Mój ogród wśród łąk cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój ogród wśród łąk cz.2

Post »

Małgosiu dmucham deszcz do Ciebie ;:224
Pamiętaj nigdy nie zapomnę, ale jak coś to mnie kopnij, bo ja starsza pani jestem :oops:
Pieski są kochane ale Ty i Twoja Zuzia w tym wszystkim najbardziej mi się podobacie ;:4 ...to co Nudusia zostanie?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Małgosiu ;:7 Przepiękne te Twoje różyczki ;:173
W bardzo energetycznych kolorkach :)
Szczeniaczki bardzo słodziutko wyglądają jak śpią i jak już podrosły :roll:
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Edytko - Kochana moja, ja petki do słoiczka wkładam, żeby mieć oprysk na mszyce :D Ja lubię ekologiczne rozwiązania w ogrodzie. :wit

Aguś - Zapraszam, wpadaj. Brak czasu to choroba naszych czasów ;:196

Marysiu - Nie będę kopała starszych ludzi :wink: A Nudusia nie może zostać. Mamy dwa psy, nas ciagle nie ma ....Umówiłam się z Zuzą, że za pewien czas :wink: pojedziemy do schroniska i wybierze sobie pieseczka. Zuzi ulubiona rasa psa, to niewielki mieszaniec, połączenie sarenki z jamnikiem, a przynajmniej takie ogląda ostatnio na stronach schronisk, płacząc przy tym nad losem piesków. ;:196

Paulii - One są teraz słodkie, bo ciągle śpią, a ja tylko karmię Pepsi, bo ma straszny apetyt, ale przynajmniej ma pokarm, a dzieciaczki mają grubaśne ciałka. :D

Sezon róż trwa nadal

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i zaczynają lilije

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i takie tam, czyli kwiatki które wyrosły na kopcu

Obrazek

Obrazek

i dla Miłki fiołek który miałam pokazać w celu machniom

Obrazek

i może z tych mniej ogrodowych, za co przepraszam Moderatorów, ale to szczęście chwilowo mi zamąciło i zamieszało, więc proszę o przymknięcie oka :D

To jest Nudusia dla Edytki

Obrazek

i reszta kwiatków, strasznie trudne obiekty dla tak marnego fotografa

ObrazekObrazekObrazekObrazek

Miłego wieczoru wszystkim życzę. Dzisiaj mecz, ja oczywiście Urugwaj obstawiam ;:138
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Ale słodziaki kochane psinki :) fajne masz te ciemne pierwsze lilie :D
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Sezon róż trwać będzie aż do jesieni :tan
I znów piękne różyczki :D
Lilie pięknie zaczynają Ci kwitnąć :wink:
Piękne kwiatuszki wyrosły Ci na kopcu ;:215
Pierwszy to dimorfoteka, jeśli się nie mylę :roll: a drugi to nachyłek okółkowy pięknie się rozrasta będziesz mieć piękne jego kępy :)
Fiołek piękny.
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu ale tak na niby to możesz ;:168
A to jest moja sympatia

Obrazek
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

piękności, słodziaki,
ja dziś znowu z Waderem u weterynarza, robiliśmy badania wątroby czy się poprawia . Przy okazji kazałam obejrzeć oko bo łzawi i drapie - ma zapalenie rogówki - antybiotyki na tydzień, prawdopodobnie od zadrapania(pewnie po tych krzaczorach jak biega). A kwiatuszki żółte z kopca świetne, cały kopiec jest w nich? masz dziś lepszy dzień, pokażesz ?( trochę listki , łodygi podobne do skrzypu)
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Nigdy bym nie podejrzewała, że z niedopałków też można zrobić dobry użytek ;:oj
Lilie kochana to Ty masz pierwsza klasa. Te z pierwszego zdjęcia mają mnóstwo pąków, to chyba nie jest ich pierwszy sezon u Ciebie?
Czy różowa lilia pachnie? Wyglądem przypomina mi moją pachnącą LA Samur (moja jeszcze w pączkach)
Jeśli można prosić o zdjęcie łączki na kopcu. Fajne roślinki tam zakwitły ;:173
Nudusia ślicznotka, podobnie jak pozostali milusińscy ;:167 Bardzo jest mi z tym źle, że nie mogę jej zaoferować mojego domu. Wierz mi, że pewnych spraw nie przeskoczę...Moim wielkim marzeniem jest mieć psa za przyjaciela, może kiedyś...Mam wielką nadzieję, że znajdziecie im dobre domy ;:168
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Sezon różany i liliowy to mój ulubiony, zachwycające kwiatki,,,,pieseczki słodziaczki :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Jak zwierzyna zacznie chodzić normalnie - zacznij je zaprzęgać! ;:306 Widziałam świetny film, jak kobitka na dalekiej północy podróżowała z zaprzęgiem przez tajgę! Pieski spały na słomie, ona na saniach! Ale przygoda! ;:173 Róże cudowne, przydałyby mi się, bo w sobotę na urodziny idę i wszystkie mi przekwitły. Może coś innego zakwitnie w miedzyczasie, ale na dalie jeszcze nie liczę :roll:
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie nadal sucho :( Nie padało, nie pada, nic nie wskazuje, żeby miało padać. Dlatego popołudnie zarezerwowałam na ....podlewanie. Skoro się posadziło to i owo, to czas podziałać. Czary odprawiane nie pomogły..
A kawałek mojego kopca wzbogacił się o nowe nabytki. :tan Koleżanka robiła porządki w ogródku, więc podarowała mi cały kosz różnych bylin....i po posadzeniu na moim kawałku szczęścia...zniknęło w gąszczu hektarów :D On jest jak z gumy, ten mój kawałek szczęścia = kopiec. Sadzę, sadzę, pielę chwasty,i końca nie widać.

