wiem także, że pracy masz sporo i towarzysko masz urozmaicone życie. Tak trzymaj- jeśli tylko masz ochotę i siły- zwiedzaj jak najwięcej ;:215
Może i do mnie kiedyś zaglądniesz- choć na razie nie mam jak ugościć i do pokazania także zbyt wiele jeszcze nie mam :oops:

Elu Koteczka piękna i widać, że jest szczęśliwa. Lubię takie łaciatki ;:215
Masz rację- kiedy zakładałam wątek miałam nadzieję, że będzie "żył swoim życiem" ale nawet w najśmielszych wyobrażeniach nie przewidziałam tak fantastycznych gości, pięknych zdjęć, szerokiego przekroju tematyki i elementów muzycznych.
Jesteście fantastyczni i tak trzymajcie Obrazek
Jest mi miło, że wpadacie na pogaduchy i nie koniecznie są wyłącznie roślinne choć z ogrodem mocno związane.

Beatko Cebulowo- kwiatowo już niebawem a teraz faktycznie sporo czytam o AWN. Czytam o odmianach pomidorów i papryk, robię listę co mogłoby mnie interesować, z czego trzeba zrezygnować. No i nasionka szykuję co także jest dla mnie bardzo przyjemnym zajęciem ;:215

Electric Light Orchestra - Rock n Roll is King puściłam ze śmiesznym teledyskiem Obrazek
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

Beatko, moja kotka nie łapie ptaszków (no raz jej się zdarzyło w ciągu 2,5 roku odkąd ją mamy). Pewnie nie nauczyła się za młodu. To kotka ze schroniska. Schwytana gdzieś w centrum miasta, sama skóra i kości. Nic więcej nie wiemy o jej wcześniejszym życiu, ale pewnie "blokowcem" była, więc łowna za bardzo nie jest. Nie licząc motyli i ważek, które masowo znosi do domu
? i tym sposobem mogę zrobić łagodne przejście z tematu zwierzakowego na ogrodowy :lol:
Obrazek

Witku, rysunek pierwsza klasa. Widać, że ma dobrą kreskę. Robi coś w tym kierunku, by nie zmarnować talentu?

Odnośnie tych serów z pomidorem, to ktoś kiedyś mnie uświadomił, ze takie połączenie nie jest za zdrowe niestety. Ale ja i tak nie mogę sobie odmówić kanapki z świeżo zrobionym twarogiem, a na to plasterek pomidora. W końcu żyje się raz a na coś trzeba umrzeć ;:306

Witku, kusisz tymi pomidorami, a moja lista na przyszły sezon już pęka w szwach ...
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgoś na dobranoc do poduchy zapodam coś co lubię z jednego z moich dobrych filmów do których co jakiś czas wracam.Ja jutro pobudka 4.40 i tradycyjnie rynek większy bo sobotni.A oto co będę miał jutro:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Red Pear niestety powoli się będzie kończył:

Obrazek
Marysiu pociecha ćwiczy póki co ,a jak ma wenę to i kilka po kolei narysuje.Co jakiś czas ktoś udowadnia wyższość margaryny nad masłem,a potem jest zmiana.Gdyby patrzeć na wszystko pod kątem niezdrowości to w końcu człowiek z głodu by umarł. ;:306
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam wszystkich na lekką sałatkę

Obrazek

i proponuję Piper Perabo - One Way Or Another- dla mnie ciekawsze wykonanie niż One Direction

Witku- jak zwykle zbiory imponujące a kwiatuchy cud- mód ;:138

Kasia? Takie motylki u Ciebie latają? ;:oj U mnie takich nie ma ;:185 Piękny!!!
Pozdrawiam Małgosia
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak Marysia zapodała tak ładnego motylka to ja pokażę mniej fotogenicznego trzmiela słonecznikowego. :D

Obrazek
Beatko ty się zatyrasz na tym urlopie. ;:306
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wituś- kobiety Ci się mylą ;:306
Pozdrawiam Małgosia
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak się jest Suleymanem to i taka wpadka może się przydarzyć. :;230 :;230
Żeby było już całkiem na wesoło dzisiejsze zdjęcie Pikusia przyłapanego w pozycji na kameleona polującego na muchy. ;:306
Obrazek
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

