Ogród Marty cz. VI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VI

Post »

witajcie ,śnieg sypie ciągle ,ja właśnie wróciłam z ogrodu,musiałam zadołować małego świerczka ,jałowce,dosypać ziemi przesadzonemu modrzewiowi,rozsypać popioły w nowych rabatach i przyszłam dotleniona i zadowolona ,chociaż zasypana ,teraz obiadek i forum

Marysiu,to nic ,że przegapiłaś krwiściąga ,przecież rośnie to się podzielimy ,miłego dnia życzę ;:196

Tereniu,fajnie ,że tak się podoba ,mam w ogrodzie 2 proste alejki ,wszystkie inne to zakręcone z zakamarkami,dwie są proste ,bo przez jedną idzie gaz do sąsiadów a przez drugą idzie woda do drugich sąsiadów,i nie chciałam sadzić nic na rurach ,spokojnego weekendu życzę ;:168

Marzenko,marzenia sie spełniają to na pewno tak będzie,trzeba tylko bardzo chcieć i nie bać się pracy,życzę spełnienia Twoich marzeń ogrodowych i nie tylko,powodzenia i zapraszam znowu ;:65 ;:180

Ewuniu,te róże mają rosnąć przy wejściu do domu,więc muszą być niewysokie,zdrowe,ciągle kwitnące,w odcieniach różu,sama zobacz ile jest warunków,na drugą rabatę też przed domem już mam faworytki,i tam wysokość,nie ma znaczenia,mnie brakuje jednego krasnoludka i królewny Śnieżki bo nie było w tamtym roku,ale postaram sie załatwić,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196

Marysiu,zapisuj co chcesz,bo w moim ogrodzie w tej ilości można się zgubić,buziaczki dla Ciebie ;:79

Soniu,piszesz tak,że aż się uśmiałam,ta języczka rośnie w pełnym słońcu i czasem wiszą jej liście ,ale o zachodzie się zbiera,a i tak pięknie wygląda,inne mam w cieniu i półcieniu i nie więdną,ale to jej chwilowe więdnięcie samych liści mnie nie przeszkadza,biały rozchodnik będzie dopisany do moich nadwyżek ,bo mi się ominął,ja nie zauważyłam ,żeby on szary się robił,pięknie sie prezentuje ,jest średniej wielkości ,sztywny na łodygach ,kwiaty ma duże,pozdrawiam i buziaki dla Ciebie, ;:196 u mnie dzisiaj bardzo pada śnieg ;:134

Ulciu,słoneczne zdjęcia zawsze poprawiają nastrój,u mnie też ponuro i sypie,miłego popołudnia ;:168
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Martuś jak w angielskim ogrodzie. ;:215
Piękna aleja kwiatowa, aż miło się taką przechadzać.
Tobie pogoda dopisała a u mnie pada śnieg i deszcz na zmianę. ;:222
Śliczny ten biały krwiściąg, ja mam tylko różowy.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martusiu Ewa ma tylko jednego krasnoludka w sprzedaży,,,,kupiłam :;230
Lucia
200p
200p
Od: 17 paź 2011, o 20:14

Post »

Marta Twój ogród jest zachwycający.
Z wielką przyjemnoscią już od kilku dni na raty wędruje po nim wirtualnie.
Nasadzenia są świetnie rozplanowane, pomyślane.
Czarujesz mnogością kolorów i różnorodnością posiadanych roślin.
Z przyjemnością nie raz wybiorę się na wirtualny spacer po Twoim ogrodzie.
Pozdrawiam Paulina
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś dziękuję, ;:196 dostałam kilka języczek, jedną zostawiłam, a resztę oddałam, bo u mnie nie ma cienia. Bałam się, że je zamorduję na słońcu. Pozdrawiam :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko,zawsze chciałam,żeby mój ogród wyglądał na taki angielski pełen kwiatów,ale to też taki rustykalny styl,wiejski gdzie rośnie wszystkiego dużo,przecież tak było w ogródkach naszych babć,różowy krwiściąg jest dużo niższy ,ten biały to wysoki,dzisiaj u mnie też śnieg sypie i topnieje i znowu sypie,teraz jest bialutko,pozdrawiam ;:168

Dorotko,ja też zaczęłam od jednego i w tamtym roku na wiosnę Ewa zamówiła dla mnie pięć następnych ,a jednego dalej nie było,może uzupełnię w końcu tą kolekcję,ale dobrze ,że już zaczęłaś to kiedyś będzie ciąg dalszy ;:306

Luciu,dziękuję za takie pochwały,dobrze ,że tak można dzielić się z Wami swoim ogrodem i ,że można wirtualnie spacerować ,oglądać ,marzyć i tworzyć własne ogrody,pozdrawiam i zapraszam znowu ;:65 :wit

Soniu,ta w słońcu to ma najwięcej kwiatów,ale duża ilość liści i dość dużych powoduje większe parowanie,a tymczasem roślina nie nadąża pobierać takiej ilości wody,ale o zachodzie wszystko wraca do normy,trzeba ją więcej podlewać,pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Może zechcecie ze mną pospacerować i pomarzyć o lecie?

Akant
Obrazek

History
Obrazek

Obrazek

Języczka Przewalskiego
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Firletka chalcedońska
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pysznogłówka czerwona
Obrazek

Obrazek

przed pysznogłówką Pajęcznica liliowata
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Pysznogłówka w takiej ilości wygląda zjawiskowo ;:333 Martuś co to za duże liście na zdjęciu nad aniołkiem? Chyba nie pokazywałaś liliowców, a masz całkiem pokaźną kolekcję :D
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Marto, piękna ta ostróżka z fryzowanymi brzegami ;:333 Pospacerowałam wdychając pełną piersią letnią aurę a za oknami zimowe pejzaże. Udało Ci się ździebko popracować zanim śniegu nasypało. ;:138
Znasz może imię tego pomarańczowego liliowca o wąskich wydłużonych płatkach.Też go mam ale bez nazwy- jest taki pająkowaty. ;:224
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martuś i znowu piękności pokazujesz ;:333 klękajcie narody ;:180
Zapytam o Pajęcznicę liliowatą - masz może zdjęcie jej liści ??? siałam dwa razy i nic nie mam , może wyrwałam myśląc że to chwast ;:223
Jest śliczna na uzupełnienie do innych kwiatów z pysznogłówkami wygląda super ;:63 ;:63
Miłej niedzieli życzę ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś, takie energetyczne kolory, były mi potrzebne dziś.;:180 Poznałam akant, a aniołek koło tawuły i tawułki, piękny.;:138 Pozdrawiam ciepło. :wit
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martusiu wszystkie roślinki na portretach piękne, ale ostróżka zawładnęła bardzo moim ;:167 Pozdrawiam cieplutko.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Chętnie pomarzę o lecie, szczególnie patrząc jak za oknem jak kolejne warstwy śniegu zakrywają rabaty ;:108 Pysznogłówka pewnikiem skradła sesję. Moja niestety ma w nosie moje zapędy do stworzenia pysznogłówkowej łąki i jak na złość nie chce się rozrastać ;:224 Firletkę chalcedońską posiałam w tamtym roku, więc w tym liczę na jaskrawy szał :lol:
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Witaj Marto
Spacerując wśród Twoich kwiatów nie można mieć niedosytu ;:108
Wszystko w rozmiarze maxi i do tego skąpane w słońcu. W ten zimowy wieczór to po prostu bajka...
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Zawsze zaglądam a jak liliowce pokażesz to jak pies po węchu ;:306 przylatuję.
Piękne słoneczne zdjęcia ;:215 od których zaraz cieplej się robi. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”