Ogród w sercu Borów - cz. 2
- mar33
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród w sercu Borów - cz. 2
Ulu piękna ta matka fuksji 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- Teniak
- 200p
- Od: 13 sty 2013, o 14:09
Mar33- Marysiu i ta malizna jest w skrzyneczce przygotowanej dla Ciebie.
Ulka ,śniegu nie ma ale tak jakoś nieprzyjemnie zimno i pochmurno.
Pozdrawiamy.Teresa

Ulka ,śniegu nie ma ale tak jakoś nieprzyjemnie zimno i pochmurno.

Pozdrawiamy.Teresa
-
- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witam
Ależ kolorowo na Twoim tarasie!!!
U nas też ponuro..od razu psyche nisko lata
Pozdrawiam ciepło: szczególnie Ulal, Teniak i Jagodka

Ależ kolorowo na Twoim tarasie!!!
U nas też ponuro..od razu psyche nisko lata

Pozdrawiam ciepło: szczególnie Ulal, Teniak i Jagodka

- Teniak
- 200p
Ewuniu-evluk machałam dziś do Ciebie zza szyby samochodu...jechaliśmy niedaleko Waszego domu.
A u mnie też kolorowo.... ale w piwnicy ,ponieważ byłam zmuszona aurą wnieść wszystkie doniczkowe bez przycinania więc dalej sobie kwitną.
Ulka ciekawe roślinki pokazujesz...a następne czekają w skrzyneczce....wśród nich pelargonie oczywiście.Jak Ty to ogarniesz dziewczyno.
Czekamy na Was.Pa.
Teresa

A u mnie też kolorowo.... ale w piwnicy ,ponieważ byłam zmuszona aurą wnieść wszystkie doniczkowe bez przycinania więc dalej sobie kwitną.

Ulka ciekawe roślinki pokazujesz...a następne czekają w skrzyneczce....wśród nich pelargonie oczywiście.Jak Ty to ogarniesz dziewczyno.

Czekamy na Was.Pa.
Teresa
- UlaL
- Od: 27 cze 2013, o 23:30
Ewuniu ja również witam
i pozdrawiam
Faktycznie na tarasie mam kolorowo, obecnie to tam najchętniej przebywam, rośliny mają przedłużony okres kwitnienia.
U Ciebie też pewnie w oranżerii pięknie jest, a tym bardziej że Twoja to taka całoroczna, więc cały rok możesz cieszyć się podopiecznymi.
Za pozdrowienia dziękuję i odwzajemniam.
Tereniu, skoro i u Ciebie jeszcze kolorowo, to chętnie jeszcze pooglądam. Na nowe roślinki już się cieszę
, zwłaszcza na nowe odmiany pelargonii. Ale z tego co usłyszałam to w tej skrzyneczce skarby różne, niespotykane, ale Ty będziesz musiała kilka dni się nimi jeszcze opiekować
Pozdrawiam

Faktycznie na tarasie mam kolorowo, obecnie to tam najchętniej przebywam, rośliny mają przedłużony okres kwitnienia.
U Ciebie też pewnie w oranżerii pięknie jest, a tym bardziej że Twoja to taka całoroczna, więc cały rok możesz cieszyć się podopiecznymi.
Za pozdrowienia dziękuję i odwzajemniam.
Tereniu, skoro i u Ciebie jeszcze kolorowo, to chętnie jeszcze pooglądam. Na nowe roślinki już się cieszę

Pozdrawiam
- Andzia84
- 1000p
- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Ula, ależ masz zachwycający ogród. Taki inny niż wszystkie-te egzotyczne roślinki, niespotykane sprawiają, ze Twój ogród wyróżnia się na tle pozostałych. Cuuuuudnie
Chociaż mnie najbardziej urzekają pelargonie. Masz tyle wspaniałych, niespotykanych odmian. Przepiękne są. Pelargonie to moje ukochane, pojemnikowe donice. Śliczności
.

Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo 
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2

Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
- UlaL
Aniu
,
dziękuję Ci za miłe słowa, za pochwały, miło mi zwłaszcza, że i Ty jesteś miłośniczką pelargonii. Udało mi się zebrać już kolekcje liczącą kilkadziesiąt odmian, niektóre to maluchy i w tej chwili się ukorzeniają, oby w dobrej kondycji przetrwały zimę.
Aniu, u Ciebie długo nie byłam, ale pamiętam Twoje pierwsze zdjęcia; zalany ogród i dożo do zrobieni, potem w krótkim czasie były już super efekty Twojej pracy, a z roku na rok ogród będzie piękniejszy, wszystko podrośnie. Tutaj na forum jest baaardzo dużo pięknych ogrodów - każdy inny, urzekający w swej odmienności, można coś ciekawego podpatrzeć, ale ja zawsze kieruję się tym, że każdy z nas tworzy ogród dla siebie, aby czuć się w nim dobrze, a to że zawsze chcemy coś zmieniać, to normalne. Ja od zawsze lubiłam pelargonie, zawsze u mnie były, ale tak na prawdę to zaczęłam je zbierać od ubiegłego roku i to dzięki wspaniałym dziewczynom i chłopakom z forum, jak się naoglądałam, to już tego chciejstwa nie idzie zatrzymać
Pozdrawiam, z rewizytą będę u Ciebie w weekend

dziękuję Ci za miłe słowa, za pochwały, miło mi zwłaszcza, że i Ty jesteś miłośniczką pelargonii. Udało mi się zebrać już kolekcje liczącą kilkadziesiąt odmian, niektóre to maluchy i w tej chwili się ukorzeniają, oby w dobrej kondycji przetrwały zimę.
Aniu, u Ciebie długo nie byłam, ale pamiętam Twoje pierwsze zdjęcia; zalany ogród i dożo do zrobieni, potem w krótkim czasie były już super efekty Twojej pracy, a z roku na rok ogród będzie piękniejszy, wszystko podrośnie. Tutaj na forum jest baaardzo dużo pięknych ogrodów - każdy inny, urzekający w swej odmienności, można coś ciekawego podpatrzeć, ale ja zawsze kieruję się tym, że każdy z nas tworzy ogród dla siebie, aby czuć się w nim dobrze, a to że zawsze chcemy coś zmieniać, to normalne. Ja od zawsze lubiłam pelargonie, zawsze u mnie były, ale tak na prawdę to zaczęłam je zbierać od ubiegłego roku i to dzięki wspaniałym dziewczynom i chłopakom z forum, jak się naoglądałam, to już tego chciejstwa nie idzie zatrzymać

Pozdrawiam, z rewizytą będę u Ciebie w weekend
- UlaL
Witam w sobotnie przedpołudnie, pogoda dzisiaj w wielu miejscach jest taką jaką lubią żabki

Wszystkie zdjęcia zrobiłam w Ogrodach Tematycznych HORTULUS

Wszystkie zdjęcia zrobiłam w Ogrodach Tematycznych HORTULUS
-
- Od: 13 lis 2011, o 21:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ula, Trafiłam do Twojego wątku przypadkiem i to był szczęśliwy traf. Ilość i jakość Twoich roślin jest niesamowita
.
Żaby z Hortulusa genialne
. Ciekawa jestem czy można je u nich kupić.
Chciałam skorzystać z Twojej gościnności i zadać pytanie Teresie-Tereniak, która jest u Ciebie częstym gościem, a chyba nie ma swojego wątku. Chodzi mi o różankę w arboretum w Ołomuńcu w Czechach, bo chciałabym się tam wybrać. Czy kolekcja jest duża, czy róże są opisane (przynajmniej tabliczki) i czy rzeczywiście jest zaniedbana bo znalazłam takie opinie? I jak wygląda reszta ogrodu? Dla mnie to wyprawa na 800 km więc dobrze byłoby wiedzieć czego się spodziewać
.

Żaby z Hortulusa genialne

Chciałam skorzystać z Twojej gościnności i zadać pytanie Teresie-Tereniak, która jest u Ciebie częstym gościem, a chyba nie ma swojego wątku. Chodzi mi o różankę w arboretum w Ołomuńcu w Czechach, bo chciałabym się tam wybrać. Czy kolekcja jest duża, czy róże są opisane (przynajmniej tabliczki) i czy rzeczywiście jest zaniedbana bo znalazłam takie opinie? I jak wygląda reszta ogrodu? Dla mnie to wyprawa na 800 km więc dobrze byłoby wiedzieć czego się spodziewać

