Ogród Marty cz. VII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VII

Post »

Aniołki jak zawsze na posterunku, cudnie ;:167 a rodki masz niesamowite Martusiu, ja chyba nie umiem swojemu jednemu dogodzić, bo słabo rośnie ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martusiu ,aniołki masz cudowne ;:215 ,ja nie ma jeszcze ani jednego ,koniecznie muszę to zmienić :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Grażynko,u mnie nie było chyba przymrozku,ale 1 stopień był,wszystko dzielnie przetrwało,dzisiaj też wniosłam część dali do domu,i przykryłam Gunnerę :wit

Madziu,dobrze jak każdy znajdzie coś dla siebie,jakiś szczególny kącik, to miło,pozdrawiam ;:168

Ewciu,to muszę gdzieś tą kalinę kupić ,bo bardzo lubię kaliny,tojeść orszelinowa rzeczywiście się rozrasta ,ale zawsze możesz jej wyznaczyć jakieś miejsce a resztę wyrzucisz ,ona nie rozrasta się bardzo szybko,dopiero jak się dobrze zagospodarzy na swoim miejscu,ale spokojnie da się ją opanować i nadwyżkę komuś dać albo usunąć,pozdrawiam ;:168

Marysiu,dzisiaj sporo posadziłam od Ciebie kwiatuszków,już niewiele zostało,ale mam jeszcze do posadzenia rośliny ,które przyszły zamówione,ale one są w doniczkach ,to spokojnie dam radę ,dzisiaj oczyściłam całą górę pod dynie i je wysiałam ,bo nie wyobrażam już sobie jesieni bez dyń i pysznych zupek ,wysiałam fasolkę Piękny Jaś też na zupki z zielonych młodych strączków,karczochy też już rosną ,napiszę do Ciebie pw,później,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Beatko ,w ogóle o nie nie dbam ,nawet za mało zasilam bo raz w tamtym roku,ja myślę ,ze to zależy od zdrowotności sadzonek ,bo mam takie nowsze,to też paskudne niektóre ;:108

Ewuniu,do misy jeszcze nie nalałam wody ,bo nie mogę sie wyrobić,ale kotki też do niej przychodzą i mój wnuk też myje w niej ręce,więc jest bardzo użyteczna no i włączam fontannę i mamy szum wody,wszystko w jednym,rododendrony są tak cudne ,powiem nieskromnie ,ze sama nie mogę sie na nie napatrzyć ,a ten najwyższy różowy cudownie pachnie,pozdrawiam ;:196

Grażynko,nic nie przymroziło,podobno nie było ujemnej temperatury,tak koło 0-1,aniołki to takie moje miłości ,mam ich sporo ,miło,że podobają sie moje rododendrony,pozdrawiam ;:168

Soniu,oj robi sie ciasno i kolorowo na rabatach ,a żuraw kroczy w irysach,ale rzeczywiście na zdjęciu można porównać liście do liliowców,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Marzenko,ten aniołek w paprociach jest już parę lat i fajnie wygląda na wiosnę i w jesieni,a nieraz to go nie widać z paproci i muszę je trochę koło niego obrywać ;:173

Iwonko,zasilaj go nawozem do rododendronów takim co się rozpuszcza w wodzie i myślę ,że sie pozbiera,aniołki uwielbiam ;:168

Grażynko gracha,ja też uważam ,że musisz to zmienić ,bo one są cudne w ogrodzie ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam na wieczorny i poranny spacerek po moich ścieżkach i zakątkach

tarczownica wypuszcza już liście ,a jeszcze tak pięknie kwitnie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

w niektórych miejscach ścieżki tak zacienione jak w lesie robią sie takie tajemnicze
Obrazek

Obrazek

Obiela dalej kwitnie
Obrazek

inna odmiana bzu z białym obrzeżem
Obrazek

czerwona serduszka
Obrazek

Obrazek

powojnik
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Martuniu ogród taki ogromny, czy Twoi znajomi się w nim nie gubią?
Ciekawe, kiedy moje tarczownice w taki piękny łan się rozrosną. ;:138 Czy one w ogóle się rozrastają?
Miłego wieczoru. ;:196
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś odbyłam spacerek i powiem cudnie. ;:138
Obiela jest cudna moja z nasion jeszcze karzełek. :;230
Figurki aniołków w takim pięknym krajobrazie wyglądają cudnie. :tan
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Marto Twoje rododendrony są po prostu pokazowe- niesamowicie kwitną i zero chorób . Jesteś prawdziwą czarodziejką ;:108 a przede wszystkim wielką miłośniczką roślin.
Bzy też uwielbiam , jest ich teraz wszędzie mnóstwo , więc je cały czas podziwiam.
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martuś pospacerowałam po Twoim ogrodzie - chudnie masz w każdym zakątku ;:63 ;:63 ;:63
Wszystkie roślinki piękne , zdrowe , rozrośnięte ;:333 nie wiem którą pierw pochwalić .
Po prostu RAJ ;:433 ;:433 ;:433
Pozdrawiam i ;:196 posyłam .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu jesteś pracowita, bo nawet już fasolkę posiałaś ;:215 mało tego i dynie już rosną :D To kiedy ta zupka z fasolki ciętej jest? przyjadę na nią ;:108 Tawuła od Ciebie pojechała do mojej córki, jak odkryłam że ja taką samą mam (a nawet większą). Mam nadzieję że się nie gniewasz ;:196 Mam jeszcze do posadzenia rośliny z doniczek :D Skoro tyle zrobiłaś to znaczy, że już jest lepiej ;:168 Życzę dobrego wypoczynku w niedzielę Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Tajemnicze ścieżki w tajemniczym ogrodzie .którego strzegą anioły... ;:138 ;:138 U Ciebie Martuś wszystko takie bujne ...Trud nagrodzony! Efekty widoczne na każdym kroku... a kwitnące już clematisy to dla mnie :shock:

