Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...
Re: Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...
Widzę, że twoja róża Abraham jest szczepiona na podkładce, która razcej zrobi z niej różę pnącą. Ja mam dwie i każda na inne podkładce. Zdecydowanie wolę tą niską i dobrze rozkrzewioną. Tą drugą w tym roku kulkowałam bo mnie wkurzały te sterczące 2 metrowe badyle. będę podglądać Twoją 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Fajny zakup. Ciekawe czy Ci się utrzyma.
Myślę że róże z F ładnie Ci urosną, ja w zeszłym roku dostałam małe sadzonki a całkiem ładnie ruszyły. W tym roku dostałam trochę lepsze.
Myślę że róże z F ładnie Ci urosną, ja w zeszłym roku dostałam małe sadzonki a całkiem ładnie ruszyły. W tym roku dostałam trochę lepsze.
- zara
- 500p
- Od: 6 maja 2015, o 12:06
Marlenko z tymi łzami to i ja nie chciałam wyjść na mięczaka ale Tobie powiem - też mi pociekły ( ścierałam ukradkiem)
Niezapomniane chwile przed nami, więc mokro będzie nam jeszcze nie raz w nadchodzącym czasie
Kupiłam nareszcie buciki dla córci - tragedia z tymi komunijnymi butami ale dobrałam dość elegancki fason u Wojtył....
Mała jest zachwycona bo w 24h były u nas i pasują idealnie - rozmiary się zgadzają.
W piątek kupiłam tez sukieneczkę na przebranie więc z grubsza mam załatwione, teraz tylko drobiazgi.
Różyca z L. okazała, a wosk powinien sam się poddać jak masz taras słoneczny jak nie spróbuj lekko mu pomóc może ładnie zejdzie tylko uważaj aby niczego nie uszkodzić
Nie mam ostatnio zbytnio czasu na szperanie po FO ale do Ciebie musiałam zajrzeć obowiązkowo
Pozdrawiam i śle moc ciepłego
Niezapomniane chwile przed nami, więc mokro będzie nam jeszcze nie raz w nadchodzącym czasie

Kupiłam nareszcie buciki dla córci - tragedia z tymi komunijnymi butami ale dobrałam dość elegancki fason u Wojtył....
Mała jest zachwycona bo w 24h były u nas i pasują idealnie - rozmiary się zgadzają.
W piątek kupiłam tez sukieneczkę na przebranie więc z grubsza mam załatwione, teraz tylko drobiazgi.
Różyca z L. okazała, a wosk powinien sam się poddać jak masz taras słoneczny jak nie spróbuj lekko mu pomóc może ładnie zejdzie tylko uważaj aby niczego nie uszkodzić

Nie mam ostatnio zbytnio czasu na szperanie po FO ale do Ciebie musiałam zajrzeć obowiązkowo

Pozdrawiam i śle moc ciepłego

- wagabunga123
- 1000p
- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Zuza zostawiłam wosk w spokoju, niech sobie sam odłazi, bo jeszcze coś oberwę za dużo. Przyznam, że jestem bardzo podekscytowana tym nabytkiem, czy rzeczywiście będzie taka ślicznotka
Pashmina Witaj, a to mnie zadziwiłaś informacją o podkładce
Obiecuję robić foto na bieżąco, w razie potrzeby sprawię mu ładną podpórkę
Madziu sadzonki może i nie za duże, ale masz rację, dość ładnie się puszczają
Przez najbliższe dwa tygodnie mieszkają w prowizorycznych domkach na balkonie - posadziłam je w różanych doniczka produkcyjnych, do gruntu trafią pewnie po komunii, bo nie chcę ich sadzić na wariata, gdy miejsce nie do końca jest dla nich gotowe.
Aniu - Zara dziękuję za odwietki
Ja również nie mam czasu na wpisy na FO, ale zaglądam do Was co dzień ino bez wpisu.
Butki śliczne, ja jeszcze nie wybrałam.
......................................................
Tak jak i Wy i ja ostatnio narzekałam na wygląd swoich pazurków. W poniedziałek poszłam zrobić z nimi porządek, bo w skutek weekendowych prac ogrodowych wstyd było je pokazywać. Zobaczcie jakieś śliczne mi pani pazurki zrobiła