Celinko -Dziękuję ;:196

Paulinko - Dziękuję za identyfikację moich posianych rzutowo i w desperacji kwiatów. I muszę przyznać, że są dla mnie niesamowitą niespodzianką. Co dziennie odkrywam nowe kwiatki, dzielnie broniąc je przed chwastami. Koniecznie muszę pamiętać o zebraniu z nich nasion.

Marysiu - Ten słodziaczek husky jak otworzy ślipka i będą niebieskie, to zostaje. Tak mnie straszy mój M :shock: Jak ja się modlę, żeby były po matce, czyli brązowe. Ale śliczny jest, a raczej śliczna. Zresztą one wszystkie są słodkie, szkoda że wyrosną :(

Dorotko - Kopiec pokażę, oczywiście, ale wieczorkiem, bo wtedy mam ciut więcej czasu.I kwitnie na nim wszystko co było pod ręką, łącznie z kilkoma dyniami. Szkoda pieska, coś ma pecha chłopak ostatnio na chorowanie. Moje na szczęście dla mojego portfela chowają się tak, jak na wiejskie psy przystało.

Beti - Ja codziennie siedzę przy budzie i chwała wszystkim, że nikt mnie nie widzi co ja tam wyprawiam. ;:108 Mogłabym się w nie wtulić i tak zostać.

Edi - Masz rację, te ciemne to chyba już 3 lata mają, a różowa lilia nie pachnie ;:185 . Kopiec będzie wieczorkiem, ale to kopiec zdesperowanej właścicielki, więc proszę o powagę. Za rok już będzie bardziej przemyślany.
A jasne, że rozumiem że nie mozesz mieć pieska. Juz nie będę Cię męczyć , ale ...pies w domu musi być ;:108

Grażynko - Tak, róże i lilie...to piękności w ogrodzie. Ciągle ich mi za mało

Miłka - Nie spojrzałaś na fiołeczka, którego pokazałam?? Specjalnie for you.
Z tym zaprzęgiem....wyobraź sobie, że mam bardzo bujną wyobraźnię.Nic straconego, tylko sań nie mam ;:185
A róże u mnie cały czas w formie, niektóre dopiero się budzą, inne kwitną non stop.Dale zaczynają. A u Ciebie to dopiero będzie spektakl daliowy.

Do napisania :wit
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Małgosiu :wit róże, lilije, psiaki, śliczne ale mnie przeraża panująca susza ;:145 . Chmurzy się z wszystkich stron świata ale nawet kropelka nie spadła :( Jutro podlewam ;:108 bo może być nieciekawie.
Jakie ogrodowe skarby dostałaś od koleżanki?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, u mnie też sucho. Niedawno wróciłam z podlewania, jak ja tego nie lubię :evil: A od koleżanki dostałam prymulek dwie tony :D , tojeść, inne żółte dzwoneczki nie nazwane, i mnóstwo takich kwiatków co takie ładne dywany na wiosnę robią, ale nazwy nie mam. Ta moja koleżanka to kochana dziewczyna, ale taka sama ogrodniczka jak ja. Nie zapamiętuje nazw... :wit

Dzisiaj kilka fotek kopca, chociaż nie jest to fotogeniczne miejsce, pomimo, że należy do mojego wystroju ogrodu. W tym roku w akcie desperacji sypnęłam garścią nasion, posadziłam kilka dyń, i tak co jakiś czas dosadzam różne roślinki. Na razie wygląda tak jak wygląda, za rok będzie lepiej.

Widok od strony zachodniej..

Obrazek

Ogólne urozmaicenie roślin

Obrazek

i z innej perspektywy, najwięcej czasu zajmie mi zadarnianie tego stoku. Taki nasyp musi być, niestety...

Obrazek

I rozmaite kwiatuszki.Codziennie pojawiają się kolejne, i mnie zaskakują.

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Popołudniowa toaleta. Pióra w budzie Pepsi to resztki puchowej podusi podarowanej jej przeze mnie....nie lubiła jej :D

Obrazek

i mój Fuksterier :D ,czyli Mikusia prosto od fryzjera, bardzo niezadowolona

Obrazek

:wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beti, a oczyszczalnia biologiczna :D Tylko tak musi być, bo wysoki poziom wód i zrobili takie ustrojstwo ;:223

Ja nie mogłam w budzie siedzieć, bo my z bloków...a babcia nie miała psa, ale teraz za to siedzę sobie i jest mi przyjemnie :D W takim towarzystwie lubię. Teraz mam jednego maluszka na kolanach, jak on pachnie...
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja, zanim oddam jakiegoś pieska też sprawdzam co to za ludzie. Tym razem myślę nawet o zatrudnieniu wywiadu...A tak na poważnie to bardzo trudne rozstania były...oj serce bolało za każdym oddanym pieskiem. Byłam z nimi przez prawie 3 mce, piszę o poprzednim miocie. I każdy miał imię ( to niedobrze :( ;:185 ) i każdy był już jakoś przeze mnie określony...Ostatniego Bobika strasznie przepłakałam, a po kilku miesiącach dowiedziałam się, że ...wpadł pod samochód i przeszedł do krainy tej innej.Bolało///A ja pieski daję ludziom za symboliczną złotówkę, żeby się dobrze chowały, albo za puszkę karmy dla Pepsi. Nie kupuje się przyjaciół ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”