Isiu, no widzisz, gdybym wczesniej przeczytała, to bym więcej tego słonka zamówiła
Ale i tak źle nie było. Szkoda, że później wiać zaczęło. Ale i tak jeszcze popracowałam
Teresko, moje ubiegłoroczne też zmarniały. Chyba te temperatury im nie posłuzyły. Trzeba czekać na siewki
To jesteśmy takie same.
Ja też chciałabym miec wszystkie rośliny. To jest dla mnie ważniejsze niż wygląd rabat. Chociaż staram się sadzić to tak, żeby pasowało mniej więcej do siebie. Znam gorsze nałogi
Aniu, u mnie masa liści tulipanowych. Jesienią czeka mnie sporo zakupów. Muszę prawie wszystkie wymienić. Najbardziej wyradzają się te odmianowe. Te zwyczajne rosną sobie w najlepsze od kilku lat.
Ja mimo zimnicy troche podziałałam
Mariolko, kamienie kupuję. U mnie w pobliżu nie ma takich zwykłych, więc jestem zmuszona wydawać na nie pieniądze. A jak wydaję, to już na coś oryginalnego
Paulinko, no niestety taka liczna roślin powoduje trochę chaosu. Staram się to rozładować bukszpanami. Ale roślin jest tyle, że trudno uzyskac efekt uspokojenia
Lucynko, jeśli kiedyś mnie odwiedzisz zobaczysz jak jest naprawdę. To istny busz. Zostawiam za mało miejsca na rosliny. Powoli zaczynam rozsadzać, ale chyba i tak za mało
Asiu, jesteś bardzo miła. Tylko, ze ja wiem swoje. Na zdjeciach może tego tak nie widać. Ale w realu chaos panuje. Rabaty nie są skomponowane, raczej staram się układać rosliny tak, żeby w miarę do siebie pasowały. Dla mnie skomponowana rabata to taka, którą wymysli się od początku do końca. A ja po prostu kupuję rosliny, które wpadną mi w oko i staram się im znaleźc odpowiednie miejsce. Stąd tak to wszystko wygląda
Ja w tym roku mam bardzo mało naparstnic i bratków. Jesienne przesadzanie zrobiło swoje
Weekend minął. Ale mimo, że pogoda była fatalna popracowałam trochę. Agatra namówiła mnie na zakupy i w piątek przywiozła mi jeżówki. Chcąc nie chcą poszłam sadzić. Przy okazji poprzesadzałam trochę roślin, powywalałam

też trochę. Część poszło w dobre ręce. Ale zyskałam tez trochę miejsca na nowe roslinki. Chyba nigdy nie skończę kupować