Pashmina Witaj, a to mnie zadziwiłaś informacją o podkładce

Madziu sadzonki może i nie za duże, ale masz rację, dość ładnie się puszczają

Aniu - Zara dziękuję za odwietki

Butki śliczne, ja jeszcze nie wybrałam.
......................................................
Tak jak i Wy i ja ostatnio narzekałam na wygląd swoich pazurków. W poniedziałek poszłam zrobić z nimi porządek, bo w skutek weekendowych prac ogrodowych wstyd było je pokazywać. Zobaczcie jakieś śliczne mi pani pazurki zrobiła

Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Marlenko moje ostatnio pokruszone strasznie...jak patrzę na Twoje to sama mam chęć zapisać się na pazurki,ombre na jednym palcu perfekcja 

- wagabunga123
- 1000p
Aniu Ja już od jakiegoś czasu biegam co 3 tygodnie na manicure hybrydowe, tym razem jednak moja Pani przeszła samą siebie. To ombre zrobiła pędzelkiem 

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Marlenko z takim look'iem paznokciowym zmagania ogródkowe nie straszne.
Bardzo fajny pomysł z różą pienną w donicy. Już się napalałam na podobne rozwiązanie ale w ostatniej chwili zdrowy rozsądek mnie ocknął, że jak kolejna donica trafi na balkon to ja już się tam nie zmieszczę.

Bardzo fajny pomysł z różą pienną w donicy. Już się napalałam na podobne rozwiązanie ale w ostatniej chwili zdrowy rozsądek mnie ocknął, że jak kolejna donica trafi na balkon to ja już się tam nie zmieszczę.

- wagabunga123
- 1000p
Aneczko Moja donicowa róża trafi na działeczkę, ino tylko wodę włączą. Ty farciaro masz już H2O a u nas ociągają się strasznie w tym temacie. Dopiero na majówkę ruszą. W zeszłym roku tak się załatwiłam, że posadziłam panny do ziemi a potem codzienne woziłam wodę w wiadrach, butlach itp. I tak prawie miesiąc. I jeszcze strachu przy tym się najadłam, bo upały był straszny. W tym roku już nie jestem taka wyrywna
A co po pazurków to fakt, można działać śmiało i nic im nie jest

A co po pazurków to fakt, można działać śmiało i nic im nie jest

- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Marlena, teraz możesz darń zrywać pazurami, ba nawet wertykulacja ręczna teraz nie straszna
Trzymam kciuki żeby różyczka była tą z pudełka, będzie co podziwiać

Trzymam kciuki żeby różyczka była tą z pudełka, będzie co podziwiać

- zara
- 500p
- Od: 6 maja 2015, o 12:06
No kochana pazurki zjawiskowe
Jeśli to ombre robione było pędzelkiem to
dla kosmetyczki.
Zdolna kobitka

Zdolna kobitka

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Marlenka wodę dopiero puszczają w maju? To późno trochę
Pazurki na wakacje mus zrobić,przecież to już niedługo prawda?

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Bardzo podoba mi się Ombre na paznokciach. Sama w zeszłym roku coś tam na swoich modziłam. Mój ulubiony zestaw kolorystyczny to taki niebieski jak Twój i jasny rózowy. Tylko zazwyczaj robiłam w poziomie. Narobiłaś mi ochoty. Chyba czas przysiąść. Fajnie też mi wychodził wodny manicure. Niestety ostatnio kruszę wszystkie paznokcie na działce.
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To jest myśl z tymi pazurkami
Moje mimo rękawic pozostawiają wiele do zyczenia, gdy trafiła mi się imprezka w sobotę musiałam na szybko je pomalować, bo wstyd 