Małgosiu, Paź królowej rzadko zagląda do mojego ogrodu, częściej te bardziej popularne, czyli Rusałka pokrzywnik, Rusałka pawik.
Dla motyli specjalnie posadziłam w ogrodzie dużo jeżówek. Lubię motylki i chyba z wzajemnością :wink:

Obrazek

A ze specjalną dedykacją dla Sulejmana inny zwierzak z mojego ogrodu

Obrazek
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Takiego osobnika to ja Kasiu niedawno spotkałem na krzaku pomidora.Co tam robił,był tylko przejazdem czy zamierzał poczynić jakieś szkody,nie wiem bo nie wiadomo kiedy szybko się wyprowadził. :D
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witku nie bardzo wiem o co chodzi czy ja coś pisałam takiego?
Co jakiś czas ktoś udowadnia wyższość margaryny nad masłem,a potem jest zmiana.Gdyby patrzeć na wszystko pod kątem niezdrowości to w końcu człowiek z głodu by umarł. ;:306
ale konkretnie chciałam zapytać, ja nazywa się pomidor w pierwszej skrzynce od dołu na tym zdjęciu http://www.fotosik.pl/zdjecie/6b66b264e586e7bd bo mam takiego a jak wiesz znaczniki fruwały i muszę je dopasować ;:306

Małgosiu wątek Ci się rozrasta i nie jestem w stanie wszystkim coś, ale jestem i czuwam ;:306

Bardzo lubiłam kiedyś ELO i nawet dostałam od kuzyna ich płytę oryginalną, chodziła na okrągło ...było to bardzo dawno temu, pewnie wszyscy byliście dziećmi :;230
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu chodzi o tv reklamy o zdrowotności raz margaryny a raz masła.Ten w pierwszej żebrowany to Red Pear Top Elita smakowa wśród moich odmian od kilku już lat. ;:333
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasia Rusałki i u mnie pojawiają się w dużych ilościach. Posadziłam szałwie, liatry, czyśćca i kilka innych do których chętnie przylatują. Ostatnim wabikiem sezonu dla motyli będzie "Marcinek".
W zeszłym sezonie kwiaty uginały się od ciężaru wszelkich możliwych owadów ;:215

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Bielinek kapustnik też lubi u mnie gościć choć ja z jego dziec aż tak bardzo się nie cieszę :roll:

A te maluchy na ręce są urocze ;:333

Witku Oczywiście przy takim haremie o pomyłkę bardzo łatwo i Twój tryb życia nieco Cię usprawiedliwia.
Miałam kiedyś taką suczkę jamniko- podobną i ona także łapała muchy. Śmiesznie wyglądała podskakując i kłapiąc paszczą ale jak udało się schwytać "latajca" zaraz wypluwała. Ale Pikuś to chyba się nie przemęcza przy tym łapaniu ;:306

Marysiu
;:168
Ja wiem, jak ciężko nadrobić zaległości u kogoś w wątku. Zgadnij, czy ja nadążam czytać u Ciebie Obrazek
A Ty przecież masz dwa wątki w których tłum gości urzęduje non stop i drzwi rzadko się zamykają ;:306 I jeszcze "zaprzyjaźnione" wątki pewnie odwiedzasz. Ważne, że jesteś z nami- trochę się martwiłam, czy nie uraziłam Cię jakąś wypowiedzią.
A jak oczęta? Dawno nic nie pisałaś o tym. Wykurowałaś?
Pozdrawiam Małgosia
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witku to heca, bo nie mam takiego pomidora w wykazie ;:185 a na krzaku i zjedzonego mam na pewno podobnego ;:oj Pikusia wygłaskaj odemnie i szkoda że takie astry nie mogą wpaść do mnie przez ekran :wink:

Życzę Wam miłego wieczoru i owocnego jutrzejszego dnia!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”