Pozdrawiam. Sławka
- UlaL
Witaj Sławko w moim wątku, miło że odwiedziłaś i dziękuje za miłe słowa. Żabki w Hortulusie można kupić, różne, co prawda nie widziałam aby wszystkie takie jak na zdjęciu można kupić, ale są. Nawet w tym drugim ogrodzie, który został otwarty w ubiegłym roku.
Terenię poproszę, aby Ci odpowiedziała na pytanie.
Napisz proszę trochę o sobie na PW, bo my obie z tego samego województwa jesteśmy, a ciekawa jestem gdzie Twoje roślinne królestwo się znajduje.
Pozdrawiam
Terenię poproszę, aby Ci odpowiedziała na pytanie.
Napisz proszę trochę o sobie na PW, bo my obie z tego samego województwa jesteśmy, a ciekawa jestem gdzie Twoje roślinne królestwo się znajduje.
Pozdrawiam

- UlaL
Witam wszystkich odwiedzających
Kwiaty na moim tarasie dostarczają mi dużo radości, bo tej porze to już w ogrodzie szaro i smutno
dzisiaj zrobiłam kilka zdjęć

czy może ktoś zna nazwę odmianową tej pelargonii - będę wdzięczna za podpowiedź

a te zdjęcia zrobione kilka dni wcześniej, ale nadal wszystko kwitnie

Pozdrawiam
Kwiaty na moim tarasie dostarczają mi dużo radości, bo tej porze to już w ogrodzie szaro i smutno
dzisiaj zrobiłam kilka zdjęć

czy może ktoś zna nazwę odmianową tej pelargonii - będę wdzięczna za podpowiedź

a te zdjęcia zrobione kilka dni wcześniej, ale nadal wszystko kwitnie

Pozdrawiam

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Witaj Uleczko dawno mnie u Ciebie nie było Ty też widzę ,że mało jesteś na forum .
Dużo sie dzieje jak to w życiu ,ale u Ciebie chociaż kolorowo doniczkowe dają dużo radości jak na dworze ponuro .
Pozdrawiam serdecznie

Dużo sie dzieje jak to w życiu ,ale u Ciebie chociaż kolorowo doniczkowe dają dużo radości jak na dworze ponuro .
Pozdrawiam serdecznie

Pozdrawiam Alicja
- UlaL
Alicjo witaj, miło mi że jesteś. Faktycznie mało ostatnio piszę na forum, częściej zaglądam do zaprzyjaźnionych wątków. Sezon był trudny, zbyt wysokie temperatury , mało deszczu. Ale tak jak piszesz mnie teraz cieszą doniczkowe i oby zbyt szybko nie nadeszły mrozy, bo będę musiaławszystko pochować do piwnicy.
Również Ci e serdecznie pozdrawiam i do usłyszenia.
Również Ci e serdecznie pozdrawiam i do usłyszenia.

- Teniak
- 200p
Ulka z wielką przyjemnością posiedziałabym na Waszym tarasie...tak pięknie,kolorowo aż się wierzyć nie chce że tyle roślin jeszcze w pełni rozkwitu.
U mnie ciemno ,smutno i ponuro a rośliny do snu zimowego prawie już przygotowane,muszę tylko sporo liści wynieść z piwnicy
Pilnuj prognozy pogody aby te Twoje cuda nie zmarzły.
Buziaki.Teresa
U mnie ciemno ,smutno i ponuro a rośliny do snu zimowego prawie już przygotowane,muszę tylko sporo liści wynieść z piwnicy

Pilnuj prognozy pogody aby te Twoje cuda nie zmarzły.
Buziaki.Teresa
- UlaL
Tereniu, witaj
Ja jutro z pewnością na tarasie wypiję kawę, mam tam swój azyl. Pogodę obserwuję, muszę, bo w jeden dzień byłoby trudno wszystko ponosić, pod koniec tygodnia ma się ochłodzić, a u w Was to dzisiaj burze zapowiadali, pod koniec tygodnia ma się ochłodzić, zobaczymy jak będzie.
Tereniu, napisz kilka słów do Sławki, pytała w poście powyżej
Pozdrawiam, pa

Ja jutro z pewnością na tarasie wypiję kawę, mam tam swój azyl. Pogodę obserwuję, muszę, bo w jeden dzień byłoby trudno wszystko ponosić, pod koniec tygodnia ma się ochłodzić, a u w Was to dzisiaj burze zapowiadali, pod koniec tygodnia ma się ochłodzić, zobaczymy jak będzie.
Tereniu, napisz kilka słów do Sławki, pytała w poście powyżej
Pozdrawiam, pa