Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 23

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 23

Post »

mój post wcięło więc w skrócie Sara ma słodką mordkę i pięknie w doniczce wygląda bukszpan :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguś piękne kompozycje donicowe..... i te zapraszające do domu i ta na tarasie...
Jaskry cudne.... podziwiam je w wielu forumowych kompozycjach, w przeróżnych kolorkach i każdy mnie zachwyca.... to piękne kwiaty,..... niestety u mnie nie do zdobycia......
Sara urocza..... mały pieszczoch :D
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia ;:196
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Kiedy kładłam się spać termometr wskazywał -3 ;:202 Pierwsza myśl: co może mi przemarznąć ?!
Do dziś boli mnie wspomnienie "ugotowanych" przez mróz łanów pąków narcyzy...teraz też są już zapączkowane.
Mam nadzieję, że to ostatnie podrygi, bo widok opadów śniegu w TV doprowadził mnie do szewskiej pasji.
Aguś mnie też zdarzyło się kupić "pachnący" bukszpan i powiem ci, że od kiedy rośnie w ogrodzie nie czuję go.
Może tak mają tylko młodziki ? Słonecznego dzionka ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mizianko dla Sary zostawiam a dla Ciebie uściski i mykam dalej.. ;:196
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Pozdrawiam wszystkich, zostawiam trochę dzisiejszej wiosny i uciekam do zajęć :)
Do napisania później!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jakby się już chciało tego ciepełka na dłużej... i takich widoków... ;:138
Rozkokosiła nas ta dziwna zima-nie-zima i jak zdarzają się zimne dni (jak teraz) to strasznie nas to irytuje :;230
Bardzo ładna ta stolikowa aranżacja ;:215
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Aguniu wiosennie i miło! ;:138

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Witam słonecznie i pozdrawiam- tak ma być przez kilka dni ;:oj
Pięknie wygląda ogród skąpany w słońcu, a widok każdego listka cieszy. Bardzo lubię w takie dni zrobić obchód i odkrywać, co nowego postanowiło się obudzić..

Miłego dnia i uściski dla Sarci przekochanej :wit
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dobry wieczór!

Wróciłam niedawno z ostatniego zebrania w szkole w moim życiu :D
Cudowny stan. Szczerze nie lubiłam tych spotkań i wolałabym dostawać 'karteczki z ocenami' drogą mailową...
Nic to, powinność rodzicielska zrealizowana, niech się dalej dziecię samo męczy :)

Dzień miałam zajęty od początku do końca... kończę już projekt i będę go na dniach w Copy General drukować na piance. Oby profesura była dla mnie łaskawa :)

Odszczurzyłam też chałupkę oraz usmażyłam solę w ziołach, którą podałam z puree i surówką z kiszonej kapusty.

Teraz czas na relaks. Może jakaś lampka wina się znajdzie?

Udanego wieczoru wszystkim życzę!

