Wiosna już niedługo... cz. 23
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wiosna już niedługo... cz. 23
Witaj Marysiu,gdybyś mogła mi wysiać karczochy to byłabym bardzo wdzięczna ,bo jak pisałam strasznie nie mam do siewek chęci,goździki masz śliczne ,a tak je krytykujesz ,brodate ja też uwielbiam ,bo one dają się lubić ,ja mam takiego czyśćca tylko różowego,to mogę Ci dołożyć do kompletu,śpij słodko ,buziaczki 

- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu! Papug względnie zdrowy, a ziarnka były z resztek jego pokarmu (grymasi i część zostawia).
Szukam dla niego nowego domku, ale nie potrafię go oddać w zupełnie obce ręce.
Miałam ochotę wysiać w tym roku karczocha (Beatka Tomaszkowa mnie zachęciła udanymi zbiorami), ale nadal szukam nasionek, bo jakoś nie trafiłam.

Szukam dla niego nowego domku, ale nie potrafię go oddać w zupełnie obce ręce.
Miałam ochotę wysiać w tym roku karczocha (Beatka Tomaszkowa mnie zachęciła udanymi zbiorami), ale nadal szukam nasionek, bo jakoś nie trafiłam.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu karczochy będą
, a może nawet te ubiegłoroczne przetrwają to będą miały ładniejsze kwiaty
Czyśćca przyjmę z wielką radością
Goździki nie tyle krytykuję co jak coś rośnie bez problemu to wydaje się mniej wartościowe
Dobrego dnia i niech słoneczko zaświeci
Renatko ja już nie będę miała papuga, bo mój był sam i chyba z samotności krócej żył. Chyba trzymanie ptaków w klatce nie jest najlepszym pomysłem
Ja od lat sieję karczochy i bardzo lubię jeść jak znajdę nasiona to kupię parę opakowań, bo nie tylko Ty nie możesz znaleźć, a wysyłkowo nie opłaca się przez wysokie koszty przesyłki 

Renatko ja już nie będę miała papuga, bo mój był sam i chyba z samotności krócej żył. Chyba trzymanie ptaków w klatce nie jest najlepszym pomysłem

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu ja sieje dużo pomidorków, większość nasion jak co roku mam z akcji. Też planuję wysiewać pod koniec lutego.
Takiego czyśćca nie znam. Piękna kolekcja goździków.
Takiego czyśćca nie znam. Piękna kolekcja goździków.
- Maska
- Kontakt:
Dorotko też mam dużo nasion pomidorów i to z różnych źródeł: z akcji, od forumek, i od kolegi z USA. Sporo zostało z ubiegłego roku, bo jak dostawałam po 5 szt, a wysiałam 2 to reszta została
Muszę w tym roku sprawdzić jak z rozmnażaniem czyśćca z nasion
właśnie wyczytałam, że jak się wycina pędy kwiatowe po przekwitnięciu to wypuszcza rozłogi i kępa się rozrasta. Ja nie ścinałam 

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Marysiu ja musiałabym policzyć ile mam odmian pomidorów, co roku zamawiam inne odmiany, próbujemy, smakujemy i z tych wg nas naj... zbieram nasionka. Tylko tych naj.... mi co rok przybywa.
- bartosz les
- Od: 24 sie 2013, o 09:02
Marysiu, wpadłem do Ciebie po długiej mojej nieobecności
Śliczna kolekcja gozdzików i piękny czyściec też go kiedyś miałem ale kotki się nim załatwiły
Wszystkiego Najlepszego
Zapraszam do siebie

Zapraszam do siebie

- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Ja mam papuga, bo Młoda przyniosła znajdę i tak się zaczęło. Oddała bym w dobre ręce, bo mam astmę, ale nie dam na zmarnowanie.
Pomidorki wysiewam sama (poza zeszłym sezonem, gdy wypadał mi w tym czasie pierwszy szpital), ale nasionka musiałam kupić w PNOS Ożarów, bo Teściowi nie smakowały odmiany, które dostał od znajomych. Teraz mają być tylko takie tradycyjne
Może plony z nich nie największe, może i chorowite, ale mają przecież najbardziej mojej rodzinie smakować. Dla Teścia tradycyjne, a dla Taty smaczne, ale bardzo duże...
Może w tym roku się ogarnę i nie będę miała trzysta sadzonek... Tyle mi nie potrzeba, ale tak jakoś mi się produkowało...

