Hacjenda Anego już ma 10 lat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Hacjenda Anego już ma 10 lat

Post »

Witaj Any :wit
Miło popatrzeć na Twoje porządki a kwitnące nagietki,ciemierniki przywołują wiosenne wspomnienia ;:138
Pozdrawiam.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Witajcie w Nowym Roku ;:138
Życzę Wam szczęścia, dalszej zimy bez mrozów, szybkiej wiosny, urodzaju i spotkań w gronie forumowym.

Elżbietko co w buteleczkach to ... zobaczysz i posmakujesz - czas na odwiedziny i nie musisz autkiem, bo od Ciebie busy jeżdżą niemal pod samą hacjendę :)
Bawiliśmy się pod Spodkiem wspaniale, nie zmarzliśmy bo taniec rozgrzewał, tylko przez to kilkugodzinne karaoke gardła bolą, bo nałykaliśmy się zimnego powietrza, śpiewając przez parę godzin :wink:

hehe Doroto taka limonka to nie tylko do ozdoby ale i ... smakowania :;230
Dziękuję za życzenia.

No tak Aniu - było ciepło, pokazywałem roślinki i ... trzeci już dzień mamy temp.-8 - 12 a w nocy -14 - 16 :(
Zimy się chciało :( żeby chociaż śnieg przykrył te roślinki ...

Beti ;:168
Jestem już.
Pamiętasz bajkę o osiołku co mu żłoby dano?
Tak jest i ze mną - barek zapełniony nalewkami, tudzież innymi alkoholami i ... jak się ma ochotę napić, to nie wiadomo co :( Potrafię odejść od barku z niczym, by przemyśleć ;:306

Witaj Arku! Teraz tym bardziej wspominam wiosnę, bo mrozisko u nas straszliwe. Dzisiaj w południe było -11 o nocach nie powiem, bo śpię, ale o 8-ej jeszcze pokazywało -16
Mimo tego ... już planuję co by zmienić w ogrodzie - zajrzałem do kalendarza ubiegłorocznego i 17-tego lutego już grabiłem i sprzątałem grządki a 20-tego siałem sałatę :) zleci raz dwa ;:333
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Andrzeju, mrozy nastały to i ja mam spóźniony zapłon ;:306 ;:306 ;:306 Mimo wszystko dotarłam z życzeniami noworocznymi. Życzę Wam wszystkiego co najpiękniejsze i najlepsze w Nowym Roku ;:108
No właśnie , tez muszę zerknąć do kalendarzowych zapisków z ubiegłego roku . Na pewno już wkrótce wysieję pelargonie! ;:108
Pozdrawiam!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
mysia
200p
200p
Od: 28 wrz 2014, o 18:37

Post »

Andrzej - wszystkiego naj . naj .dla WAS w Nowym Roku ;:168 bo świąteczne życzenia zniknęły ;:219

u nas też takie mrozy , a moje róże nie okryte ;:223 ale może dadzą radę ,od czwartku ma być cieplej

:wit
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Bogusiu, wiem że paluszki swędzą do siania :wink:
Jeszcze parę dni i ... będziesz siała :)

Tobie Marysiu też dziękuję i ... też czekam na ocieplenie, masz rację - ponoć ma być cieplej, niby już dzisiaj mieliśmy mieć ok -7 w dzień, a było -12 :(
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Moja aktywność w tym roku wzrosła hihi co widać.Dzięki Ci dobry człowieku za zdjęcia-aż nie wierzę ,że tak było.
Naleweczka Twoja uratowała wnusię przed grypą-(a że ma 22 rokow to jej wolno łykać %)
Robisz przepyszne.Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkiego dobrego.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Wow, butelki wyglądają wspaniale, no ale Ty masz takie artystyczne zdolności, ja nawet nie spróbuję :) nie te ręce, nie ta cierpliwość...
W Nowym Roku życzę zdrowia , zdrówka, zdróweczka a resztę sobie kupisz ;:108 :lol:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Andrzeju :wit Przyszłam się przywitać i poprzeć jaki masz ogród , przeglądając pierwsze strony Twojego wątku oniemiałam i zaniemówiłam ;:oj ;:oj ;:oj
Przepiękne róże , tulipany , azalie i inne kwiaty - długo by wymieniać ;:180 ;:180
Wspaniałe zmiany ;:333 Cudowną macie działeczkę ;:215 ;:215 z czym ja się wychylam :oops:
Jeśli mogę idę dalej pozwiedzać wasz RAJ :!:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

O ja Cięęęęęęęęęęęęęęęęęęę ;:202 , na nic więcej w tej chwili mnie nie stać ;:202
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Witam Andrzeju, miło mi że trafiłeś do mojego ogródka, może w nagrodę coś Ci przypomni taka fotka :wit
Obrazek
po obejrzeniu wykasuj ;:130
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beti - to już 39 lat ... akurat minęło dwa dni temu ;:138
a czemuż to na PKS Złocieniec powiedziałaś " no nie"? Czyżby i Tobie coś ten pojazd przypomniał?

