Marysiu! bardzo cieszę się z bakłażanów , uwielbiam faszerowane. Stonkę jedną spotkałam , gdy sadzoneczka była mała.Do chwili obecnej - spokój- mimo ,że obok tunelu foliowego rosną ziemniaki.Pomidory uprawiamy od ponad 30 lat , w tym samym zresztą miejscu - mamy w ich uprawie bogate doświadczenie i obfite plony.
Andrzeju! fakt - urodzaj pomidorów imponujący, ale co roku taki mamy. Mój mąż ubolewa, ze za mało zdecydowałam się posadzić / 60szt/ a przybyła rodzina młodszego syna zatem i potrzeby większe. Uwielbiam zupę pomidorową ze swojskiego przecieru.No właśnie , czeka mnie dzisiaj przetwarzanie pomidorów i kiszenie ogórków/ te też rosną bez opamiętania/ a teraz po deszczu

Wcale to nie była wina Fotosika

Krystianie! u mnie na razie tylko jeden kwiatostan kanny , choć roślinki spore , ponad metrowe .
Świetnie! kanna z nasionka

Aniu!wyjątkowy ten mój perukowiec, od momentu posadzenia już urzekał peruczkami. Teraz ma ich multum.
W inny miejscu mam Red Royal , ale niestety nie jest tak efektowny i miał tylko jedną peruczkę.
Przycinanie spowoduje rozkrzewienie się i uzyskanie ładniejszego pokroju. Ja tak postąpiłam w 2 i 3 roku po posadzeniu.
Elu! kolorowa roślinka to szarłat trójbarwny / jednoroczny/
Nie wiem dlaczego nie "rozwichrzyły się " margaretki. Może za młoda roślinka i cierpliwie trzeba poczekać

Świerzbieniec wysiewa się sam , ale możesz zebrać nasionka. Mój jest już spory więc pod macierzystą roślinką spotykam młode sadzonki .