Moniko, o tak - dzień zrobił nam się bardzo pogodny, jakaż miła odmiana po wczorajszym. Byłam dziś na kijach w krótkim rękawku i nieodłącznym bezrękawniku i było mi w słońcu całkiem ciepło!
Sarunia wygłaskana... zresztą, ona ma to wszystko w wielokrotnym nadmiarze :)
Odwzajemniam głaski pod adresem Zakusia!... i trzymam kciuki za właściwe wybory kolorystyczne!
Maryniu, dziękuję, że zajrzałaś! :)
Ewo, ciepełko ma być minimum do końca tygodnia, więc cieszmy się pięknymi, słonecznymi dniami!
Dziękuję za uznanie :)
Iwonko, u mnie też w nocy temperatura spadła w okolice zera... w każdym razie, trawnik był mocno oszroniony rankiem. Niestety jeszcze takie noce mogą się trafiać... oby w dzień było ciepło!
Z pachnącymi inaczej bukszpanami musimy się jak widać zaprzyjaźnić :)
Agusia, cieszę się, że przychylnym okiem spojrzałaś na moje kompozycje! Nie mam takiego zmysłu jak Ty, ale może się nauczę czegoś nowego na zajęciach z florystyki :)
Masz jakąś sieciówkę typu Obi w okolicy? Ja swoje tam kupiłam, ale widziałam też dziś u siebie na wsi... życzę, żebyś na nie trafiła, bo są naprawdę urocze.
Dziękuję za miłe odwiedziny!
Różyczko, bardzo dziękuję za komplementy pod adresem Sary :)
Ewelino, witam serdecznie i dziękuję za wizytę w moim ogrodzie! Cieszę się bardzo, że moje zakątki przypadły Ci do gustu - staram się ogrodowi poświęcać każdą wolną chwilę, a wszystkim roślinom dawać maksymalnie dużo uwagi i opieki. Rzeczywiście, odwdzięczają się wspaniale, co ogromnie mnie cieszy. Ogród jest może nie jakiś ogromny, ale roślin w nim wielka mnogość - jest dla mnie więc wyzwaniem zadbanie o wszystko w sposób solidny... czas i jedna, w porywach dwie pary rąk - mało!
Co do psocącego pieska, to zapewniam, że około roku to podgryzanie przechodzi. Nasza Sara też miała zapędy do podgryzania różnych kwiatków i krzewów, ale to minęło. Jej rasa to Cavalier King Charles Spaniel, więc z pewnością nieco wspólnych cech z Twoją psiną można znaleźć.
Powodzenia w poskramianiu życzę!
Szostani, miło mi!
Marysiu, dziękuję za odwiedziny po małej przerwie - jesteśmy mocno zajęte naszymi ogrodami i podopiecznymi, nieprawdaż? :)
Czy wybierasz się do Szmita tej wiosny?
Klony Crimson Sentry są cudne - jestem ze swoich szalenie zadowolona... myślę jednak, podobnie jak Ty, że na stepach może sobie średnio radzić...
Pozdrowienia!
Piotrze, dziękuję w imieniu Sary!
Ewo, jak dziś sytuacja pogodowa i samopoczucie? Zdołałaś odwiedzić swój ogród po pracy?
Kasiu, bardzo proszę :)
Iwonko, bardzo dziękuję za wizytę! Czy jesteś zadowolona ze swego wyjazdu?
Studia to była bardzo dobra decyzja... tak czy inaczej, na pewno bardzo dużo skorzystam - zamierzam maksymalnie czerpać wiedzę od wykładowców. Cieszę się, że mnie w tym wspierasz!
Jak Ci minął dzisiejszy dzień? Pogoda się nam poprawiła :)
Pacynko, na pewno masz rację co do ciemierników, jednak moje - rosnące od południowego wschodu - świetnie sobie radzą w umiarkowanym nasłonecznieniu... dzielę się tylko własnym doświadczeniem.
Jak wrzucę projekty w prezentację i uznam, że ma to ręce i nogi, to może odważę się to Wam pokazać :)
Małgolinko, modrzew, po prostu modrzew :) Dziękuję!
Justynko, zapach bukszpanów wciąż Cię dręczy ;-)) Spróbuj nie zwracać nań uwagi... da się?
Dorciu, piękne dzięki!
Bogna, bardzo dziękuję za wszystkie rady... na pewno się zastosuję i postaram się nie spaprać wysiewów.
Dostałaś gdzieś tańsze jaskry? Widziałam dziś u siebie na wsi... jutro się zatrzymam i zerknę na ceny.
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Aguś, jaskry dziś zgarnęłam w Grodzisku, w cenie 4,5 zeta + 3 białe sasanki po 3 zeta i 2białe skalnice po 5 zeta. Do tego kupiłam drzewa owocowe, M mnie ;:14 za te drzewa. Jutro jadę do Kordusa, mam nadzieję wywieźć Nutkaja stamtąd, ale nie jakiegoś dużego, bo dobieram jeszcze klona i chyba jakieś dziko owocowe i może bez.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U nas aż tak słonecznie nie było :( A i w pracy cały dzień ;:223
Do tego już po zmroku uprzątałam garaż, bo jutro wchodzi tam ekipa wykończeniowa. Będzie tam jak w laboratorium. No i wreszcie będę tam miała umywalkę ;:224
Ostatnie zebranie w moim życiu (jako matki) także mam za sobą ;:138 I wcale mnie to nie martwi.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Dobry wieczór.
Piękny dzień dzisiaj , cudowna pogoda i na wieczór taka wiadomość ! Bardzo dobrze , bo już myślałam , że mój pies nigdy nie przestanie mi podgryzać krzaczków . A moje krokusy to po całym ogródku porozrzucane :( No cóż w takim razie pozostaje mi cierpliwie czekać aż dorośnie a póki co muszę jakoś go pilnować bo moje młode krzewy potrzebują spokoju, żeby się zaklimatyzować :) Sarunia śliczna, a co do rasy to rzeczywiście mają coś ze sobą wspólnego . Życzę miłego wieczoru przy lampce wina .
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
-Piotr-
200p
200p
Od: 2 mar 2014, o 10:33

Post »

Witam, mamy normalny nawrót wiosny, chociaż w nocy było minusowo...
profilaktycznie wieczorem pookrywaliśmy kwiatki włókniną.
Jutro mam wagary, i ładną pogodę... ale się zbiegło :heja
Pozdrawiam Piotr

Nasz kochany ogródek
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Agnieszko czerp wiedzę od profesorów bo na pewno wielu z nas się ta Twoja nowo nabyta wiedza nie raz tutaj przyda ;:108 ;:108 ;:108
Z wyjazdu jestem bardzo zadowolona i mimo że baaardzo tęskniłam za moimi maluchami to trochę odpoczęłam, przede wszystkim choć na chwilę zmieniłam otoczenie a to czasem bardzo pomaga, bo choć nie przeszkadza mi to że nie pracuję i jestem w domu to i od tego czasem trzeba odpocząć. Co prawda byłam w tym samym miejscu we Włoszech co dwa lata temu to tym razem udało mi się dużo więcej zobaczyć.
W ogródku miałam zamiar popracować niestety u nas ranek był ładny i ciepły a w południe pogoda się popsuła zrobiło się pochmurno i zimno, więc nie miałam ochoty nic robić. Mam nadzieję że jutro będzie lepiej.
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Aguniu :wit , czytam że w tym tygodniu nie tylko ja gonię własny ogon :wink:
Elegancka kompozycja doniczkowa.
Czy planujesz dziś działać w ogrodzie?
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Zablokowany