Irenko - jasne że przypomina, pewnego razu takim pojechałem z PZ do Złocieńca odwiedzić kolegę z którym mieszkałem przez 3 lata w Koszalinie :)
Skasować się nie da - ale za to Beti się zdziwiła :wink:

A Monika ... mnięęęęęę, ;:oj ale co? a co później? :wink:

Terenia dwa dni temu oniemiała i zaniemówiła ... pewnie już przeszło :;230
Dziękuję :oops:

Karolino - ja zawsze próbuję ... bo może potrafię? a jak się uda to jest fajnie :)

Dziękuję Aniu! - w tym roku oprócz standardowych, mam trzy nowe nalewki - z róży, tarniny i pestek pigwowca :heja

Troszeczkę śniegu przykryło roślinki, będzie im ciepło, tym bardzie że dzisiaj temp. podskoczyła do +2 Pierwsza dodatnia w tym roku.
A przysłowie mówi "jak mróz na 3 Króli trzyma to będzie długa zima" - czyli ... czas przeglądać nasiona i planować ;:306
Życzę Wszystkim szybkiej wiosny i obfitych plonów. ;:138
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Jak to co Adasiu , jak to co ............... ;:oj przepiękne miejsce stworzyłeś , cudnie skomponowane , wyważone, niesamowite , och jak ja bym chciała podotykać , powąchać , poczuć i ta róźa boska a raczej boski bo to on książę, Adasiu chylę czoła oj wiele nauki jeszcze przede mną ;:63 ;:63 ;:63
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Już dobrze :D ale podpisuję się pod wypowiedzią i zachwytami Moniki i to dwoma rękami ;:108
PIĘKNIE MIEJSCE STWORZYLIŚCIE :!: ;:180
Czytam że robiłeś nalewkę z pestek pigwowca - czy mógłbyś napisać jak ją robić ???
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

chalaputkowo pisze:Adasiu
;:oj ... :(
W szkole średniej p.Dyr. mówiła do mnie "Tosiek" pytam dlaczego?Bo od Antosia - mówi.
Ale ja jestem Andrzej! A ona dalej - Tosiek.
Na kolejne veto powiedziała ... i tak będziesz Tosiek bo to ładne jest, a ja się przyzwyczaiłam :wink:
Przez wszystkie lata byłem Tośkiem, ale nigdy Adasiem :(
Jedynego jakiego znam to ... Adaś Miauczyński ;:224
Jak się poprawisz to ... tę jubileuszową różę ci wyhoduję ;:333

Tereniu - po raz pierwszy w życiu zrobiłem pestkówkę, bo moja koleżanka robi każdego roku i się chwali (a daleko mieszka :( )
Wydłubałem dwie szklanki pestek z pigwowca (mogą być z jabłek, ale ... jabłka mają ich mniej)
Wymyłem na sicie kilkakrotnie, bo miały białe kawałeczki ze środka pigwowca.
Zalałem 0,7 wódki i wsypałem ok 0,3 kg cukru (wedle smaku - jak słodkie się lubi)
Wstrząsałem, aż się cukier rozpuścił.
Stało to 3 m-ce często potrząsałem. Kolor był lekko słomkowy, lekko mętny, a raczej mleczny.
Zlałem przez sito, a potem drugi raz przez filtr do kawy.
Zaskoczył mnie smak ;:oj
Myślałem o kwaskowym (od pigwy) a to był ... migdałowy smak ;:224
Wyszło tego niecały litr i jak mówiłem - lekko słomkowy :(
Aby dopełnić do całego litra i poprawić kolor, wlałem kieliszek brandy, było jeszcze miejsce to dodałem 1,5 kieliszka whisky ;:138
Pochwaliłem się koleżance pięknym kolorem, a ona ... jak to zrobiłem?
Ona zalewa alkoholem, po czasie zlewa i zasypuje pestki cukrem, a nalewka ma mleczny kolor.
Po wymianie uwag, okazało się że nie płucze pestek i białe drobinki albedo popsuły wygląd :(
Dołączyłem jej zdjęcie - prawda, ze mój wyrób ... szlachetniejszy?
A jak smakuje! Ta goryczka migdałowa .... i nie marudzić mi że kwas pruski, że truje - więcej się trujemy jedząc to co ze sklepu przyniesiemy, a nalewkę pije się w małych kieliszkach i od czasu do czasu ;:138

Obrazek
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dobry wieczór Andrzeju!
Dziękuję że mnie odwiedziłeś, bo w ten świąteczny wieczór mogłam poznać bardzo ciekawy wątek. Szkoda że w poprzednich zniknęły zdjęcia, ale u większości poznikały coś się chyba nie dogadali, bo te co były nie powinny znikać. Traci na atrakcyjności również FO. Jednak ostatnia część bardzo ciekawa, bo hacjenda zadbana, ogród wypieszczony, ale co się dziwić przy tylu klonach ;:306 Wędzarnia to moje marzenie i mam nadzieję że się spełni, co prawda marzę o wędzeniu nie kurczaków, bo te mają u mnie inną rolę, tylko ryb ;:215 Fauna u Ciebie ciekawa a żabola to Ci zazdroszczę na równi z wędzarnią :;230 (kolekcjonuję). Dużo ciekawych i praktycznych rzeczy dowiedziałam się i na więcej mam nadzieję w przyszłości. Dzisiaj to wszystko, było mi bardzo miło i życzę Ci na Nowy Rok (bo do Trzech Króli można) wspaniałego sezonu takiego w sam raz jak chodzi o ciepło, wodę i inne warunki atmosferyczne!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”