Pomidorki wysiewam sama (poza zeszłym sezonem, gdy wypadał mi w tym czasie pierwszy szpital), ale nasionka musiałam kupić w PNOS Ożarów, bo Teściowi nie smakowały odmiany, które dostał od znajomych. Teraz mają być tylko takie tradycyjne

Może w tym roku się ogarnę i nie będę miała trzysta sadzonek... Tyle mi nie potrzeba, ale tak jakoś mi się produkowało...

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
)Nadzieja umiera ostatnia...

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Witaj Marysiu po długiej przerwie
Lekturę miałam dzisiaj bardzo dobrą, tematy dla mnie. Wspomnienia o starym Krakowie, pamiętam wyprawy z wujkiem na Kleparz z mlekiem, masłem, jajkami i wszelkim dobrem z ogrodu a zwłaszcza ogromne truskawki. Teraz tam stoi Nowa Huta
Warto było przywołać wspomnienia
Drugi temat to obślizłe towarzystwo, którego u mnie pod dostatkiem. Najgorsze to te rude kiedyś sprowadzone do dużych sadów aby zjadały opadłe owoce i rozpleniły się tak jak ropuchy w Australii. Nie ma na nie żadnych środków. Jeszcze 'glanzit' działa na nie najlepiej ale ile tego można wysypać, od zbierania kręgosłup mi już wysiadł
Kochana jak się już zabierasz za siewy to wiosna tuż, tuż i niedługo muszę zaplanować wyjazd w dolinę

Lekturę miałam dzisiaj bardzo dobrą, tematy dla mnie. Wspomnienia o starym Krakowie, pamiętam wyprawy z wujkiem na Kleparz z mlekiem, masłem, jajkami i wszelkim dobrem z ogrodu a zwłaszcza ogromne truskawki. Teraz tam stoi Nowa Huta

Drugi temat to obślizłe towarzystwo, którego u mnie pod dostatkiem. Najgorsze to te rude kiedyś sprowadzone do dużych sadów aby zjadały opadłe owoce i rozpleniły się tak jak ropuchy w Australii. Nie ma na nie żadnych środków. Jeszcze 'glanzit' działa na nie najlepiej ale ile tego można wysypać, od zbierania kręgosłup mi już wysiadł

Kochana jak się już zabierasz za siewy to wiosna tuż, tuż i niedługo muszę zaplanować wyjazd w dolinę

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- Maska
- Kontakt:
Dorotko a ja dopiero jestem w trakcie wybierania i chyba jest jeszcze gorzej
ale parę ulubionych tez już mam. Lubię żółte gruszeczki, i takie duże żółte pomidory o delikatnej skórce.
Bartoszu witam Cię serdecznie ! rzeczywiście dawno nie byłeś, ale pewnie masz teraz ferie i nadrabiasz
Za życzenia dziękuję i oczywiście Cię odwiedzę
Renatko moi domownicy zdają się na mnie i zachwycają się każdym pomidorem wyhodowanym przeze mnie
Ale wcale to nie zmniejsza liczby sadzonek
Witaj Marysiu
a znałaś w tej sytuacji plac w Mogile, parę dni temu przejeżdżałam koło niego i ucieszyłam się że dalej istnieje
Jeżeli tylko wiosna ma być wcześniej i mam Cię zobaczyć to już w grudniu mogłam siać
Cieszę się bardzo na nowy sezon i na nasze spotkania 

Bartoszu witam Cię serdecznie ! rzeczywiście dawno nie byłeś, ale pewnie masz teraz ferie i nadrabiasz

Renatko moi domownicy zdają się na mnie i zachwycają się każdym pomidorem wyhodowanym przeze mnie

Witaj Marysiu

- bartosz les
- Od: 24 sie 2013, o 09:02
- Maska
- Kontakt:
A nie chodzisz do szkoły? To wybacz coś się starszej pani pop..... 

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu do pięknej doliny i uroczego zakątka w niej zawsze zawitam
a przede wszystkim sympatyczna gospodyni w tym zakątku rządzi 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- Margita
- 500p
- Od: 21 kwie 2012, o 19:37
Wy już o pomidorach, a ja o własnych mogę tylko pomarzyć - nie mam szklarni.
- Ewakora
- Od: 17 maja 2010, o 14:13
Ja już nawet nie marzę. Jedyne na jakie mogę liczyć, to moje coroczne samosiejki koralików. To są dopiero pomidorki.
Są całkowicie bezobsługowe. Same się sieją, same rosną, a ja tylko zbieram. W minionym sezonie znowu coś mnie podkusiło i posadziłam trochę innych i niestety nie zjadłam z nich ani jednego. Teraz posadzę sobie kilka moich maluchów do sporych doniczek i na tym koniec. 

Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas