Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...

Post »

Widzę, że twoja róża Abraham jest szczepiona na podkładce, która razcej zrobi z niej różę pnącą. Ja mam dwie i każda na inne podkładce. Zdecydowanie wolę tą niską i dobrze rozkrzewioną. Tą drugą w tym roku kulkowałam bo mnie wkurzały te sterczące 2 metrowe badyle. będę podglądać Twoją :-)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Fajny zakup. Ciekawe czy Ci się utrzyma.
Myślę że róże z F ładnie Ci urosną, ja w zeszłym roku dostałam małe sadzonki a całkiem ładnie ruszyły. W tym roku dostałam trochę lepsze.
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

Marlenko z tymi łzami to i ja nie chciałam wyjść na mięczaka ale Tobie powiem - też mi pociekły ( ścierałam ukradkiem)
Niezapomniane chwile przed nami, więc mokro będzie nam jeszcze nie raz w nadchodzącym czasie ;:173
Kupiłam nareszcie buciki dla córci - tragedia z tymi komunijnymi butami ale dobrałam dość elegancki fason u Wojtył....
Mała jest zachwycona bo w 24h były u nas i pasują idealnie - rozmiary się zgadzają.
W piątek kupiłam tez sukieneczkę na przebranie więc z grubsza mam załatwione, teraz tylko drobiazgi.
Różyca z L. okazała, a wosk powinien sam się poddać jak masz taras słoneczny jak nie spróbuj lekko mu pomóc może ładnie zejdzie tylko uważaj aby niczego nie uszkodzić ;:218
Nie mam ostatnio zbytnio czasu na szperanie po FO ale do Ciebie musiałam zajrzeć obowiązkowo ;:173
Pozdrawiam i śle moc ciepłego ;:3
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Zuza zostawiłam wosk w spokoju, niech sobie sam odłazi, bo jeszcze coś oberwę za dużo. Przyznam, że jestem bardzo podekscytowana tym nabytkiem, czy rzeczywiście będzie taka ślicznotka ;:65

Pashmina Witaj, a to mnie zadziwiłaś informacją o podkładce ;:173 Obiecuję robić foto na bieżąco, w razie potrzeby sprawię mu ładną podpórkę

Madziu sadzonki może i nie za duże, ale masz rację, dość ładnie się puszczają :;230 Przez najbliższe dwa tygodnie mieszkają w prowizorycznych domkach na balkonie - posadziłam je w różanych doniczka produkcyjnych, do gruntu trafią pewnie po komunii, bo nie chcę ich sadzić na wariata, gdy miejsce nie do końca jest dla nich gotowe.

Aniu - Zara dziękuję za odwietki ;:196 Ja również nie mam czasu na wpisy na FO, ale zaglądam do Was co dzień ino bez wpisu.
Butki śliczne, ja jeszcze nie wybrałam.

......................................................

Tak jak i Wy i ja ostatnio narzekałam na wygląd swoich pazurków. W poniedziałek poszłam zrobić z nimi porządek, bo w skutek weekendowych prac ogrodowych wstyd było je pokazywać. Zobaczcie jakieś śliczne mi pani pazurki zrobiła ;:215

Obrazek
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Marlenko moje ostatnio pokruszone strasznie...jak patrzę na Twoje to sama mam chęć zapisać się na pazurki,ombre na jednym palcu perfekcja ;:215
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Aniu Ja już od jakiegoś czasu biegam co 3 tygodnie na manicure hybrydowe, tym razem jednak moja Pani przeszła samą siebie. To ombre zrobiła pędzelkiem ;:333
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Marlenko z takim look'iem paznokciowym zmagania ogródkowe nie straszne. ;:215
Bardzo fajny pomysł z różą pienną w donicy. Już się napalałam na podobne rozwiązanie ale w ostatniej chwili zdrowy rozsądek mnie ocknął, że jak kolejna donica trafi na balkon to ja już się tam nie zmieszczę. :roll:
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Aneczko Moja donicowa róża trafi na działeczkę, ino tylko wodę włączą. Ty farciaro masz już H2O a u nas ociągają się strasznie w tym temacie. Dopiero na majówkę ruszą. W zeszłym roku tak się załatwiłam, że posadziłam panny do ziemi a potem codzienne woziłam wodę w wiadrach, butlach itp. I tak prawie miesiąc. I jeszcze strachu przy tym się najadłam, bo upały był straszny. W tym roku już nie jestem taka wyrywna :;230

A co po pazurków to fakt, można działać śmiało i nic im nie jest ;:215
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Marlena, teraz możesz darń zrywać pazurami, ba nawet wertykulacja ręczna teraz nie straszna ;:306
Trzymam kciuki żeby różyczka była tą z pudełka, będzie co podziwiać ;:152
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

No kochana pazurki zjawiskowe ;:oj Jeśli to ombre robione było pędzelkiem to ;:63 dla kosmetyczki.
Zdolna kobitka ;:333
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Marlenka wodę dopiero puszczają w maju? To późno trochę ;:224 Pazurki na wakacje mus zrobić,przecież to już niedługo prawda?
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Bardzo podoba mi się Ombre na paznokciach. Sama w zeszłym roku coś tam na swoich modziłam. Mój ulubiony zestaw kolorystyczny to taki niebieski jak Twój i jasny rózowy. Tylko zazwyczaj robiłam w poziomie. Narobiłaś mi ochoty. Chyba czas przysiąść. Fajnie też mi wychodził wodny manicure. Niestety ostatnio kruszę wszystkie paznokcie na działce.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To jest myśl z tymi pazurkami ;:215 Moje mimo rękawic pozostawiają wiele do zyczenia, gdy trafiła mi się imprezka w sobotę musiałam na szybko je pomalować, bo wstyd :oops:
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Zuza z tym zrywaniem darii to nie jestem taka pewna, w końcu to tylko lakier :D Moja różyczka puszcza do mnie oczka, całkiem spory ich ma, mam nadzieję, że będzie jak na pudełku.

zara Ja tez nie mogłam się nadziwić jak ona to sprawnie zrobiła. Teraz już za każdym razem będę chciała "coś fajnego" ;:215

Aniu, Annes 77 Wakacje - temat strasznie dla mnie odległy, może w sierpniu uda mi się wygospodarować czas i fundusze na jakiś wypad. Póki co wykupiłam córce kolonie, dobre i to. Co do wody, to też jestem zdania, że to lekkie przegięcie. No ale cóż zrobić, taka mała komuna ;:224

Pashmina2006 Madziu, ja bez lekkiego wzmocnienia nie jestem w stanie zapuścić pazurków, łamią mi się od razu. A takie hybrydy nie są bardzo inwazyjne, ani aż tak drogie aby z nich nie korzystać. Sama nie umiem malować, nawet nie próbuję.

clem3 no właśnie, pomimo rękawic dłonie po pracach ziemmych wyglądają koszmarnie, a tak wystarczy umyć i już można wpijać na imprezkę ;:172

............................................................................................

Dziś jeszcze przed pracą wpadłam na chwilunię na działkę, zobaczyć co i jak.
Na szczęście wczoraj i w nocy popadało, więc przynajmniej z wiadrami nie ganiam.

Oto kilka fotek z mojej porannego obchodu - miłego oglądania ;:196

miejsce pod rabatkę

Obrazek

czosnki
Obrazek

Obrazek

lilie
Obrazek

Obrazek

piwonie
Obrazek

i tulipany ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

bratki - sadzenie niedzielne ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

poziomka - też niedzielna :;230

Obrazek

a tu zeszłoroczna New Dawn

Obrazek

i znów tulipany

Obrazek

Obrazek

I to na tyle, zabieram się do pracy, miłego dzionka Wam życzę :wit
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Ładne kolory tulipanów posadziłaś, a narcyz przepiękny. Nie wiem, jak ja kupowałam, że mam niewiele z pojedynczą trąbką, a bardzo je lubię. Pewnie w B. nie było :wink: .
Pazurków, to Ci zazdroszczę. Kiedyś miałam długie i nawet malowane, a teraz mi przeszkadzają, więc obcinam prawie po skórze.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”