Kasiu Lwie Paszcze piękne bardzo je lubię
Pelargonie piękne, Ślaz Zebrina ciekawy kępy dali masz przepiękne
Serduszki przepiękne. Przepięknie i kolorowo robi się u Ciebie
Pauli "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
Zaiste, ciekawa ta lilia z 'powycinanymi' płatkami. W ubiegłym roku moja sąsiadka miała dwie lilie o pełnych kwiatach. Były cudne. Niestety, w tym roku mają już kwiaty pojedyncze.
Śliczny jest ten biały dzwoneczek.
Ha i tu Was zaskoczę - dzwoneczek wcale nie jest biały Nawet nie jest błękitny, tylko tak leciutko fioletowy. A tutaj słońce tak odbija, że się biały wydaje. Nie wiem czy uda mi się uchwycić ten kolor.
Faktycznie Dzwonek Elizabeth oliver nie jest biały tylko taki leciutko fioletowy ja na drugim zdjęciu zauważyłam taki lekki fiolecik na płatkach jak się dobrze przypatrzyłam
Pauli "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
Ta powcinana lilia czy to aby nie jest liliowiec? Charakterystyczne ułożenie płatków dla liliowca. No i jeżeli to liliowiec to jestem zdumiony wcięciami, bo czegoś takiego nie spotkałem jeszcze Ciekawe, czy to się będzie powtarzać? A znasz nazwę? Można by łatwo zweryfikować, czy to cecha stała czy anomalia
Jacku zasiałeś we mnie ziarno niepewności... Ale to na pewno lilia - na zdjęciu widać liście liliowca rosnącego obok. Niestety ma tylko ten jeden kwiat, więc zobaczymy co będzie w przyszłym roku. Nawet gdybym zapisała nazwę tego co tam posadziłam, to i tak nie byłoby to, bo w tym rzucie białą lilię kupiłam tylko jedną (Pretty Woman) i objawiła się kawałek dalej. Pogrzebię jeszcze trochę w necie.
Kasieńko złota, błagam, opisuj zdjęcia, przynajmniej niektóre!
Masz mnóstwo pięknych roślin, a np. ja nie wszystkie rozpoznaję.
Miej litość nad takimi ignorantami jak ja.
Ślicznie w Twoim ogrodzie, który już jest, a nie 'będzie'.
Lucynko jak nie zasnę to następną partię zdjęć opiszę - obiecuję. A jakby co to pytaj.
A wiecie do czego służy torebka?
A to jest drugie ulubione miejsce drzemki...
Witaj Kasiu,te dalie to chyba dla mnie pokazujesz,bo tak je lubię , ,kociak cudowny,trzeba otworzyć torebkę to będzie mu wygodniej,a między oknami musi mu być cieplutko,kotki to lubią ,pozdrawiam i dobrej nocki
To już wiem dlaczego teraz są modne duże torebki żeby kotom było wygodnie A to między oknami rewelka Mój wygodniś to tylko na kanapie, ewentualnie do krzesła się zniży