Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Aga72
100p
100p
Od: 18 lip 2013, o 16:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Dzień dobry Aguś ;:3 Zrobię tak jak radzisz i poczekam.Chociaż przyznam,że trudno już usiedzieć w miejscu.W końcu każda z nas na ten moment czeka całą zimę.A ja mam przecież niedokończoną firaneczkę szydełkową na kuchenne okno.Wezmę na wstrzymanie i popracuję nad nią.Miłego dnia Agnieszko!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

czy my kiedyś przestaniemy ulepszać :lol:
Nigdy :;230
Ciekawa jestem Aguniu, co wymyśliłaś. Mam nadzieję, że pokażesz. Może zgapię ;:173
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Przy obrzeżach też trzeba trawę wycinać, ale fakt wystarczy dwa razy w roku. ;:173
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agnieszko - szacunek dla wykonanej pracy ;:180 Ciekaw jestem, jak sobie poradzisz z tymi obrzeżami, żeby beton trzymał się solidnie? Miałem ścieżkę z gruzu zalaną betonem. Była trwała aż do momentu, gdy jeden samochód nie najechał na nią (była blisko wjazdu). Wszystko spękało i niedawno usuwałem szczątki :( Wiem, że u Ciebie samochody jeździć nie będą więc życzę udanych efektów! ;:108
Awatar użytkownika
Dana58
200p
200p
Od: 22 lip 2012, o 22:18

Post »

Niedawno szukałam Twojego wątku, a tutaj już tyyyyyyle stron ;:oj ;:oj :wink: . Już teraz mi nie umknie, pozdrawiamy serdecznie D i A.
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Kochana, bardzo jestem ciekawa tych obrzeży ! Mam podobny problem do rozwiązania. Jeżeli Twój pomysł zda egzamin, to spróbuję też zgapić :wink: Nie tylko trawa przerasta mi z trawnika na rabaty, ale niestety także perz :evil:
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Ja tez będe swoje drewniane usuwać i robić kamienna podmurówkę.Chciałam mieć dużo drewna w ogrodzie a bedę miała dużo kamieni :roll:
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Agniesiu, praca na ogrodzie wre, wszędzie i każdy z nas korzysta z pięknej pogody, oby to załamanie pogody nie było zbyt silne :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aga, jestem przekonana, że w przyszłym roku znowu coś wymyslisz do zrobienia ;:306
Tak już mamy, że nie umiemy posiedzeić w ogródku i cieszyć się tym co juz jest zrobione.
No chyba, że prace ogrodowe nam sie już znudzą ;:173
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witajcie Kochani w kolejny przepiękny i słoneczny dzień :D Dzisiejsze śniadanko zostało zjedzone na tarasie, który już jest przygotowany do letniego sezonu.... brakuje mi jeszcze kwiatów w donicach , niestety po brateczki będę mogła się wybrać dopiero w poniedziałek.... Dziś wreszcie zrobię kilka fotek.... pójdę przed pracą w ogródku, bo jak kończę to nie mam już siły i ochoty na zdjęcia.... a i słoneczka nie ma i krokusiki stulają główki..... Zrobiło się tak cudnie, kwieciście.... nareszcie doczekałam się wiosny w swoim ogródku..... pszczółki i inne bzyczki uwijają się wśród kwiatów a pajączki pomykają po rabatkach..... nawet muchy wygrzewają sie na słońcu :D
Wczoraj zakończyłam już najpilniejsze prace polegające na wycinaniu suchych badyli, przycinaniu krzewów, bylin, pnączy, pozdejmowałam wszystkie okrywy z roślin, usunęłam kopce z róż i hortensji, wygrabiłam suche liście z rabat, które służyły za zimową otulinkę dla roślin. EM wywiózł 8 taczek badyli i śmiecia, które ja malowniczo rzucałam w kopce na trawniku :;230 na dziś do wywiezienia jeszcze zostało 4 taczki. Teraz w najbliższe dni wezmę się za równanie obrzeży szpadelkiem i wyciąganiem trawy, która próbuje wedrzeć się na rabatki.... za usuwanie zielska, którego jest całkiem sporo na rabatach.....skąd??? przecież jesienią wszystko wyplewiłam :roll: .... i za rozsypywanie kory , która już kupiona czeka w workach..... Mam też pomysł na kilka zmian na rabatach.... na pierwszy ogień idzie usunięcie sporego lilaka..... Więc do roboty 8-) :lol:

Miłego , słonecznego i dobrego dnia ;:196 :wit

Na wszystkie posty odpowiem za chwilę ;:167
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Kontakt:

Post »

Witaj Aguś,

To musiała być ogromna przyjemność - śniadanie na tarasie. U was pewnie cieplej - u nas jeszcze zimno.
Ja równiez wybieram się po bratki dopiero w przyszłym tygodniu , chciałabym odczekać złą aure weekendową (podobno).
Sporo śmieci jest po takiej zimie wiem coś o tym.
Ale już masz wszystko zrobione i nic tylko czekać na wiosnę..

