Ogródek Gosi cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 14

Post »

Gosiu cudnie tulipany przy tym pieńku wyglądają. ;:138
Dzięki za przypomnienie o siewkach werbeny, ;:196 muszę uważać, gdyż a nóż się wysieje, gdyż ubiegłoroczna pomimo okrycia raczej nie wyrośnie.
Ja również estetką nie jestem, ale najgorsze jest to, że coraz bardziej wszystkie rośliny mi się podobają, a w ogrodzie mam coraz większy chaos. Ten mój nałóg jest straszny. :wink:
Miłego dnia Ci życzę. :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Gosiu!!
ale ładne masz te tulipanki białe ;:333
Ja jakos białych mam malo.
Najbardziej widze romnożyły się te czerowne.Twardzieli jakieś :D
Ale to dobrze, wnosza ładne kolory wczesna wiosna do ogrodu ;:108
Pozdrawiam cieplutko, bo u mnie zimnica... a tyle planów miałam ;:7
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

I ja pochwalę tulipanki. A ten kamyk to skąd wytrzasnęłaś? Jakiś "markowy" :;230
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu jaki Ty masz znowu chaos?? :;230 :;230 Ja tam widzę pięknie skomponowane rabaty ;:215 Piękne białe tulipany ;:167
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

No, ja też widzę i ład, i skład. Teraz już tylko ;:3 potrzeba dużo. :wit
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Gosiu ok, będę uważać i na razie postaram sie przy werbenie nie za bardzo grzebać. Ja już tak się naparstnic pozbyłam z ogrodu - zostawiłam zamiast nich chwasty :oops: - taka ze mnie ogrodniczka :;230
A tak w ogóle to gdzie u Ciebie nieład i chaos? Rabaty śliczne skomponowane i poukładane. Widać, że wszystko przemyślane.
Gorące pozdrowienia z zimnych gór ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Isiu, no widzisz, gdybym wczesniej przeczytała, to bym więcej tego słonka zamówiła :D
Ale i tak źle nie było. Szkoda, że później wiać zaczęło. Ale i tak jeszcze popracowałam

Teresko, moje ubiegłoroczne też zmarniały. Chyba te temperatury im nie posłuzyły. Trzeba czekać na siewki
To jesteśmy takie same. :D
Ja też chciałabym miec wszystkie rośliny. To jest dla mnie ważniejsze niż wygląd rabat. Chociaż staram się sadzić to tak, żeby pasowało mniej więcej do siebie. Znam gorsze nałogi :wink:

Aniu, u mnie masa liści tulipanowych. Jesienią czeka mnie sporo zakupów. Muszę prawie wszystkie wymienić. Najbardziej wyradzają się te odmianowe. Te zwyczajne rosną sobie w najlepsze od kilku lat.
Ja mimo zimnicy troche podziałałam

Mariolko, kamienie kupuję. U mnie w pobliżu nie ma takich zwykłych, więc jestem zmuszona wydawać na nie pieniądze. A jak wydaję, to już na coś oryginalnego :wink:

Paulinko, no niestety taka liczna roślin powoduje trochę chaosu. Staram się to rozładować bukszpanami. Ale roślin jest tyle, że trudno uzyskac efekt uspokojenia

Lucynko, jeśli kiedyś mnie odwiedzisz zobaczysz jak jest naprawdę. To istny busz. Zostawiam za mało miejsca na rosliny. Powoli zaczynam rozsadzać, ale chyba i tak za mało

Asiu, jesteś bardzo miła. Tylko, ze ja wiem swoje. Na zdjeciach może tego tak nie widać. Ale w realu chaos panuje. Rabaty nie są skomponowane, raczej staram się układać rosliny tak, żeby w miarę do siebie pasowały. Dla mnie skomponowana rabata to taka, którą wymysli się od początku do końca. A ja po prostu kupuję rosliny, które wpadną mi w oko i staram się im znaleźc odpowiednie miejsce. Stąd tak to wszystko wygląda
Ja w tym roku mam bardzo mało naparstnic i bratków. Jesienne przesadzanie zrobiło swoje