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu,wszyscy sie gubią w ogrodzie ,nie wiedzą gdzie są i jak wrócić i jak chcą jeszcze raz obejść bo gdzieś coś widzieli ciekawego ,to nikt nie potrafi już w to miejsce wrócić ;:306 ,tarczownice się pomału rozrastają ,ja potem kawałek odcinam i sadzę w inne miejsce ,zeby sobie rosły i zaścielały ziemię w różnych zakątkach ,bo pod nimi nie urośnie żaden chwast,miłej niedzieli życzę ;:196

Kasiu,witaj ,dziękuję za miłe zdanie na temat ogrodu,rośnie wszystko pięknie goło jest tylko w miejscach gdzie są nowe nasadzenia ,aniołki uwielbiam i w domu i w ogrodzie,ja też wysiałam obielę ,żeby mieć więcej i ładnie rośnie,pozdrawiam i pięknego dnia życzę ;:196

Beatko,to prawda kocham moje roślinki ,ale nie zawsze mam czas o nie zadbać jak bym chciała ,ale sobie widzę radzą same ,rododendrony powalają ,takie piękne w rzeczywistości ,myślę ,że zdjęcia nawet tego nie oddają ,a bzy też kocham bardzo ,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Tereniu TerDob,dziękuję ,te pochwały to dla mnie największa nagroda ,powiem nieskromnie,pozdrawiam i miłej niedzieli ;:196

Marysiu,nie mam wyjścia ,bo czas goni i nic nie zdąży potem urosnąć ,zupka będzie jak tylko będą młode fasolki ,ale myślę ,że i wcześniej też będziesz,a potem na zupkę,dobrze ,że dałaś córci tawułkę ,bo ja musiałabym ją wyrzucić ,już tyle krzaczków przy moich przeróbkach wyrzuciłam,a tak mi ich było szkoda,dzisiaj jadę na imieninowy obiadek do znajomych ,wiec troszkę odpocznę,pozdrawiam i milej niedzieli życzę ;:196

Maryniu,dziękuję ,mówisz,że widać tą tajemniczość ,zawsze pragnęłam mieć taki ogród ,on był w mojej głowie i tak pomału to realizuję ,Twoje słowa mnie podbudowywują i znaczą ,że warto to robić ,clematisy dopiero zaczynają ,mam młode ,ale myślę ,że już pokażą co potrafią ,chociaż jednego już uwiąd dołapał,ale robię z nimi doświadczenie co do tego uwiądu ,resztę zabezpieczyłam swoją metodą i zobaczymy jaki będzie efekt,na razie cudnie rosną ,w tamtym roku uwiąd zaatakował mi dużo powojników,od Stasi ,wyszły w tym roku ,jeden padł,ale ja muszę znaleźć na nie lekarstwo ,na razie jest dobrze z pozostałymi,może sie uda je wyleczyć,pozdrawiam ;:196 miłej niedzieli życzę ;:3
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zostawiam parę zdjęć z ogrodu ,może sie powtarzam ,ale prawie codziennie fotografuję ,a ponieważ mówicie ,że sie nie nudzicie przy nich to proszę bardzo.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

klon jawor
Obrazek

klon japoński wysoki
Obrazek

Obrazek

piwonia Fan-Tan
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obiela
Obrazek

Obrazek

kalina
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Pięknie, cudne masz różaneczniki, istne cudeńka ile mają lat? Piękna piwonia, czy musi mieć zaciszne miejsce? :wit ;:3
ewazawady
500p
500p
Od: 7 kwie 2011, o 14:20

Post »

Ten kremowy rhododendron ma niesamowity układ liści. Pięknie to wygląda!
Zachęcona Twoimi zakupami z poprzedniego sezonu i moimi doświadczeniami z irysami TB od Waji, kupiłam u niej tej wiosny kilka piwonii. Wszystkie będą kwitły, i to nie jednym, a kilkoma kwiatami! Już się szykuję na jesień.
Fan-tan bardzo Ci się rozrosła.
Pozdrawiam
Ewa
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu,różaneczniki mają koło 9-10 lat juz dokładnie nie pamiętam,piwonie lubią słońce,a zacisznego miejsca nie muszą mieć pozdrawiam ;:168

Ewciu,rzeczywiście ona ma krótkie zaokrąglone liście ,on jeszcze cały nie zakwitnął,codziennie jest go więcej,ona ma cudne te piwonie ,wszystkie takie duże i od razu cudownie kwitną ,ja też jestem z nich bardzo zadowolona ,w przeciwieństwie do innych firm i pewnie też coś jeszcze na jesień wybiorę,Fan -Tan bardzo się powiększyła ,a ma 1 rok ,kupiłam ją w tamtym roku na wiosnę i miała chyba 5 lub 6 kwiatów a w tym roku jest ich bardzo dużo ,na pewno koło 15-16 ,pozdrawiam ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”