Dobrego dnia :wit
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Doczekałaś się szaleństwa w ogrodzie :tan U mnie było tak samo. Jesienią posprzątałam, poplewiłam, grabiłam regularnie liście, a teraz ;:oj Tyle, ze taczkowego u mnie njet ;:185 Przyjedzie na gotowe.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

U mnie weekendowe śniadanie na tarasie zjedzone już dwa razy...sezon w pełni ;:170
Jestem ciekawa co za kompozycje chodzą ci po głowie ;:224 szczególnie chodzi mi o wianki :wink:
Pozdrawiam serdecznie na progu weekendu ;:196
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Miłej pracy i zmęczenia mięśni, :wit ja też pracuję, :roll: przesiewam kompost i sypię na rabatki, lubię wiosna taka czarną ziemię. :heja
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iwonko też się nad tym zastanawiam.... niby już mnóstwo zrobione, ale co chwilę okazuje się, ze jeszcze ogrom kolejnych prac czeka w kolejce :lol:
Z tym perzem to prawdziwe utrapienie.... u mnie trawsko powkręcało się w kępy płożniaków.... gęsiowkę i floksy szydlaste, sasanki, lawendę..... nie mogę tego wcale usunąć.... po prostu splątały się korzenie.... w zeszłym roku już część kęp wykopałam , część udało mi się porozdzielać, część po prostu wyrzuciłam...... ale szkoda mi roślin..... już zaczęłam zastanawiać się nad popryskaniem takim specyfikiem od zwalczania jednoliściennych, bo nie daję sobie z tym rady.... tylko problem jest taki, ze staram sie nie stosować chemii w ogrodzie, ale jeśli tego nie zrobię to będę musiała wywalić całe połacie roślin :?
Ja z wielu obrzeży zrezygnowałam i tam jest zdecydowanie najwygodniej, kosi się bez problemu, ale mam takie 2 rabaty, gdzie to obrzeże bardzo mi pasuje wizualnie i tam będę musiała wbetonować kamienie ...

Geniu pomalutku, małymi kroczkami a zrobisz wszystko . Wiosna dopiero się zaczyna ;:196

Aguś podziwiam Cię za szydełkowanie, piękne są takie koronkowe firaneczki :D
W ogródku spokojnie wszystko zrobisz.... mam nadzieję, że ochłodzenie nie będzie duże..... teraz jest tak cudownie i aż zal, że znów ma być chłodno..... jedynie deszcze mogłyby przyjść, bo robi się coraz bardziej sucho...

Iguś tak to bez problemu, najgorsze to wycinanie trawy spomiędzy kamieni przy każdym koszeniu....

Jacku dziękuję , pracy faktycznie mnóstwo zrobionej.... ale i ogrom przede mną.... tylko tu już na spokojnie, bez pośpiechu :D
Myślę, że obrzeża się utrzymają.... one mają spełniać tylko zadanie powstrzymania trawy przed wrastaniem na rabaty, nie będą służyły do chodzenia, auta też tu nie mają wstępu ..... myślę, że będzie dobrze :D

Danusiu, Andrzejku witajcie :wit Cieszę się bardzo, ze zaglądacie i ja serdecznie pozdrawiam ;:196

Marysiu trawsko w kamieniach to prawdziwe utrapienie.... po każdym koszeniu trzeba odsuwać kamienie i wycinać ręcznie..... pod kamieniami są kłęby korzeni i to paskudztwo wrasta w rabaty.... Mam nadzieję, że takie zacementowane głębiej kamienie zdadzą egzamin...

Ewuniu ja uwielbiam i drewno i kamień w ogrodzie :D Jestem pewna, że Twoje kamienne obrzeża będą wspaniale wyglądały :D

Iwonko i ja mam nadzieję, ze nie będzie bardzo zimno.... oby nie było mrozów, za to deszcz bardzo oczekiwany :D

Gosiu oj chyba masz rację.... mając ogród nigdy chyba nie będziemy siedzieć i leniuchować, zawsze przyjdą nam do głowy jakieś zmiany :;230

Agusiu u nas słoneczko jest przepiękne i tam gdzie miejsce osłonięte od wiatru jest cieplutko i cudownie..... niestety na nieosłoniętym terenie jest bardzo zimny wiatr...
Posiłki czy kawka w ogródku, na tarasie smakują wspaniale , to sama przyjemność :D
Bratki już mam..... udało mi się wyskoczyć do ogrodnika już dziś ...... niedługo będę sadzić :heja

cd za chwilę ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”