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- wagabunga123
- 1000p
Zuza z tym zrywaniem darii to nie jestem taka pewna, w końcu to tylko lakier
Moja różyczka puszcza do mnie oczka, całkiem spory ich ma, mam nadzieję, że będzie jak na pudełku.
zara Ja tez nie mogłam się nadziwić jak ona to sprawnie zrobiła. Teraz już za każdym razem będę chciała "coś fajnego"
Aniu, Annes 77 Wakacje - temat strasznie dla mnie odległy, może w sierpniu uda mi się wygospodarować czas i fundusze na jakiś wypad. Póki co wykupiłam córce kolonie, dobre i to. Co do wody, to też jestem zdania, że to lekkie przegięcie. No ale cóż zrobić, taka mała komuna
Pashmina2006 Madziu, ja bez lekkiego wzmocnienia nie jestem w stanie zapuścić pazurków, łamią mi się od razu. A takie hybrydy nie są bardzo inwazyjne, ani aż tak drogie aby z nich nie korzystać. Sama nie umiem malować, nawet nie próbuję.
clem3 no właśnie, pomimo rękawic dłonie po pracach ziemmych wyglądają koszmarnie, a tak wystarczy umyć i już można wpijać na imprezkę
............................................................................................
Dziś jeszcze przed pracą wpadłam na chwilunię na działkę, zobaczyć co i jak.
Na szczęście wczoraj i w nocy popadało, więc przynajmniej z wiadrami nie ganiam.
Oto kilka fotek z mojej porannego obchodu - miłego oglądania
miejsce pod rabatkę

czosnki

lilie

piwonie

i tulipany

bratki - sadzenie niedzielne

poziomka - też niedzielna

a tu zeszłoroczna New Dawn

i znów tulipany

I to na tyle, zabieram się do pracy, miłego dzionka Wam życzę

zara Ja tez nie mogłam się nadziwić jak ona to sprawnie zrobiła. Teraz już za każdym razem będę chciała "coś fajnego"

Aniu, Annes 77 Wakacje - temat strasznie dla mnie odległy, może w sierpniu uda mi się wygospodarować czas i fundusze na jakiś wypad. Póki co wykupiłam córce kolonie, dobre i to. Co do wody, to też jestem zdania, że to lekkie przegięcie. No ale cóż zrobić, taka mała komuna

Pashmina2006 Madziu, ja bez lekkiego wzmocnienia nie jestem w stanie zapuścić pazurków, łamią mi się od razu. A takie hybrydy nie są bardzo inwazyjne, ani aż tak drogie aby z nich nie korzystać. Sama nie umiem malować, nawet nie próbuję.
clem3 no właśnie, pomimo rękawic dłonie po pracach ziemmych wyglądają koszmarnie, a tak wystarczy umyć i już można wpijać na imprezkę

............................................................................................
Dziś jeszcze przed pracą wpadłam na chwilunię na działkę, zobaczyć co i jak.
Na szczęście wczoraj i w nocy popadało, więc przynajmniej z wiadrami nie ganiam.
Oto kilka fotek z mojej porannego obchodu - miłego oglądania

miejsce pod rabatkę

czosnki

lilie

piwonie

i tulipany

bratki - sadzenie niedzielne

poziomka - też niedzielna

a tu zeszłoroczna New Dawn

i znów tulipany

I to na tyle, zabieram się do pracy, miłego dzionka Wam życzę

- ASK_anulla
- Od: 25 cze 2013, o 13:44
Ładne kolory tulipanów posadziłaś, a narcyz przepiękny. Nie wiem, jak ja kupowałam, że mam niewiele z pojedynczą trąbką, a bardzo je lubię. Pewnie w B. nie było
.
Pazurków, to Ci zazdroszczę. Kiedyś miałam długie i nawet malowane, a teraz mi przeszkadzają, więc obcinam prawie po skórze.

Pazurków, to Ci zazdroszczę. Kiedyś miałam długie i nawet malowane, a teraz mi przeszkadzają, więc obcinam prawie po skórze.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2