Weekend minął. Ale mimo, że pogoda była fatalna popracowałam trochę. Agatra namówiła mnie na zakupy i w piątek przywiozła mi jeżówki. Chcąc nie chcą poszłam sadzić. Przy okazji poprzesadzałam trochę roślin, powywalałam ;:oj też trochę. Część poszło w dobre ręce. Ale zyskałam tez trochę miejsca na nowe roslinki. Chyba nigdy nie skończę kupować ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Gosiu piękne pąki ma Twój klematis u mnie chyba tylko jeden inne zmarzły i startują od ziemi .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Gosieńko - u mnie też jest busz. Latem. Bo ja sadzę bardzo dużo jednorocznych. Ale ja to ogromnie lubię. :tan
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Gosiu co to za krzew tak pięknie na biało kwitnie?
Powojniki tylko patrzeć, kiedy zakwitną u Ciebie, a ja na swoich pąków, ale na liście szukałam, gdyż bałam się, że uschły. :)
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Nigdy nie zwracałam uwagi na fiołki dopóki nie zajrzałam do sklepu internetowego Bergenia tam dopiero mają cuda ;:oj
Drzewko kwitnące na biało to wiśnia?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale dzisiaj zimnica :evil:
Chyba się juz nie doczekam tego ciepła. Nawet jak jest wyższa temperatura, wiatr ją skutecznie obniża.
Kiedy się to skończy? :roll:

Geniu, u mnie powojniki przezimowały rewelacyjnie. Może to Dzięki temu żywopłotowi, a może dzięki nadmanganianowi. Jak są zdrowe, łatwiej im przetrwac

Lucynko, ja już nawet nie mam za bardzo miejsca na jednoroczne. Oczywiście sieją mi się naparstnice, rudbekie, werbeny, astry, niezapominajki i bratki, ale one same sobie wybierają miejsce. Zawsze się gdzieś wcisną.
Nie wiem, czy widziałaś zdjęcia z poprzedniego sezonu. Za jakiś miesiąc nie bedzie już widać wolnej przestrzeni. Ale ja też to lubię ;:173

Teresko, to morelka. Mam 3 drzewa owocowe. Morelkę, czereśnię i orzecha. Ten ostatni późnym latem został bardzo przycięty, ciekawe, czy tego nie odchorował.
Odpukać, powojniki u mnie rosną bardzo dobrze. Co roku zasilam je porządnie, a na dokładkę pod nogi sadzę nadmanganian potasu. Chyba to im odpowiada
Ten, który pokazałam to Omoshiro. Zawsze zakwita jako pierwszy

Aniu, Ty się dopiero zachwyciłaś, a ja się ich pozbywam. Zostały nieliczne. Są zbyt intensywne
Drzewko to morelka

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Pięknie, Gosiu!
Fantastyczne zdjęcie - to pierwsze. Zupełnie jakby pani młoda tam stała w welonie. Ogromnie mi się podoba - takie tajemnicze, jeśli nie pani młoda, to gość błądzący we mgle.Takie skojarzenia mi się narzucają. ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Gosiu, co jest na pierwszym i czwartym zdjęciu :?:
Na ostatnim też nie wiem :oops:
Wiatr połamał mi pąki na Omoshiro :twisted:
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Margo2 pisze:Ale dzisiaj zimnica :evil:
Chyba się juz nie doczekam tego ciepła. Nawet jak jest wyższa temperatura, wiatr ją skutecznie obniża. Kiedy się to skończy? :roll:
Gosiu pytam o to każdego dnia i wciąż czekam na normalną temperaturę przy której praca na działce będzie przyjemnością . Ten mroźny syberyjski wiatr juz mi uszkodził wystawiane do skrzynki podpędzone karłowe dalie.
Widoczki piękne , kolory wiosny radosne - widać jak się napracowałaś.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”