Moja ostoja 4
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja ostoja 4
Witaj Ewciu, u nas pięknie i ciepło, nie wszystko jeszcze rozgarniam, bo słyszałam, że po niedzieli jeszcze ma się ochłodzić, a pryskać na grzyby to chyba już można, bo temperatury sprzyjają 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 2 paź 2011, o 06:05
Piękny, zadbany i dopieszczony ogród, jest co oglądać dla mnie tym bardziej, bo widzę mnóstwo starych znajomych roślin skalnych. Ciekawy jestem jak Ci się powiedzie z goryczkami, bo wg. literatury są trudne w uprawie na nizinach. wymagają wilgoci w podłożu i powietrzu, dlatego dobre byłoby dla nich sąsiedztwo oczka wodnego. Wymagają też chłodnego lata, ale tego to już im nie zapewnisz.
Podziel się ze mną doświadczeniami ogrodniczymi z goryczkami. Jak jesteś zainteresowana to mogę Ci przesłać goryczkę chińską.
Podziel się ze mną doświadczeniami ogrodniczymi z goryczkami. Jak jesteś zainteresowana to mogę Ci przesłać goryczkę chińską.
Pozdrawiam Janusz100
Najpiękniejsze rośliny ogrodów skalnych-Mój ogród skalny-Mój ogród skalny cz.2-Moja książka
Najpiękniejsze rośliny ogrodów skalnych-Mój ogród skalny-Mój ogród skalny cz.2-Moja książka
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewuniu!
różana kobietko
Sporą masz kolekcję.
Wspomnieniowe fotki przedstawiają nie mniej atrakcyjne roslinki
Ja wzięłam się za ukorzenianie tych ,które mam, choć też wpadły mi w rękę 4 marketowe
Myślę,ze typowa różyczkomania mi nie grozi, obawiam się bardziej hortensjomanii/ bukietówki/
Pozdrawiam serdecznie

Wspomnieniowe fotki przedstawiają nie mniej atrakcyjne roslinki

Ja wzięłam się za ukorzenianie tych ,które mam, choć też wpadły mi w rękę 4 marketowe

Myślę,ze typowa różyczkomania mi nie grozi, obawiam się bardziej hortensjomanii/ bukietówki/
Pozdrawiam serdecznie

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Niedawno wróciłam z pracy i szybciutko zabieram się za odpowiedzi

Bogusia Hortensje bukietowe też mi się podobają

Janusz witam miłego gościa, trochę tych goryczek się boję, ale chęć ich posiadania jest tak duża, że musiałam je do mojego ogródka zaprosić. Pewnie, że jestem zainteresowana goryczką chińską

Alu

Iwonka

Aniu

Monika

Dorotka u Ciebie jest cieplej
Krysiu więc czekamy na forsycję, aż zakwitnie
Paweł odważny jesteś
Mateusz jak nie ruszałeś to zostaw, zimno nadchodzi
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Ewuniu,porządki widzę zaczęte ,ja jeszcze nic nie robię z porządkami ,bo muszę przygotować rabaty pod nowe róże,bo mogą lada dzień przyjechać i spieszę się,róż jeszcze nie ruszam ,ani nie przycinam ,ani nie rozrzucam kopczyków,nic im nie będzie ,a zawsze sa jeszcze zabezpieczone,może jak się po tych oziębieniach co zapowiedzieli ociepli i zakwitnie forsycja to zrobię z nimi porządek,pozdrawiam 

-
- 100p
- Od: 19 lut 2015, o 17:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam bardzo serdecznie
Pięknie jest u Ciebie
Na pewno będę korzystała z Twojej wiedzy
i będę do Ciebie zaglądać
Pozdrawiam 

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
No tak Ewcia, masz spory kawałek na działkę, lepiej poczekać, ciepło się zrobi i chęci więcej do pracy będzie 

- Mariolcia1962
- 1000p
- Od: 25 wrz 2013, o 18:43
Ewuś wszystko posiane według instrukcji , reszta do gruntu , z nudów posiałam cynię w 2 dni ma już około 1cm
.
Nie wiedziałam ,że tak szybko wschodzi , chyba się pospieszyłam
.

Nie wiedziałam ,że tak szybko wschodzi , chyba się pospieszyłam

Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Pozdrawiam Mariola
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Ewciu to Ty masz dwie działki? Do jednej dojeżdżasz aż 50 km.? To spory kawałek. Czy coś nie zrozumiałam. . Piękną kolekcję róż zgromadziłaś.
Ja mam 10 i wszystkie nn,ale też się z nich cieszę. Goryczki uprawiaj ,bo to piękne kwiaty.Znajdź im dobre miejsce to będą rosły.
Ja wsadzałam zgodnie z literaturą i okazało się ,że lepiej rosły posadzone w miejscu , gdzie nie powinny. To takie ślicznoty,ale też kapryśne. Ale nie zrażaj się. Życzę powodzenia w ich uprawie.

Ja wsadzałam zgodnie z literaturą i okazało się ,że lepiej rosły posadzone w miejscu , gdzie nie powinny. To takie ślicznoty,ale też kapryśne. Ale nie zrażaj się. Życzę powodzenia w ich uprawie.

- ewunia7

Martuś troszkę zaczęte porządkowanie działki, ale u Ciebie to się dzieje, różyczki za tak przygotowane kwaterki odwdzięczą się Tobie, a jakie różyczki zamówiłaś do przedogródka?
Stokorotka witaj i zapraszam,
Iwonka

Marioluś

Alu

Nie ważne ile ma się różyczek, ważne ,że je kochamy.
Ja zauważyłam, że jak mam problemy, jestem zestresowana to jak pobędę między kwitnącymi różyczkami to uspokajam się i problemy maleją, dlatego pewnie ich tyle nazbierałam

Wczoraj mieliśmy niespodziewaną wycieczkę do Skwierzyna. Kilka dni temu mieliśmy bum w tył samochodu

Syn wypatrzył w internecie samochód, pojechaliśmy więc do Skwierzyna, obejrzeliśmy samochód i wróciliśmy z nowym nabytkiem.
Mamy czym jechać na działkę

Po drodze podziwiałam uroki przyrody: widziałam żurawie, czaple szare i bociany

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Ewa mam pytanie czy róże które kupujesz to przysyłane są w donicach?
- ewunia7

Dorotka wiosną i jesienią - goły korzeń, natomiast latem są w doniczkach
Osobiście wolę goły korzeń